PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DENIGRATE - Hollowpoint

Ze země mistrů světa v melancholii se se svým druhým albovým zápisem hlásí o slovo parta Denigrate. Čtveřice muzikantů z města Tuusula svojí prvotinu, nasycenou především touto emocí, vydala již před třinácti lety. Jenže pak se všichni členové rozutekli do jiných kapel a projektů a Denigrate upadli v zapomnění., ačkoliv nikdy oficiálně neohlásili svůj rozpad. Těžko říct, zda již při svém rozchodu měli v hlavách myšlenu na to, že se ještě společně sejdou ve studiu, každopádně k tomu došlo (jak praví promo materiály „chemie tu byla stále a stejně tak hudební ambice“) a výsledkem je loňské album „Hollowpoint“. Album, které koketuje s původním zabarvením temné gotiky, progresivním metalem i špetičkou moderního core, album, které si pohrává s povedenými melodiemi a přetéká emotivní rozervaností, podanou přirozeným, přesvědčivým a snadno uvěřitelným způsobem a které je nasycené svébytností a stylovou barevností.

Nečekejte tedy v žádném případě vytrvalé vláčné utápění se ve smutku, byť právě ten je tím hlavním nositelem děje, Denigrate totiž svoje pocity vyjadřují podstatně agresivnější formou (byť dojde i na vláčné doomové zvláčnění). Křikloun Mikko Hell se nebojí občas statečně zařvat, ve vyhrocených refrénech obnažovat svojí duši, případně ležérně unaveným zpěvem ještě zdůraznit melancholičnost tvorby kapely (nemluvě o tom, že Denigrate umí i velice účelně využít agresivní chropot), kytary se nebojí docela nekompromisně říznout, hrubě riffovat, občas i zakličkovat, sytá (a velmi dobře nazvučená) rytmika zpravidla nikam nespěchá a svým tempem dokáže zdůraznit depresivnost skladeb, sporadické využití piána dokonale slouží posmutnělým náladám. A že Denigrate mohou být považováni za skvělého reprezentanta severské scény, vypovídá i fakt, že můžete narazit na náladové nitky z tvorby Sentenced, raných Amorphis, či Lake Of Tears, bez toho, aby Denigrate ztráceli vlastní tvář. Tu nejlépe reprezentuje (byť ani jedna z devíti položek neztrácí šťávu) barevně tajemná „Erased Pages“ s následným velice intenzivním nástupem, elegantní melodií, vrcholící v nekompromisní řeži a emotivně vyhroceném zpěvu a sžíravě hutná „Liar“, postavená na jednoduchém motivu, jehož vytrvalé opakování vyvolává až sžíravou melancholii.

Tak takhle jo. Dnešní doba přeje návratům. I když spočítat ty, kteří by třeba ještě v loňském želeli toho, že Denigrate kdysi dávno zmizeli ze scény, by nejspíš nebyla žádná složitá matematika, album „Hollowpoint“ by pro ně mohlo být dokonalou satisfakcí. A pro ty ostatní hodně silná výzva.

Savapip             


FB DENIGRATE

Seznam skladeb:
1. Engraved and Hellbound
2. Am I Facing Hell
3. Erased Pages
4. Death Reflection
5. My Corrupted Soul
6. Liar
7. Taken Away
8. Into Demise
9. Meitä ei enää ole

Sestava:
Micko Hell - zpěv
Jaakko Nieminen - kytara
Pekka Pyrhönen - baskytara
Tipi Toivanen - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 47:05
Země: Finsko

Diskografie:
2003 – Dismal Euphobia
2015 - Hollowpoint

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.06.2016
Přečteno: 1596x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12793 sekund.