NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AGONY - Reborn

AGONY z Dačic nejsou v Česku až tak neznámým pojmem, třebaže proti tomu může kdokoliv cokoliv namítat. Mají za sebou tři výborné desky a možná i proto se mi stávající singl "Reborn" jevil jako bezvýznamné plýtvání a poněkud jsem nechápal jeho význam. Alespoň dřív, ale teď, kdy kapela ukončila svou činnost, jsem vlastně rád, že kotouč s těmito třemi písničkami ještě stačil spatřit světlo i temnotu tohoto světa. Byla by to škoda, kdyby měly zůstat ležet zapomenuty jen v hlavách pětice muzikantů.

Začnu tou horší stránkou. Vlastně mi vadí jediná věc a tou je zvuk baskytary, která zvoní až hanba. Nevím, jakým způsobem byla nahrávána, ale takovýmto způsobem působí jedině rušivě. Basa má dunět hezky odspoda a ne zvonit v půběhu celé písničky. Na začátku "Fallen" zněla výborně, ale u této krátké "sólohry" měla s tímto nazvučením také zůstat. Ale co, třeba se za tím schovává jakýsi skrytý význam, který mě zůstává utajen. Ještě jedna maličkost mi trochu vadí a to vokální party ve chvílích, kdy Mrcyho hlas zní jak vokál Chirva z TVANGESTE (pro ilustraci poslouží ku příkladu opět skladba "Fallen" 3:05). Ale to už je jen mé puntičkářství a zmlsanost. :)

Co se ostatního týče, užívám si poslech jak jen to u dobré nahrávky jde. Kotouč má i přes svou krátkou stopáž vynikající atmosféru a dokáže uhranout zajímavými melodiemi. Užívám si rockově laděné kytarové vyhrávky, symfonické vsuvky (klávesy kupodivu vůbec nepůsobí rušivě, naopak. Dobrá produkce kláves u nás nebývá zrovna zvykem, takže i za to kapele gratuluji a snad i děkuji.) I bicák Kentus mě příjemně překvapil svou hrou.

Abych to shrnul, nejsem zcela informován o příčinách ukončení činnosti této grupy. Nicméně po důkladném poslechu této nahrávky doufám, že se chlopákům a dámě jednoho dne začne po hraní stýskat a vrátí se do studia připravovat nový materiál. Jinak ztratíme další kvalitní skupinu a to by byla sakra škoda... Číselného hodnocení se zdržuji, neboť formáty singlu nemohu přes veškeré kvality srovnávat s řadovými nahrávkami. Myslím, že článek samotný poslouží jako dostatečná ilustrace.

Moonroot             


bandzone.cz/agony

Seznam skladeb:
1. Reborn
2. Fallen
3. Diva

Sestava:
Mrcy - kytara, zpěv
Kuba - kytara
Trava - baskytara
Petra - klávesy
Stresor - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 11:57
Země: Česká republika

Související články:
AGONY – My Turn To Die


Vydáno: 08.12.2010
Přečteno: 2929x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Díky moc za...14. 12. 2010 8:55 Mrcy


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08883 sekund.