DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AXXIS - Paradise In Flames

Kapitola 9.
Žhavíme!!!


Vždycky jsem choval v úctě (sice s nechápavým úsměvem, ale v úctě) poblouzněnce, kteří si nedají pokoj. Stokrát se jim něco nepovede, stejně se zvednou, oklepou a tradá zase dál. Jednou se jim něco povede, tak jdou a udělají to jinak. Ono se to kupodivu povede znovu a tak jdou a zkusí zase něco jiného. Skutečně, mluvím o Axxis. A souhlasím s těmi vnímavými čtenáři, kteří namítnou, že si vzhledem k minulým částem poněkud odporuju. Axxis jsou skutečně v podstatě stále stejní. A přiznávám, že v hloubi duše jsem od Weissovců očekával, že po hodně povedeném „Time Machine“ se pokusí z téhle povedené trefy vyvařit „part 2“. Ale Axxis se nenechali chytit do pasti (ostatně, už s tím mají dostatek zkušeností…). Posun číslo jedna, na který vsadili tentokrát, se jmenuje Lakonia. Zpěvanda, kterou bylo možné zaslechnout už na albu minulém, dostala podstatně více prostoru. A Axxis najednou znějí zase krapánek jinak. Posun číslo dvě, který se v podstatě drží směru nabraného v letech nedávných, se jmenuje power metal. Zvuk kláves posunuje kapelu víc do vod symfonična a pompéznosti, celkové zvukové vyznění je zase o špetku dravější a Axxis se pomalu blíží do stavu, kdy je budu moci bez rozpaků šoupnout do power škatule. A celkový výsledek? Vždyť už to znáte z předcházejích osmi (respektive sedmi, neboť Voodoo Vibes z uvedeného rámce přece jen vyčnívá) setkání. Axxis jsou stejně jiní jako obvykle a jedinou otázkou zůstává, jestli palec půjde směrem k hlíně nebo k nebi. A já šťouchám palcem hodně vysoko do mraků. Ještě o centimetřík výš, než v kole minulém.

A tak máte-li zájem nechat se ožehnout plameny z ráje, tady je příručka mladého hasiče, kterak žár využít beze zbytku. Nechte se vzít za ruku („Take My Hand“), protože kombinace smyčců, jemného hlasu Lakonie, sborových vokálů a naléhavého, typicky zabarveného Bernhardova vokálu s chytlavou melodií vám nabídne zcela novou, půvabně přitažlivou tvář kapely. A zároveň vás vcucne takovou silou, že určitě nebudete mít chuť ráj opouštět ( „Don´t Leave Me“). Axxis vám totiž nabídnou další ze svých přesvědčivých balad, s citlivým klavírem a dráždivým duetem Lakonie a Bernharda. Máte-li odvahu vyměnit plouživé pohupování za tanec se smrtí ( „Dance With The Dead“), je připraveno vokální čarování a posun od tradičně vyjukaných lehkých melodií k vyzrálé nápaditosti a živočišnosti. Z náruči smrti je nejjednodušší cesta do rukou jiné utěšitelky, uličnická „Lady Moon“ staví betelný most pro vzpomínky na jednoduchost Axxis. Pohodová a skočná melodie vrátí kapelu do bezstarostných let a jen pro připomenutí, že už se nehraje podle starých not, se ozve modernější kytarové dráždění. Měsíční dáma se určitě nenechá dlouho přemlouvat a určitě vám povykládá svůj příběh o návštěvě ostrova ( „Tales Of Glory Island“) s powermetalovou řízností, chytlavým riffem a energickou šavlovačkou. A garantuju vám, že nezapomene ani na historku o tom, jak začal foukat ledový vítr („Ice Wind“), a košatě vám vylíčí, jak na ostrovech zavládla chladná atmosféra a natlakovaná zběsilost.

To jsou jen plameny, které mi sežehly veškeré ochlupenstvo, jež se díky příjemnému mrazení v zádech nastavělo do pozoru. Samozřejmě, že se najdou i plamínky, které nesálají, ale jen tak příjemně zahřejí na duši i na bubínkách. A tak jako Soptík amatér můžu odpřisáhnout, že jsem za celou dobu nenašel jedinou jiskřičku, kvůli které bych měl chuť vytáhnout hasicí přístroj. Ať si ten ráj klidně shoří, Axxis určitě najdou další způsob, jak mě rozpálit.

Co ještě dodat? Snad jen tolik. Věřím tomu, že Axxis zůstanou sví. Věřím tomu, že se posunou zase o kousek jinam a přitom zůstanou nezaměnitelní. Jen si nebudu nikdy jistý tím, že při svých přesunech nenaberou zase nějakého červotoče, který celý kolotoč rozklíží. Ale při jejich současné formě bych se toho zas tak moc nebál.

Savapip             


www.axxis.de

Seznam skladeb:
1. Paradise In Flames
2. Dance With The Dead
3. Tales Of Glory Island
4. Take My Hand
5. Will God Remember Me?
6. Talisman
7. Don´t Leave Me
8. Lady Moon
9. Ice Wind
10. Stay By Me
11. Gods Of Rain
12. Passion For Rock
----------------------
13. Break Your Soul
14. Tales Of Glory Island (long version)
Video: The making of Paradise In Flames

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv, kytara
Guido Wehmeyer - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - keyboards
André Hilgers - bicí
Lakonia (a.m.) - zpěv

Rok vydání: 2006
Čas: 58:58
Studio: Soundworxx
Produkce: Bernhard Weiss, Harry Oellers
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Kingdom Of The Night
1990 – Axxis II
1991 – Access All Areas (live)
1993 – The Big Thrill
1995 – Matters Of Survival
1997 – Voodoo Vibesbr
2000 – Back To The Kingdom
2001 – Eyes Of The Darkness
2004 – Time Machine
2006 – Paradise In Flames


Vydáno: 05.04.2007
Přečteno: 4971x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Kupodivu jsem měl...26. 09. 2012 17:30 Bubák
pokud jí už...1. 12. 2007 6:48 Savapip
a co novinka?...30. 11. 2007 21:19 racik
Jako fanda Axxis...7. 06. 2007 19:38 axelrudipell


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09207 sekund.