PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEATHSTARS - Night Electric Night

It´s night... night... zaznívá v úvodu druhé písničky, na řadově třetím počinu švédské industriální bandy Deathstars. Klidně by tak mohlo začínat celé album, lépe by to vystihlo jeho tématiku, ale pánové se rozhodli jako úvodní song zvolit skladbu "Chertogard". Tento song nás přece jen uvádí do nálady zbytku desky, která se za celou dobu skoro nezmění.

Od počátků kapely se v jejich hudbě odehrála razantní změna. Pánové nám poněkud vyměkli. Zatímco jsme na jejich debutovém albu "Syntetic Generation" mohli slyšet temný švédský industrial metal plný tvrdých kytar a rozmanitých klávesových melodií, tvořících dohromady skvělý materiál, nalézáme na novince náznaky téměř popových kreací. Ani hlas zpěváka Whiplashera se už nedrží v hlubokých podmanivých polohách, trochu nepříjemně mu to skřípe. Možná za to může kouření, ale už loňského léta na Noci plné hvězd svým hlasovým projevem moc lidí nepřesvědčil. Na desce je všechno poněkud zploštělé a jaksi vyumělkované, což směřuje k nucené líbivosti.

Může se jevit, že od předchozího počinu "Termination Bliss", se kapela nepohnula ani o píď a že nahrávka "Night Electric Night" nezaznamenala žádné výraznější změny. Na desce se vyskytují obdobné riffy, které jsme už „sakra někde slyšeli“, přesto je podání celého alba poněkud jiné. Deathstars ubírají na síle industrialu a sami sebe nazývají glam metalem, či ruským popmetalem, což není tak daleko od pravdy. Otázkou je, není-li tato změna na škodu.

Nejzajímavějším momentem celého alba se stává singl "Death Dies Hard", přinášející melodický a snadno zapamatovatelný refrén, umně zkloubený se zbytkem songu. Písnička je dobře zapamatovatelná a chytlavá, což už se úplně nedá říct o zbytku alba. Všechno je víceméně na jedno brdo a jen máloco vybočí z přesné lajny. Písně jsou na první poslech naprosto neuchopitelné a nezapamatovatelné, dalo by se říct, že splývají v jeden dlouhý song.

Strukturu desky narušuje až píseň "Via The End", která je podstatně pomalejší a unylejší. Možná díky tomu, že se v ní odráží jeden negativní moment života kytaristy Nightmara, který je též hlavním skladatelem celého alba. Přínosem pro desku je chraplák basáka Skinnyho a požehnané množství ženských vokálů. S hlubokým zpěvákovým hlasem se skvěle doplňují, což můžeme zaznamenat například v písničkách jako "Blood stains Blonde" nebo následující "Babylon". Poslední moje výtka směřuje překvapivě k bicím. Místo aby určovali tempo, nebo song doplňovali, místy až tahají za uši.

Přes to všechno si jistě deska nachází svoje příznivce, jak mezi starými dobrými fanoušky, tak mezi těmi novými. Já osobně dávám přednost jejich starší tvorbě, ale i novinku si občas poslechnu a ve finále mi nepřipadá tak špatná. Deathstars nasadili laťku celkem vysoko a není jednoduché ji překročit. S počinem "Night Electric Night" dokonce o krok ustupují, ale snad bude příště líp. Byla by jich škoda.

Veronika             


www.deathstars.net

Seznam skladeb:
1. Chertograd
2. Night Electric Night
3. Death Dies Hard
4. The Mark of the Gun
5. Via the End
6. Blood Stains Blondes
7. Babylon
8. The Fuel Ignites
9. Arclight
10. Venus in Arms
11. Opium

Sestava:
Whiplasher Bernadotte – zpěv
Nightmare Industries – kytary, klávesy
Cat Casino – kytary
Skinny Disco – baskytara
Bone W. Machine – bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 44:30
Label: Nuclear Blast
Země: Švédsko


Vydáno: 28.05.2009
Přečteno: 3660x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Doufejme, že příští album budePřesto, že...30. 06. 2009 19:10 Lykao
souhlasím :-)pěkná recenze,...29. 05. 2009 15:54 Takmari


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08704 sekund.