DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VISION DIVINE – Send Me an Angel

Vision Divine se po třech letech vracejí s druhou deskou a pořád to zavání jenom vedlejším projektem členů Labyrinth a Rhapsody. Druhá jmenovaná kapela stíhá mezitím vyprodukovat hned tři alba. Je tedy zřejmé, proč muselo „Send Me an Angel“ chvíli počkat na své dokončení – Fabio Lione prostě neměl skulinky v rozvrhu. Nedá se ale říct, že by kapele pauza neprospěla. Pomalu se začínáme dostávat z typicky italského speedu do mnohem barvitějších progresivních poloh, které jsou navíc vylepšené celkovým tvrdším vyzněním nahrávky. Kapela začínala zrát – pomalu, ale jistě.

Na jednu stranu bych v mnoha ohledech mohla pouze opsat recenzi na debut. Produkce se sice trochu zlepšila, přílišné vytažení zpěvu a utopená instrumentální část ale bohužel zůstává. A jestli něco opravdu nesnesu, tak to je plechový zvuk bicích – to se do tak průzračné hudby, jakou komponují Vision Divine, prostě nehodí. Na druhou stranu tu máme značnou řadu vylepšení. Andrea de Paoli se vzdal svých „strato“-kláves a na druhé desce zapojil mnohem víc syntezátorů, což bylo v tomhle případě jen pro dobro věci. Instrumentálka „Nemesis“ je tak krásným příkladem prog metalového klávesového preludování. Ačkoli černobílé klapky jsou slyšet hodně, hlavní roli tentokrát hraje spíše kytara – Olaf se napodruhé nebál tvrdších riffů a některé skladby (jako „Flame of Hate“ nebo „Pain“) tak mají ve výsledku příjemně agresivní vyznění.

Ubylo i vyloženě vycpávkových skladeb, ale tady zůstává otázka, jestli to není kvůli tomu, že je deska podstatně kratší, než její předchůdkyně. Najdeme tu ale hned několik opravdových klenotů, ze kterých je silně cítit Olafův hudební um a jeho neskutečný smysl pro melodie. Takovou skladbou je bezpochyby titulní „Send Me an Angel“. Klenutý refrén a podmanivá vokální linka – to jsou (a vždycky taky budou) nejsilnější zbraně Vision Divine. Stejně silná je i dvojice skladeb „Taste of a Goodbye“ a „Apocalypse Coming“. Co se bohužel nezměnilo, to je naprostý nevkus při výběru coverů. „Take on Me“ od A-ha? To jako vážně? To už snad byli lepší i ti Europe.

„Send Me an Angel“ uzavírá první éru kapely a uzavírá ji důstojně, ačkoli pořád nejde o tak velký krok kupředu, aby nad ním bylo potřeba jásat. Album vyšlo v lednu a na konci stejného roku se Olaf rozhodl odejít z Labyrinth a věnovat se Vision Divine na plné obrátky. Nedlouho poté ovšem Rhapsody podepisují smlouvu s Magic Circle a začínají se dít věci. Jenže občas i události, které vypadají děsivě a na první pohled přinášejí totální rozklad, mohou nakonec způsobit úplný opak. Příště si povíme, jak se takové zázraky vyrábějí…

Ray             


www.myspace.com/visiondivineband

Seznam skladeb:
1. Incipit
2. Send Me an Angel
3. Pain
4. Away From You
5. Black & White
6. The Call
7. Taste of a Goodbye
8. Apocalypse Coming
9. Nemesis
10. Flame of Hate
11. Take on Me (A-ha cover)

Sestava:
Fabio Lione – zpěv
Olaf Thörsen – kytary
Andrea de Paoli – klávesy
Andrea "Tower" Torricini – basa
Mat Stancioiu – bicí

Rok vydání: 2002
Čas: 42:36
Vydavatelství: Atrheia
Země: Itálie

Diskografie:
1999 – Vision Divine
2002 – Send Me an Angel
2004 – Stream of Consciousness
2005 – The Perfect Machine
2007 – The 25th Hour
2009 – 9 Degrees West of the Moon


Související články:
VISION DIVINE – Vision Divine


Vydáno: 29.12.2011
Přečteno: 2864x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09456 sekund.