NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BROKEN TEETH - 4 On The Floor

Přestože američtí Dangerous Toys jsou, alespoň papírově, stále ještě funkční kapelou, není pochyb o tom, že pro Jasona McMastera, jednoznačně vůdčí osobnost této party, leží už priority jinde. Sice sem tam vyjede svou, kdysi vcelku známou, kapelu provětrat i za hranice domovského Texasu (v Evropě si o nich mohou fanoušci nechat jen zdát), energii však věnuje své další kapele Broken Teeth. Ta už má dokonce na svém kontě více desek než Dangerous Toys a možná proto se na ní dnes už nenahlíží jako na partu nějakých pohrobků, těžících z toho, že „Teas`n Pleas`n“ a „Sport`n A Woody“ byly kdysi vcelku známé skladby, ale jako na svébytnou kapelu, která pochopitelně pokračuje ve stylu, jež na svých prvních třech deskách prezentovali Dangerous Toys a dnes mu ještě přidává více espritu AC/DC.

Novinka „4 On The Floor“ proto nenabízí prakticky nic nového, co by předtím fanoušci této kapely nikdy předtím neslyšeli. Od svého založení totiž Broken Teeth přísahají na pravověrný hard rock, který je okořeněný vlivem australských elektrikářů, ale i díky svému rodišti (Texas) mají hodně blízko k jižanskému rocku a chlapáckému projevu ve stylu Motörhead. Tak se prezentovali na své bezejmenné debutové desce z roku 1999, čímž se odstřihli od poslední, vyloženě alternativně laděné poslední desky Dangerous Toys a navázali spíše na jejich první desky. Tak to trvá dodnes.

Před dvěma lety se Broken Teeth prezentovali minialbem „Bulldozer“, které je vrátilo zpět do hry, když se po nich v roce 2010 s deskou „Viva La Rock, Fantastico!“ zavřela voda. Novinka „4 On The Floor“ tak pokračuje v tradici desek, kde se klasický hard rock mísí se sleaze/southern rockem a vstřebává silný akcent AC/DC, přičemž McMaster snad stále více evokuje hlasový mix Bona Scotta a Briana Johnsona (nebožtík Lemmy jej kdysi dávno přirovnával k Axlu Roseovi, aniž by tušil, že Axl bude frontmanem AC/DC). Novinka, stejně jako i předchozí desky, nepostrádá také bytelný bluesový základ, který je směřuje právě k deskám AC/DC z éry Bona Scotta.

U „4 On The Floor“ šlo o to, jak se ta která skladba povede, protože žádná revoluce se čekat samozřejmě nedala. Na novince jich je povedených hned několik, největší ambice stát se stálicí koncertního repertoáru má rychlopalná „Never Dead“ v tradičně motörheadovském stylu s velice jednoduchým a výmluvným refrénem ("I believe in Motörhead…"). Za vcelku silné kousky lze považovat i úvodní dvojici, titulní „4 On The Floor“ a „Sinful“, kdy zejména druhá jmenovaná je načichlá bluesem a atmosférou zahulených barů, což je aspekt, který je značně cítit z další velmi dobré bluesovky „Borrowed Time (W.O.M.G.)“. Jindy však je, například u „Getcha` Some“, inspirace u AC/DC trochu přes čáru, kdy se už dá hovořit o bezosytšném kopírování. To sice u Broken Teeth není tak křiklavé jako u slavnějších kolegů Airbourne, ale i tak je to trochu zbytečné. Stejně jako závěrečná coververze "Rock Bottom" od Kiss, kde kapela jako kdyby ztratila svou předchozí energii.

Takže spokojenost? V kostce se dá říct, že ano, protože Broken Teeth natočili desku přesně podle očekávání. Možná po vysoceenergické „Bulldozer“ fanoušek chtěl trochu větší nátěr, ovšem i tak bude posluchač, obeznámený s alby minulými, spokojen. Nedostane se mu sice bůhvíjaké bomby (tu nevydali Broken Teeth a vlastně ani Dangerous Toys nikdy), ale slušné desky, nahrané podle jasných formulí a s gustem ostřílených kozáků.

Jan Skala             


www.brokenteeth.com

YouTube ukázka – Sinful

Seznam skladeb:
1. Four On The Floor
2. Sinful
3. All Or Nothin`
4. Getcha` Some
5. Borrowed Time (W.O.M.G.)
6. House Of Damnation
7. Let The War Machine Roll
8. Never Dead
9. All Day Sucker
10. Rock Bottom

Sestava:
Jason McMaster - zpěv
David Beeson - kytara
Jared Tuten - kytara
Robb Lampman - baskytara
Bruce Rivers - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 41:27
Label: EMP Label Group
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
1999 - Broken Teeth
2002 - Guilty Pleasure
2008 - Electric
2010 - Viva La Rock, Fantastico!
2015 - Bulldozer
2017 - 4 On The Floor

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.05.2017
Přečteno: 1789x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08975 sekund.