23.11.2017
DIMMU BORGIR
Pětadvacet let na scéně oslaví norští blackmetalisté ..více

23.11.2017
STRYPER
Frontman Michael Sweet kromě toho, že dokončuje desku ..více

23.11.2017
KATAKLYSM
Kanadští deathmetalisté oznámili, že pro své nové ..více

23.11.2017
GUS G.
Dnes už s jistotou bývalý kytarista Ozzy Osbournea a ..více

23.11.2017
LABYRINTH
Italská power/progmetalová parta nabídne fanouškům ..více

23.11.2017
LIONE/CONTI
Evropská powermetalová scéna bude mít novou ..více






AEROSMITH - Pump
Pro mě je Pump taky nejlepší album Aerosmith. D ..

AEROSMITH - Pump
...je skvělá deska. Jedna z prvních, které si ..

AEROSMITH - Pump
Pro mě je Pump nejlepší album kapely. Hned si ..

GALNERYUS - Ultimate Sacrifice
Jo ještě bych zapomněl na fanfárovité kláves ..

GALNERYUS - Ultimate Sacrifice
Kdo je poslouchá, nebude zklamán, ani já nejsem ..

CARDIANT - Midday Moon
Zní to jak jejich krajané Waltari, ale tahle skl ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Díky za recenzi. Souhlasím s rozborem, ale asi b ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Slušný album s několika exkluzivními kousky. ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Kapelu znám jen jménem, ale vypadá, jak dělan ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Pepsi Stone: vidím to úplně stejně. Poslední ..




Za poslední měsíc:
EUROPE - Walk The Earth
1102x

SERENITY - Lionheart
1058x

GODS OF SILENCE - Neverland
987x

THRESHOLD – Wounded Land
893x

TRIVIUM - The Sin and the Sentence
767x

ENSLAVED - E
730x



24.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, DISOLATION..
Třinec - Barrocko, začátek od:19:00, vstupné: 100

25.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, SHOO-IN..
Šumperk - H-club, začátek od:20:00, vstupné: 100

01.12.2017
DUKLA VOZOVNA, ZATÍM NIC, POZOR MAMUT...
Velké Meziříčí - Depo club, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5965
recenzí: 4810
reportů: 512
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ICED EARTH - Incorruptible

To jsem blázen, tohle album mi muselo v devadesátých letech nějakým záhadným způsobem uniknout, přitom jede v nejlepších mantinelech tehdejších počinů, včetně zpěvu Matta Barlowa! Ale moment, při pohledu na oficiální údaje příspěvku „Incorruptible“ vidím rok vzniku 2017 a na pěvecké pozici není Matt, ale Stu Block. Znamená to tedy, že se riffmaster Jon Schaffer rozhodl naplno a bez okolků vrátit do legendární éry své kapely? Ano, opravdu to tak je, kapela Iced Earth nahrála retrospektivní album, a platí to i pro pocitovou záměnu obou zpěváků, protože projev Stu Blocka je od Barlowa takřka k nerozeznání, dokonce mi připadá, že se do vokálních linek - zřejmě na Jonův "příkaz" - úmyslně pokládá tak, aby Matta co nejvíce připomínal.

To vše samozřejmě zavání určitou vypočítavostí, jenže pokud se řadíte mezi nehynoucí fanoušky devadesátkového období kapely a příliš vám nevoní to, co přišlo po něm, jste za tenhle hudební návrat prostě mimořádně vděční. Právě díky tomu se následující řádky ponesou ve víceméně oslavném tónu, nicméně pokud někdo v novince Amíků uvidí zpátečnictví či dokonce podbízivost, bude mít svým způsobem také pravdu (i přesto, že se album nazývá "neúplatní") . Já se ale nechávám vynášet na křídlech nostalgie a při poslechu deseti aktuálních skladeb vzpomínám na pocity strhujícího obdivu, jenž se mě zmocňoval před dvaceti lety u desek „The Dark Saga“, "Something Wicked This Way Comes" a „Days Of Purgatory“, což je sice kompilace raných alb, díky novému nahrání a hlavně Mattovi jde ale v podstatě o nový a hlavně kvalitnější zážitek. Česrtvá placka Iced Earth vyvolává esenciálního ducha právě těchto tří příspěvků, přičemž Jon Schaffer sám sebe nevykrádá, pouze navazuje na tehdejší rukopis a dokazuje, že na to pořád v pohodě má.

