TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SPLITTER – Avskräckande Exemplar

SPLITTER vletěli do světa grindu jako tajfun. Demo „Stundens Chockerande Intryck“ sice ještě žádný kopanec neznamenalo, ale mini fošna „En Sorglig Historia“ byla masakr, kterým se Čurby s jeho Obscene Productions trefil totálně do černého. Švédským death metalem nasáklý grind mi rozpumpoval krev věru pěkně a já se tenkrát mohutně klaněl k zemi (ostatně přečtěte si recenzi). Není proto divu, že „Avskräckande Exemplar“ mělo být album naprosto exemplární. Nakonec to ale zase tak neuvěřitelná chuťovka není...

SPLITTER použili stejné zbraně jako na předchůdci, což se dalo čekat, jenom vyrazili ještě do zběsilejšího útoku. Je tedy nasnadě, zda dotyčné zbraně něco takového mohou zvládnout. Já osobně mám ze severského bojového postupu poněkud rozpačité pocity. Výplach je to slušný, ale tak nějak se posluchač nemá čeho chytit, což je škoda, protože myslím, že tahle parta má potenciál napsat nápaditou skladbu, žel pod tím vším technicky dokonalým marastem je schovaná průměrnost a té by se měli SPLITTER vyvarovat, protože mají prostě na víc.

Když si pustíte CD poprvé, tak vám nezůstane v závitech nic, jen pocit, že vás něco ultrarychlého přejelo. Pocit se nezmění ani po pátém poslechu. Snad jen drtivá „Träffad“ má nějaké lepší vyhlídky. Také závěrečná „Utanförskapet & Jag“ má naději. Jinak je to těžké. Album tedy působí spíše jako celek, což je v grindu celkem normální jev.

Myslel jsem, že to bude lepší. Na debut sice velice dobrá práce, ale „En Sorglig Historia“ mělo lepší nápady a být novinka taky taková, mlaskal bych blahem...

Venca Votruba             

Chutná porce core výřezů a uhrančivého grindového řevu s death metalovou chladností. Dnešní porcička hutných momentů bez slabých míst a nudných okamžiků patří švédské grindové mlátičce SPLITTER. Kapela, která se rozjela v roce 2003 a ani dnes nemají v plánu ze svého sebevražedného tempa polevit. Po několika EP a splitku s FROM THE ASHES představuje kapela svojí debutovou nahrávku „Avskräckande Exemplar“ vydanou skrze Obscene Productions. Usaďte se, připoutejte a přeji příjemný let!

Mlata od samotného začátku, ano. I tak lze jednoduše popsat dnešní stříbrný kousek. V morbidních 32 minutách vámi proběhne mráz, ostnatý drát, ale i teplo a nezkrotná rozkoš, která bude bolet a hřát po každém poslechu. Toho všeho je deska i kapela samotná schopna! Kluků je pět, jsou mladí, a proto jim nechybí energie, odhodlanost a hlad. Skladby jen občas překračují délku 2 minut, povětšinou se vše odehrává na rozmezí minutových agresivních a vyřvaných válů. Jak jste již podle názvu mohli zaznamenat, zpěvák Fredde skládá, běsní a řve pouze ve švédštině, což se ve finální fázi jeví, jako velmi zajímavý pokus. I když řekněme si na rovinu, že je mu jen s těží něco rozumět. Avšak jeho hlas žene celou tuto kompozici do neodolatelných a návykových otáček spolu s výborným kytarovým doprovodem dvou kytarových bijců, Thimmyho a Niklase. Kytary, jakoby vyplivlo samotné peklo pro jejich nezkrotnou ofenzívu a podmanivou labilitu. Brutální výjevy v naprosto zdrcujícím tempu. Žádné efekty nebo melodické vyhrávky, vše si dere cestu skrze mozkové membrány a ničí vše, co jim přijde do cesty. Kompozice je neuvěřitelně rychlá, nápaditá a agresivní. Mám pocit, že jsem se ocitl v nějakém surovém a těžce schizofrenním lunaparku, kde se lidé chodí navzájem týrat a ubližovat si, jak milé. Skladby uběhnou jako voda a všemožný grindový humbuk doznívá závěrečným tří minutovým – nejdelším opusem desky, „Utanförskapet & Jag“. Klavírní souhra melodií a nezkrotné agresivní souhry zpěváka a nástrojů. Musím uznat, že dnešní kousek patří mezi ty opravdu hodně lepší kusy v mé osobní sbírce desek. Příjemný obal ukrývá hodně povedenou věc, která stojí za to! Jsem rád, že i dnes se v daném stylu rodí, takhle povedené celky, jako jsou Švédi SPLITTER!
...inConspiracyWithSatan 8/10

www.splitter.se

Seznam skladeb:
1. Totalkvaddad
2. Sjukast i Världen
3. Livets Svarta Tunnel
4. Vĺldtagen Själ
5. Om vingar Fanns
6. Fĺgelskrämman
7. Den Dagligen Skiten
8. Förbipasserande Lik
9. En Andra Chans
10. Magsĺr
11. Transparent Ondska
12. Flĺdd Pĺ Självkänsla
13. Hemkomst 01:00
14. Slutet Vann
15. Märkt För Livet
16. Träffad
17. Registrerad i Skräck
18. Mitt Problem, Min Huvudvärk, Mitt Liv
19. Gĺngavstĺnd Till Undergĺng
20. Död (För Länge Sedan)
21. Utanförskapet & Jag

Čas: 32:24
Rok vydání: 2007

Sestava:
Fredrik Thalberg - vokály
Thimmy Brodén - kytara
Niklas Holm - kytara
Fredrik Holmqvist - basa
Oskar Pihl Hedberg - bicí

SPLITTER – En Sorglig Historia (recenze)


Vydáno: 16.10.2007
Přečteno: 4339x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11497 sekund.