Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KISS - Love Gun

… „Dobytí Amerického Olympu“ …

Neuplynulo ani třičtvrtě roku a KISS už znovu vrchovatě plnili prodejní pulty svou další novou deskou. „Love Gun“ se ovšem nechystala jen tak zapadnout do řady mezi ostatní nahrávky. Brzy měla dostát takřka kultovního statusu a pro kapelu získat hned několik prvenství a zajímavých momentů. Rozruch nastal už před samotným vydáním, kdy bylo naplánováno i vydání prvního oficiálního komiksu KISS. To by ještě nebylo nic tak zvláštního, kdyby ovšem všichni členové kapely nepřidali před zraky a objektivy bulvárních novinářů do tiskařské barvy pár kapek své vlastní krve. Komiksu se brzy prodalo přes osmset tisíc kusů a pro vydavatelskou firmu Marvel Comics to znamenalo nejlépe prodávaný komiks vůbec. Samotná deska „Love Gun“ se dokázala v žebříčku vyšplhat až na čtvrté místo, což bylo pro kapelu do té doby nejlepší umístění (ve stejné době se jim tak podařilo mít v celosvětové hitparádě hned čtyři desky najednou, konkrétně "Rock And Roll Over", "Destroyer", "Alive!" a čerstvě "Love Gun", to se jim povedlo jako vůbec první kapele v historii).

Nebylo se ani čemu divit. Deska nabitá poctivým, jednoduchým rockem, skvělým zvukem a několika zásadními hity, v čele s hymnickou stejnojmennou skladbou s legendárním kytarovým riffem „Love Gun“ (kterou dodnes považuje sám Paul Stanley za jednu z pěti nejzásadnějších a nejcharakterističtějších písní v celé kariéře skupiny) působí stále na první poslech a podlehnout se jí tak dalo a dá velmi snadno.

Úvodní „I Stole Your Love“ se stala pilotní vypalovačkou pro nadcházející velkolepé Love Gun Tour (kde bylo kromě nových kostýmů použito ještě více pyrotechniky) a brzy si tak získala sympatie publika. Klavírem prošpikovaná „Christine Sixteen“ bodovala u něžné části publika, obzvláště pak u šestnáctiletých majitelek onoho jména. Ani „Plaster Caster“ a přinejmenším zvláštní „Almost Human“, kde si kromě zpěvové a basové linky střihnul Gene Simmons i kytarový part, nezůstaly pozadu. Prakticky jediným nemastným neslaným místem se stala průměrná „Got Love For Sale“ a ne bůhvíjak povedená Peterova chuligánská zpověď „Hooligan“. Zajímavá coververze na závěr, „Then She Kissed Me“ působí docela zábavně, ale od jejich repertoáru se pochopitelně liší.

Na co však v žádném případě nesmíme zapomenout je skladba „Shock Me“. V té konečně překonal Ace Frehley onen „blok“ a poprvé si tak můžeme vychutnat jeho sólový zpěv. Při nahrávání byl natolik nervózní, že jediná poloha, ve které byl schopen zpívat čistě, byla vodorovná a tak si při její nahrávání prostě lehl na zem. Nervozita z něj ale rychle opadla, když zjistil, jak vřelé a nadšené reakce na živých vystoupeních s touto skladbou sklízí. I vzniku této skladby předchází zajímavá historka, kdy byl na jednom Floridském koncertu Ace Frehley, pravděpodobně vinou špatného uzemnění, zasažen pořádnou dávkou elektrického proudu (údajně tak intenzivní, že mohla znamenat i smrt), načež ovšem vstal a s ostatními pokračoval dál v produkci. Paul Stanley a Gene Simmons ho později hecovali, proč o této příhodě nenapíše song. Jak to dopadlo si můžete poslechnou sami.

KISS byli k nezastavení. Krátce před vydáním „Love Gun“ byli celostátním hlasováním zvoleni pro Ameriku rockovou kapelou číslo jedna! V popularitě tak zastínili i Aerosmith, Eagles nebo Led Zeppelin. Deska získala platinový status ještě před vydáním, protože jenom předobjednávky čítaly milion položek! Zkrátka trefa do černého prakticky ve všech ohledech!

Madman-Forever             


www.kissonline.com

Seznam skladeb:
01. I Stole Your Love
02. Christine Sixteen
03. Got Love For Sale
04. Shock Me
05. Tomorrow And Tonight
06. Love Gun
07. Hooligan
08. Almost Human
09. Plaster Caster
10. Then She Kissed Me

Sestava:
Gene Simmons – baskytara, zpěv
Paul Stanley – rytmická kytara, zpěv
Ace Frehley – sólová kytara, zpěv
Peter Criss – bicí, zpěv

Rok vydání: 17. června 1977
Čas: 33:38
Studio: Record Plant Studios
Produkce: Eddie Kramer
Label: Casablanca
Země: USA

Diskografie:
1974 - Kiss
1974 - Hotter Than Hell
1975 - Dressed To Kill
1975 - Alive!
1976 - Destroyer
1976 - Rock n´Roll Over
1977 - Love Gun
1977 - Alive II
1979 - Dynasty
1980 - Unmasked
1981 - (Music from) The Elder
1982 - Creatures Of The Night
1983 - Lick It Up
1984 - Animalize
1985 - Asylum
1987 - Crazy Nights
1989 - Hot In The Shade
1992 - Revenge
1993 - Alive III
1996 - Carnival Of Souls
1998 - Psycho Circus
2009 - Sonic Boom

Související články:
KISS - Kiss
KISS - Hotter Than Hell
KISS - Dressed To Kill
KISS - Alive !
KISS - Destroyer
KISS - Rock And Roll Over
KISS - Carnival Of Souls: The Final Sessions
KISS - Sonic Boom


Vydáno: 07.02.2010
Přečteno: 4731x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09118 sekund.