NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DENNER/SHERMANN - Masters Of Evil

Loňský comeback ústřední kytarové dvojice kultovních Mercyful Fate, tedy pánů Hanka Shermanna a Michaela Dennera, a následné velice slušné EP „Satan s Tomb“ příznivce těchto legendárních Dánů patřičně nabudilo. Na čtyřskladbovém EP zaujal i hlas amerického vokalisty Seana Pecka od heavymetalistů Cage a Death Dealer. Ten sice nemůže nikdy plně nahradit Kinga Diamonda (to snad ani po něm nikdo nežádá), ovšem je natolik zkušeným a talentovaným pěvcem, že se směle může postavit vedle těchto veličin. EP nabídlo vysoce kvalitní materiál, který jasně odkazoval na Mercyful Fate, sám Peck se ve vokálních pasážích notně vyřádil a především se znovu povedlo nastolit atmosféru, která se blížila klasickým dílům „Melissa“ a „Don t Break The Oath“.

Ta je ovšem s plnohodnotným debutem „Masters Of Evil“ pryč a s ní zmizela i spojnice s minulostí. S Mercyful Fate, ale i s loňským debutovým EP. Tam, kde to loni vypadalo, že se kapela teprve rozkoukává, letos tyto okamžiky působí jako jejich nejvyšší meta. Posluchač si potom jen těžko může vysvětlit velice toporný začátek v podobě „Angel s Blood“, kde kapela zní víc než jako přímý pokračovatel Mercyful Fate spíš jako Judas Priest z období desek „Jugulator“ a „Demolition“ a to navíc ještě ve chvílích, kdy od nich odlétala můza. Ač se pětice snaží s následující „Son Of Satan“ seč může, i přes notně okultní úvod skladby se nedaří posluchače vtáhnout do děje. Ještě ke všemu Peck ve svých artistických hlasových výkonech polevil a i když stále ukazuje, že je velmi schopný vokalista, zdá se, že loni byl přece jen o úroveň výše.

Není to, tak že by od loňska kapela zapomněla hrát nebo neuměla napsat alespoň dobrou skladbu, ale zážitek z poslechu celé desky je hodně rozpačitý. Oproti „Satan s Tomb“ navíc působí „Masters Of Evil“ jaksi nedotaženě a má naprosto otřesnou produkci, která podkopává jakékoliv snažení a nemůže posluchače navnadit na to, co přijde s další skladbou. Ani po skladatelské stránce to není tak slavné. Jakoby se kytaristé vyčerpali s loňskou čtyřskladbovou kolekcí, kam umístili své nejlepší skladby a s debutem jen vymetali šuplíky. Že to zní jako přitažené za vlasy? Lepší příměr snad ani neexistuje.

Jak jinak si vysvětlit naprostou skladatelskou impotenci ve skladbách jako „Baroness“, „Pentagram And The Cross“ nebo ve zmíněném otvíráku „Angel s Blood“, kde kapela působí, jako kdyby se stále chtěla vymotat ze začarovaného kruhu, jenže ono to nejde a nejde? Proto pak lepší skladby z celé kolekce (pro příklad „Son Of Satan“, titulní „Masters Of Evil“ nebo „Escape From Hell“) jsou osvěžujícím výtryskem energie, jenže co je to platné, když na tak silnou věc, jako byla „New Gods“ z loňského EP žádná z nich prostě nemá ani omylem.

Nejhorší na celém albu je, že přináší veliké zklamání. Po comebacku se čekalo asi mnohé, ovšem „Masters Of Evil“ prostě očekávání nesplnila. Šance na reparát tu sice ještě je, ale situace a výchozí pozice bude mnohem těžší. A i když se novinková kolekce může jevit jako lehce nadprůměrná, právě kvůli kvalitativnímu sešupu oproti loňskému EP nemůže dostat známku lepší, než tu zoufale průměrnou. Tak totiž taky působí.

Jan Skala             


www.dennershermann.com

YouTube ukázka - Son Of Satan

Seznam skladeb:
1. Angel s Blood
2. Son Of Satan
3. The Wolf Feeds At Night
4. Pentagram And The Cross
5. Masters Of Evil
6. Servants Of Dagon
7. Escape From Hell
8. The Baroness

Sestava:
Sean Peck - zpěv
Michael Denner - kytara
Hank Shermann - kytara
Marc Grabowski - baskytara
Snowy Shaw - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 41:42
Label: Metal Blade
Země: Dánsko/USA
Žánr: heavy metal

Diskografie:
2015 - Satan s Tomb EP
2016 - Masters Of Evil

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.07.2016
Přečteno: 2329x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Také jsem čekal...11. 08. 2016 8:05 heavy666
Nee! A ještě...23. 07. 2016 18:50 orre
dsSouhlasím s...22. 07. 2016 22:21 rumcajs
Running Wild jsou v...22. 07. 2016 10:22 Pepsi Stone
Tak to asi...21. 07. 2016 19:42 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08841 sekund.