23.11.2017
DIMMU BORGIR
Pětadvacet let na scéně oslaví norští blackmetalisté ..více

23.11.2017
STRYPER
Frontman Michael Sweet kromě toho, že dokončuje desku ..více

23.11.2017
KATAKLYSM
Kanadští deathmetalisté oznámili, že pro své nové ..více

23.11.2017
GUS G.
Dnes už s jistotou bývalý kytarista Ozzy Osbournea a ..více

23.11.2017
LABYRINTH
Italská power/progmetalová parta nabídne fanouškům ..více

23.11.2017
LIONE/CONTI
Evropská powermetalová scéna bude mít novou ..více






AEROSMITH - Pump
Pro mě je Pump taky nejlepší album Aerosmith. D ..

AEROSMITH - Pump
...je skvělá deska. Jedna z prvních, které si ..

AEROSMITH - Pump
Pro mě je Pump nejlepší album kapely. Hned si ..

GALNERYUS - Ultimate Sacrifice
Jo ještě bych zapomněl na fanfárovité kláves ..

GALNERYUS - Ultimate Sacrifice
Kdo je poslouchá, nebude zklamán, ani já nejsem ..

CARDIANT - Midday Moon
Zní to jak jejich krajané Waltari, ale tahle skl ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Díky za recenzi. Souhlasím s rozborem, ale asi b ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Slušný album s několika exkluzivními kousky. ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Kapelu znám jen jménem, ale vypadá, jak dělan ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Pepsi Stone: vidím to úplně stejně. Poslední ..




Za poslední měsíc:
EUROPE - Walk The Earth
1102x

SERENITY - Lionheart
1058x

GODS OF SILENCE - Neverland
987x

THRESHOLD – Wounded Land
893x

TRIVIUM - The Sin and the Sentence
767x

ENSLAVED - E
730x



24.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, DISOLATION..
Třinec - Barrocko, začátek od:19:00, vstupné: 100

25.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, SHOO-IN..
Šumperk - H-club, začátek od:20:00, vstupné: 100

01.12.2017
DUKLA VOZOVNA, ZATÍM NIC, POZOR MAMUT...
Velké Meziříčí - Depo club, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5965
recenzí: 4810
reportů: 512
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


GRAVE DIGGER - Knights Of The Cross

Debaty o tom, které z alb historické trilogie Grave Digger je vlastně nejlepší, by se asi mohly vést do nekonečna. V každém ze tří kousků konce dvacátého století ze sebe dokázali Grave Digger vymačkat maximum, každé z nich, byť se drží stejného základu, je natolik odlišné, aby se kapele nedalo vyčítat nějaké sebevykrádání (byť v posledním díle už to bude silně na hraně), každé z nich nabídne působivou epickou náladu, silné skladby a metalovou chytlavost. O druhém dílu „Knights Of the Cross“ principál Chris Boltendahl vyhlásil, že jej má z celé trilogie nejraději. Jediný důvod, kvůli kterému se na tomto názoru s Chrisem neshodneme, je skutečnost, že tato deska je ze všech tří nejpestřejší, což zrovna v tomto případě na mě působí docela rušivě. Nicméně ani tento detail nic nemění na tom, že se bavíme o jedné z nejsilnějších desek Grave Digger.

Paradoxem této nahrávky je skutečnost, že hlavní historik Grave Digger, basák Tomi Göttlich, již s koncepčním příběhem, věnovaným Templářům, nemá nic společného. Tlak z koncertní vytíženosti kapely jej vyčerpal natolik, že přenechal svoji pozici Jensu Beckerovi. Ten se před nástupem k Hrobníkům, poté, co se s většinou posádky vylodil ze škuneru Running Wild, pokusil zabodovat s jeho klonem X-Wild, nicméně vzhledem k tomu, že toto snažení nebylo až tak úplně naplněno, byla nabídka z Grave Digger pro Jense zjevně výhrou, o čemž svědčí i fakt, že je druhým nejvěrnějším společníkem Chrise Boltendahla. Významnější roli na tomto albu sehrál i stále ještě zatajovaný klávesák HP Katzenburg, jehož nástroj má zase víc prostoru, v úvodním a pro Grave Digger hodně netypickém intru „Deus Lo Vult“ (které pochází právě z Katzenburgovy autorské dílny) si skvěle pohrává s tajemně majestátní atmosférou. Zmiňovat význam ostatních tří muzikantů je nošením dříví do lesa – bicmen Stefan Arnold svojí akční a dynamickou hrou dodává spoustu energie, kytara Uweho Lulise nejen seká a řeže, ale i poeticky maluje a agresivní hrdlo Chrise Boltendahla je v excelentní formě. Připočtěte k tomu dokonalé chorálové nápěvy, velice výživné prolnutí epičnosti, melodií a agresivity a je z toho luxusní výsledek.

To, jak moc „rušivé“ mohou být skladby, lehce se vymykající obvyklému Hrobníkovskému schématu, posuďte zejména dle neobvykle členité a komplikované „Fanatic Assassins“ (která na druhou stranu do tradičních kolejí neomylně zamíří ve velmi silném refrénu), či těžkopádně výhružné „The Keeper Of The Holy Grail“ s vláčným vybrnkáváním a chrámovými varhanami, které jsou velmi silným kontrastem např. k ultramelodicky zpěvné hitovce „Baphomet“, nekomplikované šlapavce „The Battle Of Banockburn “ se skotským aroma, či až rádiově – s přimhouřenýma očima – laděným „Heroes Of this Time“. Nicméně všechny skladby na této desce mají svoji neoddiskutovatelnou kvalitu, díky čemuž na albu není slabé místo. A hledat to nejsilnější je docela sysifovská (ale o to radostnější) práce, za mě je to řezavá a dokonale vygradovaná titulní klasika s naprosto fenomenálními sbory a dobrodružně napínavá „The Curse Of Jacques“, ve které mají dostatek prostoru Jens Becker i HP Katzenburg a výsledkem je velmi působivá atmosféra.

Grave Digger byli v excelentní formě a prožívali další zlaté období, které se odrazilo v předskakování pro Iron Maiden či v dalším potulování se po pódiích ve společnosti Rage (znalci už vědí, proč právě tahle připomínka musela zaznít…). A pokud si někdo v té době položil otázku, zda tenhle úspěšný vzorec je albem „Knights Of The Cross“ již vyčerpán, či nikoliv, odpověď na sebe nedala čekat ani šestnáct měsíců.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Knights of the Cross

Seznam skladeb:
1. Deus lo Vult
2. Knights of the Cross
3. Monks of War
4. Heroes of This Time
5. Fanatic Assassins
6. Lionheart
7. The Keeper of the Holy Grail
8. Inquisition
9. Baphomet
10. Over the Sea
11. The Curse of Jacques
12. The Battle of Bannockburn

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Uwe Lulis - kytara
Jens Becker- baskytara
HP Katzenburg - klávesy
Stefan Arnold – bicí

Rok vydání: 1998
Čas: 52:25
Label: GUN Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.03.2017
Přečteno: 11641x




počet příspěvků: 16

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zajímavé, jak je...10. 03. 2017 20:33 luiz
he he, to mělo...10. 03. 2017 19:26 jonathangray
to JonathanGrayTa už tu nějaký...10. 03. 2017 14:57 Fenris 13
Nova deska 2017 se...10. 03. 2017 14:53 JonathanGray
Tak jsem po diskuzi...10. 03. 2017 12:11 Fenris 13


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15915 sekund.