IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Steve CONTE - NYC Album

Steve Conte sice nepatří mezi světovou kytarovou extraligu, ovšem jeho jméno je na scéně za více než dvacet let už dost dobře etablované. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let začínal jako jeden z tvůrčích mozků kapely Company Of Wolves, na které se hledělo jako na jednu z možných nadějí rock n´rollu. Nestalo se a jméno dnes osmačtyřicetiletého kytaristy se na veřejnosti s plnou parádou objevilo v roce 2006, kdy se spolu s Davidem Johansenem, Sylvianem Sylvianem a někdejším basistou Hanoi Rocks Samim Yaffou podílel na comebacku megakultovních New York Dolls.

Posledních deset let proto Conteho akcie na rockovém kolbišti stoupají. Nejen proto, že se s New York Dolls podílel na dvou comebackových deskách, ale pak s Yaffou odešel k někdejšímu frontmanovi Hanoi Rocks, aby se stal spolu s Gingerem (The Wildhearts) a v současné době s Dregenem (ex-Backyard Babies) oporou jeho doprovodné kapely. Conte je v současné době dostatečně silný v kramflecích a proto (stejně jako kolega Dregen před pár týdny) nabízí svůj sólový debut. Neskrývá se za zády New York Dolls, Monroea ani své vlastní kapely Crazy Truth. Jen sám, s řadou zajímavých hostů (jak z doprovodné kapely Michaela Monroea, tak z řad kapel jako Georgia Satellites, původních Company Of Wolves, The Urban Voodoo Machine, či z doprovodné kapely Alice Coopera)…

Jak bude Conteho sólový debut znít, bylo celkem očekávatelné. U Monroea platí vedle Dregena za toho konzervativnějšího kytaristu, který má feeling z nejklasičtějších amerických tradic (spíše než v punkovém vyznění), u Chucka Berryho, Billyho Squiera , Paula Simona nebo Bruce Springsteena. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na vlivy stařičkých Rolling Stones. Právě díky nim můžeme „NYC Album“ přirovnat k tvorbě britských Dogs D´Amour.

Conte je takovým písničkářem ve stylu Izzyho Stradlin. Nesází se na hutnost zvuku, bombastickou produkci, ale na písničku, která může být natočena třeba jen na čtyřstopém magnetku. A skutečně některé mají velkou sílu. Rozhodně jeden z nejvýraznějších kousků alba „Ok DJ“ nebo rychlá, klasicky rock n´rollová „What Would I Do If I Were Me“, která je hodně ovlivněná právě Stradlinovým skladatelským rukopisem. Conte ovšem má i víc poloh a jako správný Američan se neštítí dotknout ani country. Nejprve jen trochu nesměle v „Anytime At All Times“, ovšem v závěrečné „Tax Free“ jeho nashvillské choutky nabudou mnohem větších rozměrů.

„NYC Album“ přesně odkrývá Conteho hudební kořeny. Jak by se ještě před lety dalo očekávat, nepatří k nim kupodivu ani tak New York Dolls (kde nahradil samotného Johnnyho Thunderse), jako spíše hudba ještě starší a stylově víc směřující k americkému písničkářství. Deska proto zní hodně upřímně.

Jan Skala             


facebook profil

Seznam skladeb:
1. Dark In The Spotlight
2. Ok DJ
3. She Blinds
4. What Would I Do If I Were Me
5. Anytime In All Times
6. Lady Luck
7. Rock And Rye Queen
8. Broke And Spoke Salloon
9. Happy Hour
10. Tax Free

Sestava:
Steve Conte - zpěv, kytara
+ hosté

Rok vydání: 2014
Čas: 31:23
Label: iTunes
Země: USA
Žánr: classic rock

Diskografie:
2013 - NYC Album

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.02.2014
Přečteno: 1908x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zkus, ale je oproti...13. 02. 2014 19:51 Pepsi Stone
Company of Wolves...13. 02. 2014 19:36 Jonathan Grey


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09554 sekund.