23.07.2017
SANTA CRUZ
Finové odtajnili název své třetí řadové desky, která ..více

23.07.2017
AFIRE
Nová finská hard rocková kapela AFIRE, ve které najdete ..více

22.07.2017
4TH DIMENSION
Italská powermetalová kapela obnovila sestavu, a ta se ..více

22.07.2017
LINKIN PARK
Kapela po nečekané sebevraždě zpěváka Chestera ..více

22.07.2017
PHANTOM 5
Současné působiště Clause Lessmanna, bývalého ..více

22.07.2017
REVOLUTION SAINTS
Americká trojice, kde na postu frontmana působí bubeník ..více






L.A. GUNS - Waking The Dead
A nevěděl by o někom kdo by prodával použité ..

DOKKEN - Broken Bones
https://www.dis cogs.com/Dokken -Back-In-The-St reets ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Aha no já mám bohužel jen staženou 1999 verzi ..

DOKKEN - Broken Bones
Asi jsem to špatně napsal na obalu byla sestava ..

Rewind 1997 aneb konec jedné hudební revoluce
skutečně výjimečný. V tom roce např. zaveden ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Ještě k těm Killing Machine. Ten trvdší, jak ..

DOKKEN - Broken Bones
Co vím, tak tohle EP vyšlo v roce 1979 jako boot ..

DOKKEN - Broken Bones
Nevíš jak to asi bylo v roce 1989 kdy se Dokken ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Lepší než nemít city vůbec :)) ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Dusttere, ty seš z těch LP nějakej nemocnej, ne ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - Helldorado
1132x

W.A.S.P. - Kill Fuck Die
1105x

W.A.S.P. - Dying For The World
1104x

MR. BIG - Lean Into It
1091x

MR. BIG - Mr. Big
1032x

GUNS N`ROSES - 4. 7. 2017 - Letiště Letňany, Praha
1031x



27.07.2017
LOUDNESS (JPN), NOBODY KNOWS..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

05.08.2017
FLESHLESS, POPPY SEED GRINDER, HALALÍ, MORTIFILIA, FEEBLE MINDED, PIKODEATH, SH..
KRHANICE OPEN AIR, začátek od:12:00, vstupné: 250,- Kč (do 13:00 2

17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)



článků celkem: 5686
recenzí: 4555
reportů: 511
rozhovorů: 324













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


RAINBOW - Bent Out Of Shape

Po turné k „Straight Between The Eyes“ si Rainbow na britských ostrovech libovali v pozici dobře zapsaných rockových stálic, které sice nemůžou až tak úplně konkurovat mladým vlkům, jenž najednou vyvrhlo dělnické podhoubí největších anglických měst, ale na které je spoleh, že vždycky přijdou s porcí kvalitní hudby. Přestože se už nějakou dobu šuškalo o tom, že by mohlo dojít k obnovení klasické sestavy Deep Purple, zpěvák Ian Gillan však mezitím nastoupil k Black Sabbath a všem spekulacím udělal přítrž. Další deska Rainbow byla proto nasnadě, i když znovusetkání s bývalými spoluhráči bylo pro Blackmorea rovněž lákavé. To i s hlediska finančního, protože nahrávací společnosti nabízeli za comeback Deep Purple nemalý obnos.

Sestava opět doznala drobné korektury, když kapelu opustil bubeník Bobby Rondinelli, na jehož místo Joe Lynn Turner přivedl svého známého Chucka Burgiho. Apropó Turner… Jeho pozice po dvou vydařených albech byla v kapele už tak silná, až Blackmoreovi pomalu tento zpěvák, kterého si sám vybral a v dobových rozhovorech jej stavěl na vyšší úroveň než Gillana či Dia, začal lézt na nervy. Přesto se do skladatelského procesu další desky pustil právě s ním, čímž na vedlejší kolej odstavil Rogera Glovera, který ale přece jen nakonec zůstal v producentském křesle.

