BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CRASHDÏET - Generation Wild

Velký comeback sleaze/glamrocku je v posledních pár letech ve Švédsku docela jasná věc a takové kapely sklízejí velký úspěch. Jednou z nejznámějších jsou v současné době Crashdïet, kteří se „proslavili“ hned svojí prvotinou „Rest In Sleaze“. Jenomže po tragické smrti zpěváka Dava Leparda (kterou se tady zabývat nebudeme), byla kapela nucena hledat náhradu, která by ji udržela v rozjetých kolejích. Že je „Rest In Sleaze“ dokonalá nahrávka, o tom žádná, že následující „The Unattractive Revolution“ (kde se představuje zpěvák Olliver Twisted – v současné době v Reckless Love) sice nedosahuje jejích kvalit, ale najdou se na ní velmi silné a zajímavé songy, taktéž. Nebylo tedy divu, že novinku „Generation Wild“ očekávali všichni s napětím. Kapela slibovala sound podobný právě „Rest In Sleaze“ a po vydání chytlavého singlu „Generation Wild“ vkládali mnozí do nového zpěváka Simona Cruze nemalé naděje. Ale po prvotním nadšení přichází hluboké zklamání.

Desku otevírá intro v podobě houkání sirény, proložené zvuky bicích, šumění větru, davu, policejních aut – předzvěst následujícího „Armaggedonu“. Jenže ten, kdo čeká pořádný nářez, je po tomhle rozjezdu poněkud v rozpacích. Song „Armaggedon“ je jaksi utahaný, bez šťávy a Simonův hlas zní plitce, v podstatě nijak. V následujícím „So Alive“ nacházím první zajímavější moment a to opakování právě těchto dvou slov těsně před závěrem skladby, jinak je písnička zase o ničem. Konečně následuje „Generation Wild“, která sice není nijak drsná a tvrdá, ale je chytlavá a zajímavá a ačkoliv je Simonův hlas stále stejný, na téhle písničce prostě něco je. V celkovém kontextu alba zaručeně nejlepší song.

Nevědět, jak pan Cruz vypadá, „I´m a rebel“ bych mu s tím jeho sladkým popovým hláskem věřila asi tak jako myšce, která se snaží vyřvávat, že je lvem. Jeho hlas naopak dokonale pasuje k baladě „Save Her“. Tenhle ploužáček je zajímavým oživením desky a hlasivkám nafrněného pana Cruze sedne daleko líp. Jenomže do konce alba už nás čeká jenom příval nudy, nudy a zase nudy. V „Native Nature“ se objevuje trochu zajímavější náběh na refrén, zato díky „Chemical“ mám husí kůži – bohužel ne ze songu, který chytne za srdce, ale z pocitu hrůzy... vážně bych si přála „feel good chemical“, ale nějak to nejde a nejde.

„Bound to Fall“ je snad posledním lepším momentem na desce, ke kterému jsme se prokousali, pokud jsme v předešlém čase neusnuli, popřípadě neumřeli nudou. „Beautiful Pain“ bych s dovolením (tedy ostatně i bez něj) překřtila jenom na „Pain“, po přežití celé desky se cítím asi tak jako Simon ve videu k „Generation Wild“, ale ačkoliv je „Beautiful Pain“ nudná, opět je to typ songu, který Simonovým hlasivkám pasuje a tímto se písnička řadí k mým oblíbenějším na této nahrávce.

Jak chytře poznamenala kolegyně z jiného webzinu, bonusové songy, jsou spíš „songy za trest“. Deset nudných písniček bylo až dost, ale tak proč si je neokořenit ještě dalšími pár minutami nudy? I když popravdě, u „One of a Kind“ se nenudím, mám chuť zběsile utíkat co nejdál od svého CD přehrávače. Vlastně až úplně poslední, bunusová „Fear Control“ tak nějak šlape, až na prazvláštní táhlé intermezzo se tenhle song tak trochu blíží k tomu, co jsem od Crashdïet očekávala.

O desce jako takové se nedá říct, že by byla nějak extra špatná, aranžmá, riffy i melodie jsou celkem zajímavé, jenže výsledný efekt je znehodnocen právě výběrem vokalisty. Simonův nevýrazný hlas prostě není stavěný na rock´n´roll a nechápu, proč si toho pánové při výběru zpěváka nevšimli. Jestli je „Generation Wild“ přímým pokračovatelem „Rest In Sleaze“, musí se Dave v hrobě obracet. Neznat předešlou diskografii Crashdiët, či kdyby „Generation Wild“ natočila nějaká neznámá kapela, asi bych byla v hodnocení mírnější, ve finále to není AŽ taková tragédie, ale podle toho, co nám naslibovali, čekala jsem podstatně víc!

A trocha morbidity na závěr: Při sledování Simona, jak se live pokouší odzpívat Lepardovo „Riot In Everyone“, jsem si přála, aby se Simon sebral a makal si s Davem svoje místo okamžitě vyměnit. Čím sakra ten chlap zbytek kapely podplatil, aby ho vzali? A na obalu „Generation Wild“ by mělo stát: „Pozor, podporuje agresivní chování, můžete vidět rudou mlhu a mít touhy zabíjet. V případě těchto reakcí vyhledejte svého lékaře.“

Veronika             


http://www.crashdiet.org/

Ukázka na youtube:
Generation Wild

Seznam skladeb:
1. Armageddon
2. So alive
3. Generation wild
4. Rebel
5. Save her
6. Down with the dust
7. Native nature
8. Chemical
9. Bound to fall
10. Beautiful pain
11. One of a kind – bonus track
12. Fear Control – bonus track

Současná sestava:
Simon Cruz – zpěv
Eric Young – bicí
Peter London – basa
Martin Sweet – kytara

Rok vydání: 2010
Čas: 49:15
Label: Universal Music
Země: Švédsko

Diskografie:
2005 – Rest In Sleaze
2007 – The Unattractive Revolution
2010 – Generation Wild


Vydáno: 09.05.2010
Přečteno: 3911x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mě se Generation...19. 08. 2011 15:39 Lenka
Tak jsem si po...12. 07. 2011 12:34 Pepsi Stone
Mám tuhle desku...11. 07. 2011 15:17 Denula
Tak, sice až teď...3. 07. 2011 19:44 Bubák
Samozřejmě, kolik...11. 02. 2011 17:21 Veronika


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09081 sekund.