PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROCK WOLVES - Rock Wolves

Je pravda, že Herman Rarebell ve Scorpions působil i jako skladatel a že na svém kontě má spoluautorství velkého hitu „Rock You Like A Hurricane“. Jenže stavět na tom kariéru v roce 2016 je trochu podivné. Ale budiž, Paul Di Anno také stále žije z toho, že v letech 1980 a 1981 nazpíval dvě alba Iron Maiden. A koneckonců Rock Wolves nestojí jen na Rarebellově osobě (o něm někdy před dvaceti lety prohlásil Mikkey Dee, že je naprosto strašný bubeník, to ale nemohl tušit, že jednou bude hrát jeho party), protože místo frontmana, tedy kytaristy a zpěváka zaujal Michael Voss, což není nikdo jiný než někdejší frontman heavymetalových Mad Max a o poznání američtěji znějících Casanova. Třetím do party se stal basista crossoverových H-Blockx Stephan „Gudze“ Hinz. Zajímavá společnost…

Přestože H-Blockx byli samozřejmě stylově absolutně mimo Scorpions nebo Casanova, nebylo moc pochyb o tom, jak bude projekt těchto tří chlápků znít. Prostě osmdesátá léta jako vyšitá. Naštěstí nedochází k většímu počtu křečí, což u podobných uskupení, kdy se sejdou staří pardálové zavzpomínat na někdejší slávu, bývá zvykem. A přestože se tentokrát nepodařilo Rarebellovi, ani jinému z jeho party napsat další „Rock You Like A Hurricane“ nebo „Bad Boys Running Wild“, pár opravdu dobrých míst se na desce přece jen najde.

Hned úvodní „Rock For The Nations“ má veliké hitové ambice a dá vzpomenout na první alba (dodnes opravdu poslouchatelná) Vossovy Casanovy. I jeho hlas už zní méně afektovaně než v dobách desky „One Night Stand“ a i když ani on už nemá tolik nápadů jako v minulosti, sem tam se vytáhne, jako v „Out Of Time“ (pokud si odmyslíme ten křečovitý začátek) nebo v závěrečné baladě „Lay With Me“, která naštěstí postrádá unylost, jenž by se dala očekávat. Koneckonců se povedl i cover „What About Love“ od Heart, kde právě Voss dokázal udržet grácii originálu.

Pak jsou zde pochopitelně i místa, kde to více skřípe a kapela působí trochu těžkoprdelatě. Oproti úvodní, lehkonohé „Rock For The Nations“ je hned „Surround By Fools“ mnohem těžkopádnější a původně se slibně rozjíždějící „Riding Shotgun“ ustrne na nefunkčním refrénu, kdy stále čekáte, kdy to přijde, a ono stále nic a nic. Ovšem u desek podobných seskupení právě tohle bývá problémem. Jistá nevyrovnanost materiálu je cítit i zde.

Album je nahrané s nadhledem zkušených bardů. Zkušených bardů za zenitem. Je to poctivá hardrocková práce, která už nikdy nedosáhne úrovně nejlepších alb kapel, ve kterých pánové působili. Ale zase na druhou stranu občasný poslech tohoto počinu může přivodit i docela dobrou náladu.

Jan Skala             


www.rockwolves.com

YouTube ukázka – Rock For The Nations

Seznam skladeb:
1. Rock For The Nations
2. Surround By Fools
3. Out Of Time
4. What About Love
5. The Blame Game
6. Riding Shotgun
7. Nothings Gonna Bring Me Down
8. The Lion Is Loose
9. I Need Your Love
10. Lay With Me

Sestava:
Michael Voss - zpěv, kytara
Stephan "Gunze" Hinz - baskytara
Herman Rarebell - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 37:58
Label: SPV
Země: Německo
Žánr: hard rock

Diskografie:
2016 - Rock Wolves

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.11.2016
Přečteno: 1661x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09629 sekund.