24.03.2017
PAPA ROACH
Ohledně nové desky těchto Američanů je už jasno. ..více

24.03.2017
ALDARIA
Právě dnes vychází debutové album "Land Of Light" ..více

24.03.2017
BOSTON
Sib Hashian, bývalý bubeník této legendy amerického ..více

23.03.2017
ADRENALINE MOB
"We The People", takový bude název třetího alba těchto ..více

23.03.2017
JUNKYARD
Američtí streetrockeři oznámili, že nástupce alba ..více

23.03.2017
REALM
Kytarista těchto technothrasherů, kteří hráli v letech ..více






Simon KIRKE - All Because Of You
Recenze na QSP je už napsaná a přpravená k vyd ..

LUX PERPETUA - The Curse of the Iron King
Napsat o albu, že je to nadprůměr i kdyby lehč ..

CELLADOR - Off The Grid
Album paráda. Zpěvák/kytari sta se dobře vyzpí ..

CELLADOR - Off The Grid
Jak si může být recenzent jistý, že se toto a ..

LUX PERPETUA - The Curse of the Iron King
Lehci nadprumer, ale jinak nic, co by me primelo s ..

LUX PERPETUA - The Curse of the Iron King
Jo a děkuji za recenzi...tajn jsem doufal,že s ..

LUX PERPETUA - The Curse of the Iron King
Tuhle desku mě Pagan doporučil k poslechu a jsem ..

Simon KIRKE - All Because Of You
Hej, vy staromilci. Jak by se vám líbilo spojen ..

Simon KIRKE - All Because Of You
Tak to je pecka! Staromilci mě asi budou kamenova ..

CELLADOR - Off The Grid
Abyste se z té Aldarie nepotento..., dám jí je ..




Za poslední měsíc:
RAINBOW - Stranger In Us All
10560x

GRAVE DIGGER - Knights Of The Cross
10515x

GRAVE DIGGER - Tunes Of War
10507x

Radim PAŘÍZEK (CITRON) - Jsem přesvědčen, že s Láďou tu káru dotáhneme do konce
10456x

Radim PAŘÍZEK (CITRON) - Kouzlo Rebelie rebelů je v její pestrosti a barevnosti
7111x

Simon KIRKE - All Because Of You
2384x



01.04.2017
MARTYRIUM (Malta-industri al black metal), SUDDEN DEATH (Itálie-brutal death met..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 150 Kč

01.04.2017
MIDDLEDARK, ZUBATHAA, TOXIC AREA..
Divadlo pod lampou, Havířská 11 Plzeň, začátek od:20.00, vstupné: 80,- Kč

07.04.2017
Nejlepší tribute bandy Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden a Metallica na..
KC SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 250kČ



článků celkem: 5434
recenzí: 4328
reportů: 505
rozhovorů: 313













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


GRAVE DIGGER - Knights Of The Cross

Debaty o tom, které z alb historické trilogie Grave Digger je vlastně nejlepší, by se asi mohly vést do nekonečna. V každém ze tří kousků konce dvacátého století ze sebe dokázali Grave Digger vymačkat maximum, každé z nich, byť se drží stejného základu, je natolik odlišné, aby se kapele nedalo vyčítat nějaké sebevykrádání (byť v posledním díle už to bude silně na hraně), každé z nich nabídne působivou epickou náladu, silné skladby a metalovou chytlavost. O druhém dílu „Knights Of the Cross“ principál Chris Boltendahl vyhlásil, že jej má z celé trilogie nejraději. Jediný důvod, kvůli kterému se na tomto názoru s Chrisem neshodneme, je skutečnost, že tato deska je ze všech tří nejpestřejší, což zrovna v tomto případě na mě působí docela rušivě. Nicméně ani tento detail nic nemění na tom, že se bavíme o jedné z nejsilnějších desek Grave Digger.

