23.07.2017
SANTA CRUZ
Finové odtajnili název své třetí řadové desky, která ..více

23.07.2017
AFIRE
Nová finská hard rocková kapela AFIRE, ve které najdete ..více

22.07.2017
4TH DIMENSION
Italská powermetalová kapela obnovila sestavu, a ta se ..více

22.07.2017
LINKIN PARK
Kapela po nečekané sebevraždě zpěváka Chestera ..více

22.07.2017
PHANTOM 5
Současné působiště Clause Lessmanna, bývalého ..více

22.07.2017
REVOLUTION SAINTS
Americká trojice, kde na postu frontmana působí bubeník ..více






L.A. GUNS - Waking The Dead
A nevěděl by o někom kdo by prodával použité ..

DOKKEN - Broken Bones
https://www.dis cogs.com/Dokken -Back-In-The-St reets ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Aha no já mám bohužel jen staženou 1999 verzi ..

DOKKEN - Broken Bones
Asi jsem to špatně napsal na obalu byla sestava ..

Rewind 1997 aneb konec jedné hudební revoluce
skutečně výjimečný. V tom roce např. zaveden ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Ještě k těm Killing Machine. Ten trvdší, jak ..

DOKKEN - Broken Bones
Co vím, tak tohle EP vyšlo v roce 1979 jako boot ..

DOKKEN - Broken Bones
Nevíš jak to asi bylo v roce 1989 kdy se Dokken ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Lepší než nemít city vůbec :)) ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Dusttere, ty seš z těch LP nějakej nemocnej, ne ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - Helldorado
1131x

W.A.S.P. - Kill Fuck Die
1104x

W.A.S.P. - Dying For The World
1104x

MR. BIG - Lean Into It
1091x

MR. BIG - Mr. Big
1031x

GUNS N`ROSES - 4. 7. 2017 - Letiště Letňany, Praha
1030x



27.07.2017
LOUDNESS (JPN), NOBODY KNOWS..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

05.08.2017
FLESHLESS, POPPY SEED GRINDER, HALALÍ, MORTIFILIA, FEEBLE MINDED, PIKODEATH, SH..
KRHANICE OPEN AIR, začátek od:12:00, vstupné: 250,- Kč (do 13:00 2

17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)



článků celkem: 5686
recenzí: 4555
reportů: 511
rozhovorů: 324













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


CHEAP TRICK - We`re All Alright!

Že by Cheap Trick byli nějak zvlášť pracovitá kapela se rozhodně v uplynulých letech říct nedalo. Nikdo sice nečekal, že by tihle Američané sázeli jednu desku za druhou jako na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, kdy byli na svém jednoznačném vrcholu, ovšem pauzy mezi alby se natahovaly už na dlouhé roky a proto nejeden fanoušek mohl považovat loňskou „Bang, Zoom, Crazy… Hello“, kterou kapela završovala oslavy svých čtyřicátin, za pravděpodobně poslední album. Ovšem to je omyl! A veliký jak hrom! Uplynul totiž jeden jediný rock a Cheap Trick jsou zpět s novou deskou! Naprosto neuvěřitelné! Možná je do výkonu žene touha udělat ještě něco velkého, možná jim sílu do žil vlila mladá krev v podobě bubeníka Daxxe Nielsena (což je syn kytaristy Ricka Nielsena), který nahradil původního hráče Buna E. Carlose, možná se jedná jen o radost ze společného hraní.

Ať tak či tak, novinka „We`re All Alright!“ (údajně pojmenovaná na počest jejich slavného hitu „Surrender“) je venku a hned na tomto místě je nutné přiznat, že je opravdu parádní. Cheap Trick ukázali, že jsou ve formě už s minulou „Bang, Zoom, Crazy… Hello“, kdy se jim podařilo zastínit všechna alba, řekněme od „Woke Up With A Monster“ a s novou desku v tmto trendu pokračují. Ba co více, s „We`re All Alright!“ se jim daří takřka rovnat svým slavným kouskům jako „Dream Police“ nebo „Heaven Tonight“. Přestože si kapela opět vypomohla staršími kousky (v tomto případě rock n`rollem „Radio Lover“ a „She`s Alright“) vůbec to není na škodu, protože tyto skladby vedle novinek fungují naprosto spolehlivě.

Co je však nejdůležitější, je fakt, že Cheap Trick tentokrát skutečně hýří silnými nápady, které nemají nijak daleko do jejich někdejší pověstné hitovosti, kde rezonují nejsilnější kousky jejich diskografie. Oproti předchozím albům přibrali trochu hardrockové hutnosti, což rozhodně není na škodu věci. Ta se projeví hned v úvodní dvojici skladeb „You Got It Going On“ a „Long Time Coming“ (pilotní singl alba) a pak i v „Brand New Name On An Old Tattoo“, kde se Nielsen vytáhl s výborným kytarovým sólem, které je načichlé stylem, kterým hraje například Slash.

I když Cheap Trick nezapomínají ani na své powerpopové srandičky, které jsou pro jejich hudbu už léta charakteristické, nezní v tomto případě ani „Nowhere“ či „Lolita“ (asi jediná věc na albu, kterou lze při opakovaném poslechu sem tam přeskočit) nijak přehnaně ulítle a praštěně. Navíc se velmi povedla i povinná balada, v tomto případě „Floating Down“, která i přes trochu zbytečně afektovaný úvod zpěváka Robina Zandera rozkvete do nebývalé krásy a i když konkurence slavné „The Flame“ je velmi výrazná, „Floating Down“ svou sílu prostě má.

Ostatně jako celá tahle deska. Cheap Trick proto velice mile překvapují. Rukavice jejich vrstevníkům, ale i mnohem mladším je tedy hozena. Kdo se jí pokusí zvednout?

Pepsi Stone             


www.cheaptrick.com

YouTube ukázka – Long Time Coming

Seznam skladeb:
1. You Got It Going On
2. Long Time Coming
3. Nowhere
4. Radio Lover
5. Lolita
6. Brand New Name On An Old Tattoo
7. Floating Down
8. She`s Alright
9. Listen to Me
10. The Rest of My Life

Sestava:
Robin Zander - zpěv
Rick Nielsen - kytara
Tom Pedersen - baskytara
Daxx Nielsen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 33:29
Label: Big Machine
Země: USA
Žánr: hard rock/power pop

Diskografie:
1977 - Cheap Trick
1977 - In Color
1978 - Heaven Tonight
1979 - Dream Police
1980 - All Shook Up
1982 - One To One
1983 - Next Position Please
1985 - Standing On The Edge
1986 - The Doctor
1988 - Lap Of Luxury
1990 - Busted
1994 - Woke Up With A Monster
1997 - Cheap Trick
2003 - Special One
2006 - Rockford
2009 - The Latest
2016 - Bang, Zoom, Crazy... Hello
2017 - We`re All Alright!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.07.2017
Přečteno: 326x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17825 sekund.