18.12.2017
SUICIDAL TENDENCIES
Zprávy o tom, že další desku, kterou tahle crossoverová ..více

18.12.2017
THE OFFSPRING
Tak fanoušci těchto neopunkových hvězd se konečně ..více

18.12.2017
WOLFSBANE
Kapela, kde působí bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze ..více

18.12.2017
EKTOMORF
Zpěvák a kytarista Zoltán Farkas zůstal jediným členem ..více

18.12.2017
SAULT
Kapela kolem basisty amerických progresivistů Kamelon ..více

17.12.2017
DERDIAN
Italští melodici oznámili, že právě začali pracovat ..více






CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Možná tahle deska patří mezi to nejlepší, co ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Mna to prekvapujúco baví. A veľmi! Po otrasnej ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
já dík za reakci ;-) ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
Ďakujem za výbornú kapelu, doteraz som nepoznal ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Opravdu to není žádný zázrak...ale!. ..z mého ..

THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2732x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1834x

AEROSMITH - Pump
1369x

AEROSMITH - Get A Grip
1223x

PINK CREAM 69 - Headstrong
980x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
954x



22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

25.12.2017
NAŠROT...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:21:00, vstupné: 100



článků celkem: 6017
recenzí: 4853
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Todd RUNDGREN - White Knight

Pokud by někdo čekal, že album „White Knight“ od Todda Rundgrena bude alespoň trochu zavánět metalem nebo přinejmenším hard rockem a z toho důvodu si jej chtěl poslechnout, už vůbec nemusí číst dál. Ovšem ten, koho oslovila Rundgrenova experimentální tvorba, může si do své sbírky zařadit další desku, která pro něho bude jako dělaná. A vlastně s ní nemá ani nic společného fakt, že Rundgren proslul jako producent, který se podepsal pod stěžejní díla takových umělců jako New York Dolls, Patti Smith, Cheap Trick, Bad Religion a dokonce pod megaslavnou „Bat Out Of Hell“ Meata Loafa. Rundgrenova vlastní tvorba se přece jen od těchto umělců trochu liší.

Dala by se nazvat spojením classic rock? Pokud si pod tímto dílem představíte hardrockové mohykány jako Deep Purple nebo Led Zeppelin, či umělce ze šedesátých let typu Jimi Hendrix, The Doors a další, pak určitě ne a Rundgren by do této škatulky zapadl jen kvůli svému věku, kterým se už blíží sedmdesátce. Jeho hudba je sice postavena na rockovém základu, ale na něj Rundgren roubuje mnoho odnoží, které procházejí jak postpunkem, tak i taneční a elektronickou hudbou. A v tomto mixování zachází novinka „White Knight“ ještě dál, než dva roky stará „Global“.

Rundgren, který si pochopitelně novinku sám produkoval, ji jakoby rozdělil do svou částí. První z nich ohraničená úvodní „Come“ a šestou „Tin Foil Hat“ se pohybuje v mnohem stravitelnějších vodách, kde sice Rundgren míří spíše k popu než k rocku (i když úvodní „Come“ může být považována za kousek šilhající po AOR). Právě v této první části můžeme najít potencionální hity tohoto alba. Ať už jde o zmíněnou „Come“ nebo následující „I Got You Back“ s velmi přesvědčivým refrénem, nebo baladickou „Beginning (Of The End)“, dostane se posluchačovi silných věci, které překračují různé žánry a spojuje je kvalitní nápad a především naprosto dokonalá produkce. Ruku na srdce, čekal by někdo od Rundgrena nějakou šmíru…?

Druhá část desky, počínaje skladbou „Look At Me“, je mnohem experimentálnější, tanečněji laděná a hned samotná „Look At Me“ s hostujícím Michaelem Holmanem (spolupracoval například s Beastie Boys) je pro posluchače jen těžko stravitelná věc, která může fungovat spíš na undergroundových tanečních párty, než na albu umělce, kterého si člověk spojuje spíše s rockovými a punkovými veličinami. Ale odvaha pouštět se neprobádanými směry byla Rundgrenovi vždy vlastní a možná i proto se neváhal pustit do spolupráce s Trentem Reznorem a jeho dlouholetým fámulem Atticusem Rossem v minimalistické, postapokalyptické „Deaf Ears“, která evokuje chvilky Nine Inch Nails z období desky „Hesistation Marks“. Stejně udivující může být pohostinská účast Joea Satrianiho v závěrečné kytarové extázi „This Is Not A Drill“ a také zpěvačky Robyn v jasném popovém hitu „That Could Have Been Me“.

Řeklo by se roztříštěnost? Stylová určitě. Ovšem je až s podivem, že deska drží pohromadě, i když na ní Rundgren s gustem sobě vlastním míchá jeden styl do druhého a vytváří tak místy až zvukomalebné koláže, které nepostrádají potřebnou atmosféru. Jak už bylo řečeno, novinka je odvážnější než byla předchozí „Global“. Určitě to není na škodu a vzhledem k tomu, že Rundgrenovi letos bude devětašedesát let, je to až udivující.

Pepsi Stone             


www.toddrundgrenradio.com

YouTube ukázka – Deaf Ears (feat. Trent Reznor a Atticus Ross)

Seznam skladeb:
1. Come
2. Got Your Back
3. Chance For Us
4. Fiction
5. Beginning (Of The End)
6. Tin Foil Hat
7. Look At Me
8. Lets Do This
9. Sleep
10. That Could Have Been Me
11. Deaf Ears
12. Naked & Afraid
13. Buy My T
14. Wouldn’t You Like To Know
15. This Is Not A Drill

Sestava:
Todd Rundgren - zpěv, všechny nástroje
+ hosté

Rok vydání: 2017
Čas: 52:38
Label: Cleopatra Records
Země: USA
Žánr: classic rock/pop rock/electronic pop/post-punk

Diskografie:
1970 - Runt
1971 - Runt: The Ballad Of Todd Rundgren
1972 - Something/Anything?
1973 - A Wizard, A True Star
1974 - Todd
1975 - Initiation
1976 - Faithful
1978 - Hermit Of Mink Hollow
1981 - Healing
1982 - The Evere Popular Tortured Artist Effect
1985 - A Cappella
1989 - Nearly Human
1991 - 2nd Wind
1993 - No World Order
1995 - The Individualist
1997 - Up Against It
1997 - With A Twist
2000 - One Long Year
2004 - Liars
2008 - Arena
2011 - Todd Rundgren s Johnson
2011 - (re)Production
2013 - State
2015 - Global
2017 - White Knight

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.06.2017
Přečteno: 364x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1375 sekund.