18.10.2017
PRETTY BOY FLOYD
Neúnavní hollywoodští floutci si 1. prosince připíší ..více

18.10.2017
THE WINERY DOGS
Trojice umělců Richie Kotzen (zpěv, kytara), Billy ..více

18.10.2017
EISLEY/GOLDY
Bývalý zpěvák kapel Giuffria, Dirty White Boy a Sorcery ..více

18.10.2017
WRAITH
Letití britští hardrockeři, letos slavící třicet let ..více

18.10.2017
NECROPHOBIC
Švédové libující si ve stylu zvaném blackened death ..více

18.10.2017
PIG DESTROYER
Grindcoristé z amerického státu Viriginia si letos ..více






L.A. GUNS - The Missing Peace
No jo, Confess. Já na ně úplně zapomněl, tak ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Na poli podobně prientované muziky je tahle desk ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
A hlavně CONFESS - Haunters!!! ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Super album, s hodnocením souhlasím. Určitě pa ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Jo Jo, album je skvělý. Viděl jsem je letos v I ..

POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2375x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2057x

AEROSMITH - Aerosmith
1977x

AEROSMITH - Get Your Wings
1897x

AEROSMITH - Rocks
1841x

MOTORBAND - V
1623x



21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma

12.12.2017
BEASTÖ BLANCÖ (USA), Bloodlost (ch)..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 5879
recenzí: 4733
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


UNRULY CHILD - Can`t Go Home

Když se na začátku milénia Unruly Child po dlouhých letech trápení rozpadli, vypadalo to na konec definitivní. Čas ale ukázal, že tomu tak není a ač se to mohlo zdát jakkoliv nepravděpodobné, neskončila jejich kariéra comebackovou deskou „Worlds Collide“, ale pokračuje i v roce 2017 celkem šestým studiovým počinem. S ním pochopitelně Unruly Child stojí absolutně mimo jakýkoliv hlavní proud (i co se současné rockové muziky týká), ale na druhou stranu poskytují záruku slušně odvedené řemeslné práce a i pár dobrých nápadů, které v rámci AOR budou leto rozhodně patřit k tomu lepšímu, co bude ke slyšení.

Ač se to může zdát podivné, největší devizu mají Unruly Child ve svém zpěvákovi/zpěvačce Marcie Free (někdejší frontman King Kobra Mark Free, který v listopadu 1993 podstoupil změnu pohlaví), protože jeho/její hlas je stále velice silný (navíc chvílemi nevíte, jestli zní víc mužsky než žensky a obráceně) a dodává hudbě Unruly Child jakýsi pocit expresivity. Free tak dává skladbám jako „The Only One“, „Driving Into The Future“ nebo „Ice Cold Sunshine“ slušný rozměr a tím je odlišuje od současné (v drtivě většině zbytečné) AOR produkce, kterou tvoří spíše bůhvíjak splácané projekty, za kterými stojí různá vydavatelství.

Tímto typem kapely ale byli na začátku devadesátých let Unruly Child také, protože jejich členové byli předtím členy Hurricane, Asia, World Trade, Stone Fury či už zmíněných King Kobra. Unruly Child ale dokázali, že mají právo být nazýváni regulérní kapelou, a to zejména v současnosti, kdy ji skutečně tvoří a na novince „Can`t Go Home“ je to slyšet. Nahrávka je to totiž sevřená, stylově neobsahuje žádné nesmyslné výpadky a experimenty, které by jen jméno kapely diskreditovaly a proto je kvalitativně srovnatelná s pětadvacet let starým debutem. Ten sice zůstane v jejich diskografii i po „Can`t Go Home“ stále jedničkou, ale jeho pozice už není tak jednoznačná.

„Can`t Go Home“ tak posluchače potěší svou uvolněnou atmosférou, která směřuje právě do dob debutu a také někoika skutečně silnými skladbami, ke kterým patří už výše zmíněné „The Only One“, „Driving Into The Future“ a „Ico Cold Sunshine“, mezi něž lze zařadit i skutečně vkusnou (skoro)titulní věc „She Can`t Go Home“, která obsahuje bluesový závan a především závěrečnou „Someday Somehow“, což by mohl pro Unruly Child být jejich novodobý hit. Na druhé straně ale stojí až moc zasněná a vlezlými melodiemi nasycená balada „Point Of View“, jenž ukazuje odvrácenou tvář kapely a shromažďuje v sobě většinu klišé současné AOR scény.

Jinak se ovšem „Can`t Go Home“ vcelku povedla. Do přelomového díla má sice daleko, ale ani samotní Unruly Child nebyli nikdy revoluční kapelou. Jejich novinka udržuje jméno skupiny při životě a tím Free a spol. své příznivce dozajista uspokojí. Ba co více, ukázali, že ve věku kolem šedesátky je tahle parta schopná vytvořit dobře znějící album, které je sice hodně staromilské, ale rozhodně nezní jako nějaká vykopávka.

Pepsi Stone             


www.unrulychild.net

YouTube ukázka – The Only One

Seznam skladeb:
1. The Only One
2. Four Eleven
3. Driving Into The Future
4. Get On Top
5. See If She Floats
6. She Can`t Go Home
7. Point Of View
8. Ice Cold Sunshine
9. When Love Is Here
10. Sunlit Sky
11. Someday Somehow

Sestava:
Marcie Free - zpěv
Bruce Gowdy - kytara
Larry Antonio - baskytara
Guy Allison - klávesy
Jay Schellen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 55:40
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: AOR

Diskografie:
1992 - Unruly Child
1998 - Waiting For The Sun
2003 - UC III
2010 - Worlds Collide
2014 - Down The Rabbit Hole
2017 - Can`t Go Home

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.03.2017
Přečteno: 649x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
JonathanGrayV pohodě - však...20. 03. 2017 17:33 rumcajs
Rumcajsi, kašli na...20. 03. 2017 16:14 JonathanGray
MarciaTak Halford je...20. 03. 2017 14:30 rumcajs
Jak říkám,...19. 03. 2017 21:39 Pepsi Stone
Já prostě...19. 03. 2017 20:07 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14445 sekund.