NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Michael SWEET - One Sided War

Ono je skutečně zajímavé sledovat kariéru zpěváka a hlavního představitele amerických Stryper Michaela Sweeta. Tahle kdysi nejvysmívanější kapela amerického hair metalu dnes opět slaví úspěchy, když svá nejnovější alba pravidelně umisťuje na takových pozicích amerického žebříčku, jako tomu bylo v dobách „To Hell With The Devil“ a „In God We Trust“, ovšem nečekaných obrátek nabrala i zpěvákova sólová kariéra. Ne že by jeho desky pokrývala platina, ale kdo zná sólovou tvorbu tohoto umělce, musí být úderným tónem jeho posledních alb skutečně překvapen.

Když totiž Sweet rozjel svou sólovou kariéru, byli Stryper po hodech v osmdesátých letech a pádu na hubu s deskou „Against The Law“, na odpočinku. Už pojmenováním prvního EP „Unstryped“ bylo jasně řečeno, že se Sweet chce od tvorby své mateřské kapely odstřihnout. Povedlo se to i s eponymním debutem, který se nesl v klidnějším duchu a s dalšími deskami „Real“ a „Truth“ se Sweet stále více a více vzdaloval od znění Stryper. Ti už v té době procitali znovu k životu, tak Sweetova sólová dráha měla smysl. Po desce klavírních balad se silnou náboženskou tématikou „Touched“ byla odstavena na druhou kolej, protože akcie Stryper opět stoupaly.

Nově se Sweetova kariéra nastartovala předloni s albem „I`m Not Your Suicide“, které bylo sice velmi slušné, ale mělo až nebezpečně blízko k tvorbě jeho mateřské kapely, tedy jako kdyby popíralo to, o co se zpěvák celou sólovou dráhu snažil. Jenže deska sklidila úspěch a byl by div, kdyby v nastoleném trendu pak nevykročila i novinková „One Sided War“, na které se místy Sweet snaží být papežštější než papež, tedy stryperovější než Stryper. Ano, jeho nová deska zní, jako kdyby se jednalo o album Stryper. A proto se lze jen dohadovat pohnutek, proč vlastně tenhle materiál vychází pod jeho jménem a ne pod názvem kapely, kde je tak jako tak výhradním autorem. Jediným rozdílem tedy může být, že na „One Sided War“ hraje na kytaru Joel Hoekstra z Whitesnake a ne Oz Fox a za bicí soupravou sedí místo Sweetova bratra Roberta Will Hunt z Evanescence.

Na druhou stranu, i když je deska všechno jiné než překvapivá, dostane se posluchači skutečně kvalitního materiálu, který nešetří dobrými melodiemi a výtečnými hudebními výkony. Sweet v promorozhovorech tvrdil, že „One Sided War“ bude rozhodně jeho nejtvrdší sólovou deskou a tato slova potvrzují skladby typu „Bizzare“, „I Am“ či „Comfort Zone“, které se až překrývají se světem současných Stryper, jejichž duch je prostoupen celou deskou. Dojde sice na momenty, které by asi posluchač v tvorbě Sweetovy domovské kapely hledal marně, třeba taková „Radio“ je slušným příkladem jižanského rocku smíchaného s blues nebo baladická „Who Am I“ je přece jen trochu jiná než pomalé věci od Stryper, ale ty harmonie a melodické postupy jsou prostě nepřeslechnutelné.

I proto je „One Sided War“ pro fanoušky Stryper nutností. Sweet totiž očividně v současné době trpí uměleckým přetlakem (rozhodně ne vždy tomu tak bylo), ale pozitivní na celé věci je, že stále mu nedochází nosné nápady a nemusí vybírat z šuplíku kdejakou nepoužitelnou zaprášeninu. Proto „One Sided War“ lze s klidným svědomím zařadit mezi alba, které je rozhodně dobré si poslechnout, popřípadě mu dát šanci na další nastudování.

Jan Skala             


www.michaelsweet.com

YouTube ukázka – Bizzare

Seznam skladeb:
01. Bizarre
02. One Sided War
03. Can`t Take This Life
04. Radio
05. Golden Age
06. Only You
07. I Am
08. Who Am I
09. You Make Me Wanna
10. Comfort Zone
11. One Way Up
12. Can`t Take This Life feat. Moriah Formica

Sestava:
Michael Sweet - zpěv, kytara
Joel Hoekstra - kytara
John O`Boyle - baskytara
Will Hunt - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 46:40
Label: Rat Pack Records
Země: USA
Žánr: hair metal/hard rock

Diskografie:
1994 - Michael Sweet
1995 - Real
2000 - Truth
2006 - Him
2007 - Touched
2014 - I`m Not Your Suicide
2016 - One Sided War

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 06.09.2016
Přečteno: 1889x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09064 sekund.