PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AXECUTER - Metal Is Invincible

Už první pohled na obálku alba “Metal Is Invincible” (respektive na její levou polovinu) jasně říká, co se na téhle desce bude dít. Odrbaná džíska s nášivkami, ocvočkovaných minimálně 70 procent jinak odhaleného povrchu těla, krapet prořídlé háro a zarputilý výraz maníka, pod heslem „Metal je nezlomný“, soupeřícího s byznysem celého světa. Čekali byste od téhle desky něco jiného, než klasický a až dřevní heavy metal? Pokud snad ano, tak vás citace z promo materiálů snad definitivně přesvědčí: „Nenajdeš nic jiného, než ryzí a divoký METAL, stoprocentně se vyvarující všech nechutných moderních tendencí. Jestliže jsi opravdu, ale OPRAVDU oddaný staré škole, o tvý prachy tě neoškubem, na to vem jed!!!

Je to jen póza plná klišé nebo holá a syrová realita? Staromilci zajásejte, brazilci Axecuter, vedeni principálem Danielem "Danmented" Azevedem nekecaj. Nahrává jim fakt, že svůj archaický hlomoz provozují jen v tom nejzákladnějším tříčlenném složení (basa, bicí, kytara) i že Danmentedův uřvaný vokál je tak neotesaný a sympaticky netvárný, že mu vlastně nic jiného, než vsadit na nekompromisní valivý nářez bez kudrlin, nezbývá. Podobně je na tom i zbytek kapely, v instrumentálních pasážích se nějaké virtuozity obávat nemusíte, tady se táhne přímo na bránu, syrové a přízemní sbory slouží strohé a útočné náladě alba a rozhodně nemají za úkol vytvářet nějaké atmosférično.

Své vypovídají i samotné názvy skladeb. „Metal Is Invincible“, „Too Heavy To Load“, „Destructive Blietzkrieg“ či „Feed The Beast“ (byť některé z nich se v roce 2001, kdy byly napsány, původně jmenovaly úplně jinak) tím klišé skutečně krapet zavánějí. Hudební nápady? Přátelé, zdůrazňuji, jsme zamrzlí v archaickém dávnověku. To, na čem stavěli ve svých začátcích (a na které se odvolávají i samotní Axecuter) např. Venom, Exciter, Motörhead, Sodom či Tank, za sebe můžu přihodit i špetku raných Manowar či bezelstnost (méně divokých) S.D.I., v tom se Axecuter vyžívají, takže nečekejte žádné rádobylíbivé hity, ale prostý, nekompromisní, naivní nářez někde na pomezí pobaveného úsměvu a autentického kříšení zašlé slávy ryzího, živočišného, špinavého heavy metalu. Kromě sedmi zemitých vlastních skladeb „Metal Is Invincible“ přináší i jednu instrumentálku a předělávku songu od Manilla Road. V jednom hávu, v divokém tempu, v živelném nasazení (ta plíživá nálada v úvodu desetiminutové „The Fires Pf Krakatoa“ tohle tvrzení rozhodně nezmění).

Otázka je, jestli moderní fanoušci desku vůbec přijmou. Ve své naivnosti, archaičnosti a neohrabanosti je v dnešní době trošku úsměvná, ale zato stoprocentně upřímná. Nene, tohle není póza, tohle je poctivě odvedená práce bez špetky kalkulu. Jenže bodování se při téhle kombinaci stává otázkou téměř neřešitelnou… ;-)

Savapip             


www.facebook.com/axecuter

YouTube ukázka - No God, No Devil (Worship Metal!)

Seznam skladeb:
1. Metal Is Invincible
2. Too Heavy to Load
3. Feed the Beast
4. No God, No Devil (Worship Metal!)
5. Bangers Prevail
6. Destructive Blitzkrieg
7. Keep on Sinning
8. The Fires of Krakatoa
9. Heavy Metal to the World

Sestava:
Damnented - zpěv, kytara
T. Basstard - baskytara
Baphometal- bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 48:06
Label: Infernö Records
Země: Brazílie

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.06.2013
Přečteno: 2370x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09652 sekund.