NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TYKETTO - Reach

Jak vidno, comeback téhle americké partě vydržel. Sice už to vypadá, že se nedá definitivně počítat se základním kytaristou Brookem St. Jamesem, ale frontman Danny Vaughn a původní rytmika Jimi Kennedy (baskytara) (nedávno byl však nahrazen Chrisem Childsem) a Michael Clayton (bicí) je stále spolu. A co více, je dokonce činná nejen na pódiích (a plní v Americe funkci slušného retra), ale i na studiové bázi, což kapele dává opodstatnění k tomu, aby byla počítána mezi živé. Navíc se Tyketto dostali pod křídla firmy Frontiers Music, což sice není vždycky výhra, ale přece jen se jim dostává větší mediální prezentace než v devadesátých letech, kdy kritika naprosto zazdila jejich dvě velice slušná alba „Strenght It Numbers“ a „Shine“.

Teď je otázka, jestli si to Tyketto vlastně zaslouží. Jejich deska z roku 2012, tedy comebackový počin „Dig In Deep“, byla vcelku dobrá nahrávka, která sice nevydala žádný další hit jako „Forever Young“ nebo „Wings“, ale nabídla porci gruntovního amerického hard rocku s jasným bluesovým feelingem. Proto se dá říci, že se spíše jednalo o dobře zvládnuté řemeslo, než o nějakou extra význačnou desku. Jenomže co si budeme nalhávat, ona většina dnešních desek, které mají na svědomí někdejší veličiny (samozřejmě vliv Tyketto se třeba s takovými Mötley Crüe nebo Poison srovnat nedá) je dnes jen o dobré řemeslné práci a slouží spíše jako záminka k tomu, aby se znovu vyrazilo na turné, kde se zase budou hrát staré hity.

Taková byla „Dig In Deep“, taková je i „Reach“. Navíc novinka je na tom ještě o něco hůř, protože se s největší pravděpodobností projevil odchod kytaristy a skladatele St. Jamese a Tyketto ve chvílích, kdy by dřív měli naprosto jasno, najednou tápou. Projeví se to hned v úvodní a zároveň titulní „Reach“, kdy posluchače doslova uzemní naprosto šablonovité klávesy “Made in Frontiers Music“, které prostě k americkým hard/blues rockovým kapelám nepatří a zrovna tady jsou jako pěst na oko. Okamžitě se ztratila lehkost, jakou Tyketto zejména na svém výtečném debutu „Don`t Come Easy“ doslova zářili.

Ono všechno na „Reach“ jde tak nějak ztuha. Jako kdyby se kapela nemohla naladit na tu správnou vlnu, chybí energie a když se přece jen zdá, že se skladba rozjede v těch správných kolejích jako třeba u „Big Money“ nebo u „I Need It Now“ (kde se po velice slibném začátku vůbec nic neděje) všechno zničí nefunkční refrén, kdysi velice silná zbraň kapely. Tou byly i balady, které na „Reach“ taky nefungují. „Circle The Wagons“ je toho naprostým důkazem a přestože třeba „Scream“ už funguje lépe, je to pořád takové, že nula od nuly pojde.

Očekávání nebyla nijak zvlášť vysoká a nakonec ještě zůstalo za nimi. Je jasné, že „Reach“ se nemůže rovnat ani s jednou z prvních třech desek, ale nedosáhlo se mety, kterou nastavila „Dig In Deep“. Prostě a jasně, je třeba si na rovinu říct, že „Reach“ je nejhorší deska téhle kapely. Snad si ta další povede trochu líp...

Jan Skala             


www.tyketto.com

YouTube ukázka – Reach

Seznam skladeb:
01. Reach
02. Big Money
03. Kick Like A Mule
04. Circle The Wagons
05. I Need It Now
06. Tearing Down The Sky
07. Letting Go
08. The Fastest Man Alive
09. Remember My Name
10. Sparks Will Fly
11. Scream
12. The Run

Sestava:
Danny Vaughn - zpěv
Chris Green - kytara
Chris Childs - baskytara
Ged Rylands - klávesy
Michael Clayton - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hard/blues rock

Diskografie:
1991 - Don`t Come Easy
1994 - Strenght It Numbers
1995 - Shine
2012 - Dig In Deep
2016 - Reach

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.10.2016
Přečteno: 2001x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Opravdu nic moc....1. 11. 2016 7:46 ToPi
Právě se dívám...31. 10. 2016 8:55 Pepsi Stone
Neni to tak...31. 10. 2016 7:44 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08576 sekund.