18.08.2017
ARRAYAN PATH
Kapela oznámila vydání nikoli jedné, ale rovnou dvou ..více

18.08.2017
LOUDNESS
Neuvěřitelně činorodí Japonci si na své konto ..více

18.08.2017
EAGLEHEART
Skladba "Enemy Within" z alba "Reverse", které vyšlo ..více

18.08.2017
INCERTAIN
Debutové album s titulem "Rats in Palace" německých ..více

18.08.2017
FORCE MAJEURE
Novinka "The Rise Of Starlit Fires" finských power ..více

17.08.2017
PROCRASTINATION
Táborské Post – Grunge – Metalové kvarteto ..více






Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Níže srovnání s Whietesnake 1987 tam jsou kyta ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Mě to taky neba... ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
si jako děláte legraci nebo jak? Jedna z nejlep ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Myslím si, že v rámci žánru, který Tattooed ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Ja mam sice tohle album rad a dal bych mu vetsi ho ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Drsní metalisti, ale plačete tu ako deťúrence ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Kluci, jsem rád, že deska se hodně fandům líb ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
...neomrzela se mi po víc jak čtvrtstoletí. Rec ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Ano, ta deska je opravdu tak na 6 bodů. Ovšem v ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Tohle album mě nikdy nebavilo. Vcelku souhlas s r ..




Za poslední měsíc:
MR. BIG - Bump Ahead
1526x

W.A.S.P. - The Neon God: Part 2 - The Demise
1338x

ALICE COOPER - Paranormal
1217x

RAGE - Seasons Of The Black
1167x

Venca VOTRUBA (DARK ANGELS, AFTER RAIN, THE RIVER OF THE SOULS) - Na jihu Čech je tak málo kvalitních muzikantů, že každý hraje v dalších pěti skupinách
1065x

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
653x



25.08.2017
Seventh Passion, InnerSphere, Circle, Fonkienz, Mara Jade, Jakub Kořínek a Kat..
Festival Za Barákem vol.5 - Úterý, začátek od:16:00, vstupné: 100

26.08.2017
DOGA, SUNSET STRIP, FATA MORGANA..
Trnová u Plzně, sportovní areál, začátek od:21.00, vstupné:

09.09.2017
SAGE (metal - cz) BREAKING THE CYCLE (metalcore - cz) KARDROZ (death black - a..
Kojetín, začátek od:20:00, vstupné: 50,-



článků celkem: 5740
recenzí: 4604
reportů: 511
rozhovorů: 327













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - The Neon God: Part 2 - The Demise

V dubnu 2004, kdy se na pultech objevil první díl „The Neon God“ s podtitulem „The Rise“, už měl Blackie Lawless nachystaný i díl druhý. Jak napovídal jeho název - „The Neon God: Part 2 – The Demise“ bylo jasné, že se bude jednat o přímého pokračovatele prvního alba. To hned po vydání potvrdil i samotný principál Lawless, na kterého se už v té době sypaly komentáře k „The Rise“, které byly ovšem ponejvíce vlažné a poukazovaly na nedostatečnou sílu předkládaného materiálu. Proto se nedalo čekat, že by dvojka Neonového boha dopadla jinak. Rázem se pro řadu fanoušků stala „The Demise“ jen albem, které prostě někdy vyjde a v zásadě se na něj nečekalo.

Dvojka „The Neon God“ vyšla ještě téhož roku (stále jsme v roce 2004) a to přesně 28. září. Že by se deska nějak odchylovala od svého předchůldce, to už důrazně během letních rozhovorů dementoval sám Lawless, takže žádné překvapení se také nečekalo. A ono se také nekonalo. Posluchače možná trochu překvapil lepší zvuk, který na „jedničce“ byl skutečně slabý, ovšem ani v případě „The Demise“ se Blackie nijak skladatelsky nevytáhl. Je zde jasně patrné, že skladby vznikaly ve stejném období, které ovšem pro Lawlesse nebylo tím, kdy by byl na vrcholu svých tvůrčích sil.

