TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DYGITALS - Dynamite

Francouzští Dygitals jsou takový malý přírodní úkaz. Datum svého vzniku datují do časů, kdy to pod metalovou pokličkou více méně teprve začínalo vřít, i když některé nesmrtelné porce už byly naservírovány. Během nepříliš dlouhé úvodní fáze svého života si stihli první čtyři roky osladit demonahrávkou v kadenci co rok, to kus, pak ještě tři roky přežívali bez zanechání nějakých stop, ačkoliv debutové album bylo dokonce dvakrát nahráno a nachystáno k vydání. Jenže to bylo už v době, která klasickému hard rocku, smíchanému s čistokrevným heavíkem zrovna nepřála, a tak se Dygitals na konci deváté dekády minulého století rozpadli. Hibernace trvala dlouhých devatenáct let, ale o tom, že to nebylo spaní kdovíjak tvrdé, vypovídá skutečnost, že v první pětiletce tohoto století o sobě dali Dygitals vědět vydáním hned dvou desek. V roce 2009 se (a dokonce z větší části v původním složení) definitivně vyhrabali z kanafasu a po tři roky starém albu „Avé…“ letos přichází s novinkou „Dynamite“.

A řekněte, s takovýmhle životopisem, upírali byste kapele právo na to, aby zněla totálně staromilsky, aby byla zahleděná do osmdesátých let a moderna jí na světelné roky míjela? Dygitals jsou přesně takoví. Možná je určitou (a vlastně jedinou) nevýhodou, že už nemají tu energii, nasazení a neurvalost, kterou v tehdejší době všemožní dravci oplývali, takže název „Dynamite“ zní trošku nadneseně. Jenže tohle je stoprocentně vyvážené tím, že tahle deska spolehlivě zachovává ducha doby a nepůsobí jako parodie, Dygitals zní autenticky a hlavně upřímně, jejich songy v sobě mají patřičnou špetku jedu, nekomplikovanou přímočarost a snadnou čitelnost, lehké melodie, nosně zpěvné i halekací refrény, dřevní sbory, lehkou kousavost kytar i dostatek hráčského umu.

Většina desky se odehrává v příjemně houpavém, usedlém, nikam nespěchajícím rytmu. Byť samozřejmě na výjimky z téhle formule dojde, je to přesně ta parketa, na které jsou Dygitals velmi silní. A když to dokáží spojit s textovou nostalgií a poctou lídrům osmdesátkového hard and heavy jako v jedovaté riffovce „30 Years Of Rock“, je o úspěch postaráno. Schválně se zaposlouchejte do slov této písně a odškrtávejte ty kapely, jejichž vliv v tvorbě Dygitals ucítíte. Anebo si pusťte optimistickou „We Wanna Life Free“, v jejíž melodičnosti ty Poison, rané Leppardy či umírněné Motláče snadno vyčucháte. I s emocemi a šikovnou gradací si Dygitals dokážou pohrát, jak předvádí třeba v „Everybody Knows“.

Jsou kapely, u nichž pojem „zábavová kapela“ nepůsobí vůbec pejorativně. Parta, která zahraje cokoliv, nevsází na efekt, ale na holou podstatu rockového písničkářství, nadhled a uvolněnost a navíc jí to zjevně baví. Bezprostřední nekomplikovaná rocková zábava.

Savapip             


www.dygitals.com

YouTube ukázka - Will You Help Me

Seznam skladeb:
1. Dynamite
2. 30 Years of Rock
3. No Speed Limit
4. Sin City
5. Everybody Knows
6. Will You Help Me
7. No Way Out
8. We Wanna Live Free
9. Don't Want to Let You Down
10. End of the Story

Sestava:
Herve Traisnel - zpěv
David Dugaro - kytara
Jean-Marc Lavayssière - kytara
Jack Gayffier - baskytara
Alain Clouet - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 41:18
Label: Mausoleum Records
Země: Francie

Diskografie:
2003 – 2003
2005 – Imagine
2012 – Avé…
2015 - Dynamite

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.09.2015
Přečteno: 1894x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na Youtube je singl...28. 09. 2015 22:03 ToPi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09464 sekund.