Paradoxem této nahrávky je skutečnost, že hlavní historik Grave Digger, basák Tomi Göttlich, již s koncepčním příběhem, věnovaným Templářům, nemá nic společného. Tlak z koncertní vytíženosti kapely jej vyčerpal natolik, že přenechal svoji pozici Jensu Beckerovi. Ten se před nástupem k Hrobníkům, poté, co se s většinou posádky vylodil ze škuneru Running Wild, pokusil zabodovat s jeho klonem X-Wild, nicméně vzhledem k tomu, že toto snažení nebylo až tak úplně naplněno, byla nabídka z Grave Digger pro Jense zjevně výhrou, o čemž svědčí i fakt, že je druhým nejvěrnějším společníkem Chrise Boltendahla. Významnější roli na tomto albu sehrál i stále ještě zatajovaný klávesák HP Katzenburg, jehož nástroj má zase víc prostoru, v úvodním a pro Grave Digger hodně netypickém intru „Deus Lo Vult“ (které pochází právě z Katzenburgovy autorské dílny) si skvěle pohrává s tajemně majestátní atmosférou. Zmiňovat význam ostatních tří muzikantů je nošením dříví do lesa – bicmen Stefan Arnold svojí akční a dynamickou hrou dodává spoustu energie, kytara Uweho Lulise nejen seká a řeže, ale i poeticky maluje a agresivní hrdlo Chrise Boltendahla je v excelentní formě. Připočtěte k tomu dokonalé chorálové nápěvy, velice výživné prolnutí epičnosti, melodií a agresivity a je z toho luxusní výsledek.

To, jak moc „rušivé“ mohou být skladby, lehce se vymykající obvyklému Hrobníkovskému schématu, posuďte zejména dle neobvykle členité a komplikované „Fanatic Assassins“ (která na druhou stranu do tradičních kolejí neomylně zamíří ve velmi silném refrénu), či těžkopádně výhružné „The Keeper Of The Holy Grail“ s vláčným vybrnkáváním a chrámovými varhanami, které jsou velmi silným kontrastem např. k ultramelodicky zpěvné hitovce „Baphomet“, nekomplikované šlapavce „The Battle Of Banockburn “ se skotským aroma, či až rádiově – s přimhouřenýma očima – laděným „Heroes Of this Time“. Nicméně všechny skladby na této desce mají svoji neoddiskutovatelnou kvalitu, díky čemuž na albu není slabé místo. A hledat to nejsilnější je docela sysifovská (ale o to radostnější) práce, za mě je to řezavá a dokonale vygradovaná titulní klasika s naprosto fenomenálními sbory a dobrodružně napínavá „The Curse Of Jacques“, ve které mají dostatek prostoru Jens Becker i HP Katzenburg a výsledkem je velmi působivá atmosféra.

Grave Digger byli v excelentní formě a prožívali další zlaté období, které se odrazilo v předskakování pro Iron Maiden či v dalším potulování se po pódiích ve společnosti Rage (znalci už vědí, proč právě tahle připomínka musela zaznít…). A pokud si někdo v té době položil otázku, zda tenhle úspěšný vzorec je albem „Knights Of The Cross“ již vyčerpán, či nikoliv, odpověď na sebe nedala čekat ani šestnáct měsíců.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Knights of the Cross

Seznam skladeb:
1. Deus lo Vult
2. Knights of the Cross
3. Monks of War
4. Heroes of This Time
5. Fanatic Assassins
6. Lionheart
7. The Keeper of the Holy Grail
8. Inquisition
9. Baphomet
10. Over the Sea
11. The Curse of Jacques
12. The Battle of Bannockburn

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Uwe Lulis - kytara
Jens Becker- baskytara
HP Katzenburg - klávesy
Stefan Arnold – bicí

Rok vydání: 1998
Čas: 52:25
Label: GUN Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.03.2017
Přečteno: 10514x




počet příspěvků: 16

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zajímavé, jak je...10. 03. 2017 20:33 luiz
he he, to mělo...10. 03. 2017 19:26 jonathangray
to JonathanGrayTa už tu nějaký...10. 03. 2017 14:57 Fenris 13
Nova deska 2017 se...10. 03. 2017 14:53 JonathanGray
Tak jsem po diskuzi...10. 03. 2017 12:11 Fenris 13


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1303 sekund.