Pro nahrávání si tentokrát Rainbow vybrali opět Sweet Silence Studios v dánské Kodani, kam se kapela odebrala začátkem léta 1983. „Bent Out Of Shape“ zachytila kapelu v jakési udržovací fázi, protože Blackmore, soudě podle toho, co tehdy ventiloval do tisku, ještě o obnovení Deep Purple tak konkrétně neuvažoval. Sice se mluvilo o turné, ale celkově dával spíše přednost Rainbow. Jenže těm jako kdyby trochu docházel dech. „Bent Out Of Shape“ sice není průměrná nebo dokonce špatná deska, ale už je na ní slyšet jasné přešlapování na místě a absolutně nulová progrese. Deska totiž navazuje na své dvě předchůdkyně, ale občas už si člověk řekne, že už je toho trochu přes čáru.

I tentokrát ale kapela dokázala vyplodit hit, který navazoval na „Stone Cold“ a „I Surrender“. Jmenoval se „Street Of Dreams“ a je samozřejmě největším tahákem desky. Ta startovala trochu opatrněji než její předchůdkyně a proto otvírák „Stranded“ není na poměry Rainbow ničím významným. To spíše zaujme následující „Can`t Let You Go“ s intrem v podobě klavírních varhan, které zkomponoval klávesista David Rosenthal. Ovšem co je kromě „Street Of Dreams“ na desce nejcennější, jsou dvě Blackmoreovi instrumentálky, jeho vlastní „Anybody There“ a adaptace „Snowman“ od anglického skladatele Howarda Blakea pro stejnojmenný animovaný film z roku 1982. Právě zde se opět projevuje Blackmoreův jedinečný cit pro skladby tohoto typu, kde se jeho kytara proplétá různými zvukovými zákoutími o stupeň výše nad ostatními nástroji.

Ani zbytek desky není špatný, protože skladby jako „Desperate Heart“ a „Fire Dance“ určitě mají svou vnitřní sílu, ovšem vše už je moc předvídatelné. Přesto se úspěch (alespoň v Británii) dostavil a především díky skladbě „Street Of Dreams“ to deska dotáhla na jedenácté místo hitparády. Úspěšné bylo rovněž i turné, které zasáhlo celý starý kontinent a skončilo v březnu 1984 v Japonsku, kde jako vrcholové číslo předvedl Blackmore titulní věc z „Difficult To Cure“, tedy Beethovenovu devátou symfonii, s klasickým orchestrem za zády. Ale to už bylo jasné, že je po všem. Horečné snahy o znovuzrození klasické sestavy Mark II Deep Purple konečně slavily úspěch a pomalé postrkání Blackmorea a Gillana, dvou nesmiřitelných kohoutů na jednom smetišti, k sobě, se najednou zdálo reálné. Už chybělo jen oficiální prohlášení a za Rainbow se na dlouhých dvanáct let zavřely dveře.

Pepsi Stone             


Tribute web Rainbow

YouTube ukázka – Street Of Dreams

Seznam skladeb:
1. Stranded
2. Can`t Let You Go
3. Fool For The Night
4. Fire Dance
5. Anybody There
6. Desperate Heart
7. Street Of Dreams
8. Drinking With The Devil
9. Snowman
10. Make Your Move

Sestava:
Joe Lynn Turner - zpěv
Ritchie Blackmore - kytara
Roger Glover - baskytara
David Rosenthal - klávesy
Chuck Burghi - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 40:25
Label: Polydor
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock

Diskografie:
1975 - Ritchie Blackmore`s Rainbow
1976 - Rising
1978 - Long Live Rock N`Roll
1979 - Down To Earth
1981 - Difficult To Cure
1982 - Straight Between The Eyes
1983 - Bent Out Of Shape
1995 - Stranger In Us All

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.02.2017
Přečteno: 10803x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já bohužel taky neTy čtyři datumy...28. 02. 2017 20:19 Cipísek*
Já ne......nepočítám s...28. 02. 2017 19:11 Kolík
Otočme listChlapi, máte...28. 02. 2017 18:49 Zdeněk
Tvl, já jsem jenom...28. 02. 2017 18:46 Cipísek*
Podle mě chybí...28. 02. 2017 18:44 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14221 sekund.