NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WISHING WELL - Chasing Rainbows

Retro jako hrom. Finští Wishing Well postavili prezentaci svého debutového alba na tom, že vypustili do éteru skladbu „Hippie Heart Gypsy Soul“, kterou s nimi nazpíval Graham Bonnet. Byť je samozřejmě účast tohoto pěvce nezpochybnitelným lákadlem, mají Wishing Well v záloze i jiné háčky. Tedy za předpokladu, že jste příznivci dřevního rocku (v jeho různých odstínech) ze sedmdesátých a osmdesátých let. A i když je deska „Chasing Rainbows“ prvotinou Wishing Well, je natolik sugestivní, že snadno podlehnete dojmu, že tahle čtveřice si ta raná rocková léta prožila hodně intenzivně.

Skladby na tohle album vznikaly dle vyjádření členů kapely poměrně dlouhé období, a ačkoliv jich Wishing Well měli k dispozici daleko víc, představují jich pouze devět, tedy takový počet, který je dostatečný k tomu představit všechny tváře kapely. A i když skutečně je každá z písní vytažená z jiných (byť pochopitelně příbuzných) soudků, něco mají všechny společné. Nekomplikovanost (někdy až naivitu) prakticky ve všem , bezprostřednost, umocněnou syrově neohebným vokálem Petera Jamese Goodmana (na kterého jste mohli narazit třeba jako na dlouholetého spolupracovníka Amberian Dawn, či příležitostnou výpomoc u Tarot, Amorphis i jiných). A tak vedle sebe můžou stát těžkozadnicově stereotypní a „unavená“ klasika (ale nenechte se zmást prvním dojmem, postupně z téhle skladby leze mile neohrabaná přitažlivost), divoká a úderná heavíková riffovka „Science-Fiction“ s dokonale hrozičským motivem a primitivně živelnou kytarou, začouzeně hutná a výhružná, až depresivní „Sacrifice“, ze které vykukují Black Sabbath i Ronnie James Dio, hravě a tanečně chytlavá „Luck Is Blind“ s výbornou sólovou kytarou, ležérní bluesovka „I`ll Never Let You Go“ s přitažlivým piánovým motivem a až nepochopitelným přechodem do jakéhosi španělského motivu (hodně mu pomáhá akustická kytara), veselá říkankově zvrhlá hoblovačka „Sands Of Time“ (u které si snadno dokážete představit, že z takovýchto nápadů se rodily helloweenské fórky) s cirkusácky neohrabaným chorálem, archaicky hutně vláčná „Holy Mountain“, i zklidňující houpavé finále „Fire In My Soul“ s velmi příjemným Goodmanovým vokálem. A samozřejmě melodická Bonnetovka „Hippie Heart Gypsy Soul“ (kterou si dovedu představit třeba u Alcatrazz), ve které už to Grahamovi sice nezpívá tak přesvědčivě jako za mlada, ale i to přesně vykresluje charakter tohoto alba.

Hoďte si korunou, jestli je tahle deska povedený vtip nebo vážně míněná pocta dávno zašlým věkům, funguje to z obou pohledů. I když jsem po prvním poslechu nevěřícně zíral, jestli to Wishing Well fakt myslí vážně, s každým dalším poslechem mě ta bezprostřední radost a muzikantství s nadhledem baví čím dál víc.

Savapip             


FB WISHING WELL

YouTube ukázka - Science Fiction

Seznam skladeb:
1. Chasing Rainbows
2. Science Fiction
3. Hippie Heart Gypsy Soul
4. Sacrifice
5. Luck Is Blind
6. I`ll Never Let You Go
7. Sands Of Time
8. Holy Mountain
9. Fire In My Soul

Sestava:
Peter James Goodman - zpěv
Anssi Korkiakoski - kytara
Richard Becker - baskytara
Rip Radioactive - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:
Label: Inverse Records/Metal Age Productions
Země: Finsko

Diskografie:
2016 – Chasing Rainbows

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.08.2016
Přečteno: 1770x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08727 sekund.