18.10.2017
PRETTY BOY FLOYD
Neúnavní hollywoodští floutci si 1. prosince připíší ..více

18.10.2017
THE WINERY DOGS
Trojice umělců Richie Kotzen (zpěv, kytara), Billy ..více

18.10.2017
EISLEY/GOLDY
Bývalý zpěvák kapel Giuffria, Dirty White Boy a Sorcery ..více

18.10.2017
WRAITH
Letití britští hardrockeři, letos slavící třicet let ..více

18.10.2017
NECROPHOBIC
Švédové libující si ve stylu zvaném blackened death ..více

18.10.2017
PIG DESTROYER
Grindcoristé z amerického státu Viriginia si letos ..více






L.A. GUNS - The Missing Peace
No jo, Confess. Já na ně úplně zapomněl, tak ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Na poli podobně prientované muziky je tahle desk ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
A hlavně CONFESS - Haunters!!! ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Super album, s hodnocením souhlasím. Určitě pa ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Jo Jo, album je skvělý. Viděl jsem je letos v I ..

POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2375x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2057x

AEROSMITH - Aerosmith
1977x

AEROSMITH - Get Your Wings
1897x

AEROSMITH - Rocks
1841x

MOTORBAND - V
1623x



21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma

12.12.2017
BEASTÖ BLANCÖ (USA), Bloodlost (ch)..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 5880
recenzí: 4734
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - The Last Command

Nadešly dny hojnosti. Debut zaznamenal úspěch a přestože se nepodařilo dosáhnout takových prodejů, jaké v té době zažívali stylově spříznění Mötley Crüe, Twisted Sister, Ratt nebo Quiet Riot, těžko kdo mohl překonat W.A.S.P. v jejich pódiové prezentaci. Blackie a jeho parta si dávali záležet. Čím dál vylepšovaná šokující show byla plná umělé krve, řetězů, na kterých Lawless držel oba kytaristy, ohňů, kdy došlo k pár nepěkným spáleninám a dokonce i živých krys. A to se kapela měla teprve podívat do rezervovanější Evropy. „Na pódiu jsme měli živé krysy. Normálně v kleci,“ rozvzpomínal se Lawless na dobu po debutovém albu, „Ale pak se rozkřiklo, že jsme je pustili mezi lidi. Když jsme pak přijeli do Anglie, museli jsme před každým vystoupením podepsat, že nebudeme pouštět živá zvířata.“

To už ale s kapelou nebyl bubeník Tony Richards, kterého nahradil mnohem ostřílenější Steve Riley, jenž krátce předtím stihl nabubnovat pravděpodobně nejznámější album kapely Keel „The Right To Rock“. V říjnu 1984 pak společně s kapelou, kde byl vlastně jen pár týdnů, zamířil do hollywoodského Pasha Music House, kde se začalo nahrávat druhé album, pro které bylo zvoleno jméno „The Last Command“. „Tenkrát šlo všechno tak rychle, den za dnem, noc za nocí,“ říkával Lawless.

Nahrávání „The Last Command“ nebylo úplně bezproblémové, navíc ho brzdila sama kapela navyšováním počtu vystoupení, což se pochopitelně nelíbilo vydavatelské firmě, takže deska byla dokončena až koncem května 1985. Lawless sice odmítal, že by kapela natočila podobné album jako byl debut, ovšem těch styčných bodů bylo na „The Last Command“ více než dost. Co rozhodně bylo jiné, byl přístup ke skládání, do kterého se už zapojil i Holmes a jednou věcí přispěl i Riley, a změnila se i produkce. Právě proto „The Last Command“ zní v porovnání s debutem uhlazeněji a dalo by se říct, že hitověji.

Tomu rozhodně nahrává i úvodní skladba a možná nejznámější věc z celé diskografie W.A.S.P. „Wild Child“. Uvozuje ji naprosto unikátní Holmesova kytarová vyhrávka (údajně právě ona je tím jeho skladatelským vkladem do celé skladby), která se už dnes dá považovat za klasickou a může být označována za tu, která utváří rockové dějiny. Ne náhodou právě k této skladbě natočila kapela velice povedený pilotní videoklip.

Nedá se ale říct, že by „The Last Command“ stála a padala právě s „Wild Child“. Povedených věcí je tu mnohem víc. Další zásadní skladbou je druhá klipová „Blind In Texas“, jenž je klasickou rock n`rollovou věcí, která by se pro svou párty atmosféru rozhodně uchytila i na debutu. Takových skladeb je ale na „The Last Command“ přece jen více, což je dané tím, že mezi oběma deskami leží jeden pouhý rok. Jedná se o svižnější věci jako je „Ballcrusher“, „Fistfull Of Diamond“, „Running Wild In The Streets“ nebo „Sex Drive“ (opět spolupráce Lawlesse s Holmesem). Naopak skladby v pomalejším duchu, zde konkrétně „Widowmaker“, titulní „The Last Command“ a „Cries In The Night“, jako kdyby už naznačovaly věci příští. Ne náhodou je u nich uvedený jako výhradní autor právě Lawless…

„The Last Command“ se až tak úplně nedá považovat za předstupeň k „The Headless Children“ nebo dokonce k „The Crimson Idol“, ale přece jen jistý postup kupředu je na ní znát. Kapelu už nezajímá pouze krev, znásilňování děvek a rozhazování prasečích vnitřností, soustředí se spíše na skladbu jako takovou. Ano, může se namítat, že se trochu vytrácí původní energie, ovšem ta možná jen trochu ustoupila promyšlenějším postupům.

Když se pak deska objevila na trhu (to se stalo 9. listopadu 1985), byla kapela znovu na cestách. V tu dobu se na scéně objevuje i nový basista John Rod. Peroxidový blonďák, který se k W.A.S.P. nachomýtl v době, kdy ještě působil ve své tehdejší kapele King Kobra, ovšem bylo mu proti srsti její popovější směřování (to se projevilo na jejich druhé desce „Thrill Of The Lifetime“). V tu chvíli se na pár týdnů stává Lawless pouze zpěvákem. To ale netrvá věčně. Začínají se totiž stupňovat problémy s kytaristou Randym Piperem, který přestává zvládat náročný rockerský styl života a pomalu se mu drogy a chlast vymykají kontrole. „Všeobecně se pilo hodně, ale Randy to tenkrát nějak neukočíroval,“ připomněl Lawless. Začátkem roku 1986 je Piper nucen kapelu opustit a Blackie sám bere na svá bedra i doprovodnou kytaru. Piper se probral až v následujícím století a v roce 2002 představil svou novou kapelu Randy Piper`s Animal, se kterou do dnešního dne natočil tři desky, které jsou ovšem jen na okraji posluchačského zájmu.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – Wild Child

Seznam skladeb:
1. Wild Child
2. Ballcrusher
3. Fistful Of Diamonds
4. Jack Action
5. Widowmaker
6. Blind in Texas
7. Cries in the Night
8. The Last Command
9. Running Wild In The Streets
10. Sex Drive

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, baskytara
Chris Holmes - kytara
Randy Piper - kytara
Steve Riley - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 41:20
Label: Capitol
Země: USA
Žánr: hair metal/heavy metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.05.2017
Přečteno: 3083x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
K Last Command...25. 05. 2017 10:57 Zdeněk
10/10Pecka! Absolutní...25. 05. 2017 10:06 Deny
souhlasMoje...25. 05. 2017 9:27 Daveyy
Excelentní album......které se dá...25. 05. 2017 8:24 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17656 sekund.