PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




JENNER - To Live Is to Suffer

Jakoby nebylo samo o sobě dostatečně zajímavé, že parta Jenner pochází z pro thrashmetalový žánr celkem netradičního Srbska, tuhle novou sebranku ještě k tomu tvoří čtveřice dosti pohledných žen. Když se podívám na jejich fotografie, napadá mě jediné: thrash metal ještě nikdy nebyl tak sexy! A nejde pouze o to, že by mé pocity ovládaly jiné orgány, nežli mozek, holky jsou totiž zároveň velmi dobré autorky a hudba jejich debutu „To Live Is To Suffer“ je natlakovaná jako deset papiňáků. Dámy začínaly jako cover-band, postupně došlo k několika personálním změnám, nejnovější zprávy kupříkladu hovoří o odchodu baskytaristky Mini, můžeme si ale být jistí, že náhradou nikdy nebyl a nebude chlap, tady totiž vládne tvrdý matriarchát, z čehož ovšem pánové můžou jenom těžit. Vždyť co může být lepší, než při koncertě zapařit na skvělou hudbu a ještě mít možnost se pokochat pohledem na sličné dívky?

A že důvodů k rozpohybování celého těla existuje několik! Počínaje skladbou „Factory Of Death“ totiž startuje sytá thrashmetalová jízda s dotekem osmdesátkového heavíku, ve které neschází rytmická dynamika, jež výrazněji nepoleví až do závěrečného kusu „Opened (On The Table)“, přičemž ve spojení s chutnými riffy zážitek nejednou atakuje samotné centrum poslechové slasti. Daří se to kupříkladu skladbám „Hear The Thunder Roar“ a „Demon´s Call“, na vrchol pak stavím neodolatelný nátisk „On The Judgement Day“, ve kterém kromě strhujících kytarových nájezdů rovněž překvapí průnik melodického sóla a chytlavých vyhrávek. Podobné ozdoby srbské autorky navlékly i na tóny tracku „How Deep Is Your Greed“, kde rytmika z rychlého tempa přepne do šlapavého marše a zase je o – koncertní či pokojovou - zábavu postaráno.

K tomu připočtěme opravdu vyšperkovaný sound (kytary řežou jako motorové pily a bicí jenom zvoní) nebo vokál Anđeliny Mitić, jež i přes čistotu svého projevu nezapře správně dávkovanou frackovitost ala Kimberly Goss z nejlepších (tedy raných) dob finských Sinergy a je nad srbské slunce jasné, že zde máme čest s velmi dobrou nahrávkou. Je možná pravda, že některé položky po parádním rozjezdu postupem hrací doby upadnou v malinko obyčejnější metalový příspěvek, či naopak chytnou více dechu až v samotném závěru („Silent Killer“), deska má ale naštěstí rozumných třicet sedm minut, takže se energická koncentrovanost nestihne příliš rozutéct. A pokud by přece jenom pozornost na chvíli polevila, není nic snadnějšího, než se podívat na (libovolnou) fotku kapely a můžete si být jisti, že si vás holky díky své vizáži zase rychle hodí na svoji stranu (což nemusí nutně platit jenom pro pánskou část posluchačů). Zkráceně řečeno: kapela Jenner, rovná se živelný a neodolatelně svůdný metal!

Petr Štěpnička             


FB JENNER

YouTube ukázka - celé album

Seznam skladeb:
1. Factory of Death
2. Hear the Thunder Roar
3. Demons Call
4. The Heath Is Coming Again
5. On the Judgement Day
6. How Deep Is Your Greed
7. Silent Killer
8. Opened (On the Table)

Sestava:
Anđelina Mitić - zpěv
Aleksandra Stamenković - kytara
Mina Petrović - baskytara
Marija Dragićević - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 37:12
Produkce, mix, mastering: Luka Matković
Label: Infernö Records
Země: Srbsko
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2017 - To Live Is To Suffer

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.06.2017
Přečteno: 2819x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08777 sekund.