Občas se sice bezmála identickým linkám nevyhneme (např. nástup položky „Raven Wing“ nebo bridge opusu „Clear The Way“), jde ale vlastně jenom o definitivní potvrzení, že fošna „Incorruptible“ staví na minulosti zcela nepokrytě a se snahou o co největší efekt. Úvodní dvě skladby „Great Heathen Army“ a „Black Flag“ jsou v tomto ohledu ještě trochu opatrnější, v „Raven Wing“ se už ale staromilské kompoziční hrátky rozprostřou naplno, song nepostrádá instrumentální (vstupy akustické kytary Schaffer vždy uměl) ani dramatické vrstvy, melodické vyhrávky (těch je na celé nahrávce plno a vždy je jejich poslech radostí), stejně jako působivou vnitřní gradaci. Navazující píseň „The Veil“ ubere na plynu, a to zase není pro novinku Amíků nic neobvyklého, polo-baladickými tóny (s nevtíravými, ale o to působivějšími orchestracemi) je totiž nasycena podstatná část desky, čímž se prohlubuje její podmanivost, stejně jako epicko-hymnický feeling, který staví na válečné lyrice a náladově-emotivní přenos je v tomto ohledu celkem zdařilý (určitě funguje lépe, nežli tematicky obdobně laděná novinka Holanďanů God Dethroned).

Amíci do toho ale také umí pořádně šlápnout, jako v případě thrashově naklepaných paleb „Seven Headed Whore“ a „Defiance“, které jedou v agresivně uhrančivých intencích fošny „The Dark Saga“, Stu si zde také hezky zaječí a opět se rozdíly mezí ním a Barlowem smazávají. Další skladatelsky vrstevnaté polohy se ukrývají pod tituly „Brothers“ a „Clear The Way“, v nichž září hitově klenuté refrény, samozřejmě lahodné vyhrávky a sóla, potažmo dynamická jízda ve druhé jmenované, do které se vklínil známý punkový riff, jenž jí ještě přidává na hravosti. A za zmínku stojí také instrumentálka „Ghost Dance“ s další náloží kytarových melodií a vkusně zakomponovanými indiánskými popěvky. Verdikt je jasný, máte-li rádi původní Iced Earth a zároveň chcete slyšet aktuální variaci tehdejších postupů (navíc s o poznání lepším zvukem), poslech alba „Incorruptible“ pro vás bude učiněnou radostí.

Pagan             


www.icedearth.com

YouTube ukázka - Clear the Way (December 13th, 1862)

Seznam skladeb:
1. Great Heathen Army
2. Black Flag
3. Raven Wing
4. The Veil
5. Seven Headed Whore
6. The Relic (Part 1)
7. Ghost Dance (Awaken the Ancestors)
8. Brothers
9. Defiance
10. Clear the Way (December 13th, 1862)

Sestava:
Stu Block - zpěv
Jon Schaffer - kytara, klávesy, vokály
Jake Dreyer - kytara
Luke Appleton - baskytara
Brent Smedley - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 49:33
Label: Century Media Records
Země: USA
Žánr: heavy/thrash metal

Diskografie:
1990 - Iced Earth
1991 - Night of the Stormrider
1995 - Burnt Offerings
1996 - The Dark Saga
1998 - Something Wicked This Way Comes
2001 - Horror Show
2004 - The Glorious Burden
2007 - Framing Armageddon
2008 - The Crucible of Man
2011 - Dystopia
2014 – Plagues Of Babylon
2017 - Incorruptible

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2017
Přečteno: 1828x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10Čumím jako...11. 07. 2017 22:07 Magnuss
Proč se tak...3. 07. 2017 12:23 orre
Iced EarthPlně souhlasím s...2. 07. 2017 15:24 Martin Fiala
U mě dosud...20. 06. 2017 22:26 Luiz
Největšípecky IE jsou Burn...20. 06. 2017 15:40 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15659 sekund.