To je znát hned z otvíráku „Never Say Die“, který je svým opakovaným sloganem možná úplně nejslabším úvodním kouskem všech desek W.A.S.P. Prostě rozhodně nic, co by vyrazilo dech a co by jasně naznačilo, že „jednička“ byla teprve překrm a to pravé přijde právě teď. Nepřišlo. Kapela na „The Demise“ poprvé zvedne hlavu v silné „Clockwork Mary“, kde si Blackie pohrál s kontrastem pomalého, baladického začátku a následného rozjedu v heavymetalovém hávu. Poté se ještě snaží držet prapor vysoko a daří se mu to ve skladbách „Tear Down The Wall“ a pravděpodobně v nejlepší „Come Back To Black“, kde se objevuje i hymnický refrén, který ze skladby dělá asi největší hit alba.

Jedinou baladickou vložkou je tentokrát (kromě zmíněného úvodu „Clockwork Mary“) dvouminutová „All My Life“, která se ovšem s klasickými kousky „Hold On To My Heart“ a „Keep Holding On“ a ani s „What I`ll Never Find“ z prvního dílu rovnat nemůže, přestože Blackie v ní předvádí takřka životní pěvecký výkon. Nakonec úplně nedokáže zaujmout ani závěrečná třináctiminutová (!) „The Last Redemption“, která by sice ráda byla novou „The Great Misconceptions Of Me“, ale bohužel zde opět selhává songwritting, kterým Blackie v roce 2004 nebyl schopen obsáhnout třináct minut bez toho, aby skladba nezačala nudit.

S „The Demise“ je to v podstatě podobné jako s „The Rise“ I když druhý díl je, díky malému množství baladických míst, považován za tvrdší a zvukově dotaženější, nápady na něm jsou možná ještě o něco slabší než na „jedničce“. Obě desky se následně s velkým úspěchem, ve který Lawless ve skrytu duše doufal, nesetkaly a přestože je někteří fanoušci považují za díla skoro rovná „The Headless Children“ a „The Crimson Idol“, jejich úrovně nedosahují ani v nejmenší. Celkově i v diskografii W.A.S.P. se oba díly „Neonového boha“ krčí v zadních řadách. Navíc v kapele dochází k personálnímu rozvratu, kdy ihned po vydání „The Demise“ znovu odchází bubeník Frankie Banali, který se vrací k reaktivovaným Quiet Riot, se kterými natočí labutí píseň Kevina DuBrowa, album „Rehab“. Na pár týdnů se vrací Stet Howland, ovšem jeho místo brzy zaujme mladík Jeremy Spencer. Ten si nakonec padne do noty s Darrellem Robertsem natolik, že koncem roku 2005 oba odchází, aby založili dnes komerčně megaúspěšné Five Finger Death Punch.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – Never Say Die

Seznam skladeb:
1. Never Say Die
2. Resurrector
3. The Demise
4. Clockwork Mary
5. Tear Down The Walls
6. Come Back To Black
7. All My Life
8. Destinies To Come (Neon Dion)
9. The Last Redemption

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara, klávesy
Darell Roberts - kytara
Mike Duda - baskytara
Frankie Banali - bicí

Rok vydání: 2004
Čas: 46:38
Label: Noise/Sanctuary
Země: USA
Žánr: heavy metal/hair metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.08.2017
Přečteno: 1337x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
2:DenyPodobný pocit mám...5. 08. 2017 10:18 Domy
Pepsi je příliš shovívavý.Deska je to...5. 08. 2017 8:53 Deny
Veliká škoda, že...3. 08. 2017 19:36 Martin
Iron Maiden......The Book of...3. 08. 2017 19:20 Kolík
řadím oba díly...3. 08. 2017 15:49 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.134 sekund.