NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MICHAEL SCHENKER´ S TEMPLE OF ROCK - Spirit On A Mission

Vítězná sestava se nemění. I když předloňská deska jeho projektu Temple Of Rock „Bridge Of Gap" byla vynikající spíše po řemeslné stránce, než po té inspirativní a skladatelské, ukázala velkou životaschopnost kytaristy Michaela Schenkera a jeho party, do které vytáhl své někdejší spoluhráče ze Scorpions, basistu Francise Buchholze a bubeníka Hermanna Rarebella, klávesového parťáka z dob MSG Waynea Findlaye a zpěváka poslední reinkarnace slavných Rainbow Doogieho Whitea. Čili, co jméno, to pojem jako hrom. A řekněte sami, dá se s takovou sestavou natočit špatná hard rocková deska?

Odpověď je jasná. Nedá. Ale nedá se také s takovou sestavou natočit jiskřivě moderní rockové album, které by reflektovalo soudobé trendy jak ve zvuku, tak v muzice. Ono je to ve výsledku stejné se „Spirit On A Mission“ jako to bylo před dvěma lety se zmíněnou „Bridge Of Gap“. Michael Schenker totiž dnes už nenatáčí desky pro široké spektrum posluchačů, jako tomu bylo v osmdesátých letech, kdy spolu se zpěvákem Robinem McAuleyem na deskách „Perfect Timing“ a „Save Yourself“ až nebezpečně přilnul k popmetalu. Michael Schenker dnes natáčí desky výhradně pro své příznivce, kterých je sice na světě habaděj, ale rozhodně už netvoří nějakou hybnou sílu na trhu s hudbou. Táhne jim totiž na padesátku a v běžném životě mají už úplně jiné starosti, než se pídit po nahrávkách svých někdejších idolů. Ovšem jednou za týden, v sobotu večer, se utrhnou, sednou s dalšími chlápky, kteří také ještě zachovávají zbytku někdejší bujné kštice, za jeden stůl a společnost jim bude dělat právě deska Michaela Schenkera.

Tím chci říct, že „Spirit On A Mission“ je hard rock prvotřídní kvality, ovšem zamrzlý na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. A vlastně proč taky ne… Vždyť Schenker byl tehdy na vrcholu a pomáhal v řadách UFO a Scorpions psát rockové dějiny, kdy ve svých začátcích na něj, jako na toho, kdo je přiměl hrát na kytaru, poukazovali James Hetfield, Kirk Hammett i Dave Mustaine. Od Schenkera tedy ani na „Spirit On A Mission“ nedostanete žádné novum. Jsou tu svižnější skladby typu úvodní „Live And Let Live“, „Rock City“ „Restless Heart“ nebo „Something Of The Night“, které žene dopředu Schenkerův drajv a nekouká se na to, že hlavní protagonista má šedesátku už za sebou. Jsou tu také dramatičtější momenty typu „Communion“ nebo „Saviour Machine, kdy (možná i díky Whiteově hlasu a jeho částečné podobnosti s Ronniem Jamesem Diem) kapela zní skoro jako Rainbow.

I když možná desce na jejím konci už trochu dochází dech, při pohledu na celé album je „Spirit On A Mission“ silnějším albem než předchůdce „Bridge Of Gap“. Obsahuje více styčných momentů a svěžejších skladeb (viz. výše jmenované, nad kterými ovšem dominuje pochodová „Vigilante Man“) a i když se jedná opravdu o hard rock sedmdesátkového střihu, nezní nijak zvlášť dědkovsky a zaprděně. „Spirit On A Mission“ nelze brát jako stěžejní album Schenkerovy karéry, ale jako velmi důraznou připomínku, že kytarista a jeho doprovodná parta ještě do domova důchodců nemíří. Můžete jej taky brát jako pozvánku na jakýkoliv koncert téhle zajímavé pětice, kam se ale chodí především kvůli starým hitům jako „Doctor Doctor“ nebo „Holiday“.

Jan Skala             


www.michaelschenkerhimself.com

YouTube ukázka - Vigilante Man

Seznam skladeb:
1. Live And Let Live
2. Communion
3. Vigilante Man
4. Rock City
5. Saviour Machine
6. Something Of The Night
7. All Our Yesterdays
8. Bulletproof
9. Let The Devil Scream
10. Good Times
11. Restless Heart
12. Wicked

Sestava:
Doogie White - zpěv
Michael Schenker - kytara
Francis Buchholz - baskytara
Wayne Findlay - klávesy
Herman Rarebell - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 51:04
Label: King Records
Země: Německo/Velká Británie
Žánr: hard rock/heavy metal

Diskografie:
2011 - Temple Of Rock
2013 - Bridge Of Gap
2015 - Spirit On A Mission

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.05.2015
Přečteno: 2317x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09297 sekund.