18.12.2017
SUICIDAL TENDENCIES
Zprávy o tom, že další desku, kterou tahle crossoverová ..více

18.12.2017
THE OFFSPRING
Tak fanoušci těchto neopunkových hvězd se konečně ..více

18.12.2017
WOLFSBANE
Kapela, kde působí bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze ..více

18.12.2017
EKTOMORF
Zpěvák a kytarista Zoltán Farkas zůstal jediným členem ..více

18.12.2017
SAULT
Kapela kolem basisty amerických progresivistů Kamelon ..více

17.12.2017
DERDIAN
Italští melodici oznámili, že právě začali pracovat ..více






CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Možná tahle deska patří mezi to nejlepší, co ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Mna to prekvapujúco baví. A veľmi! Po otrasnej ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
já dík za reakci ;-) ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
Ďakujem za výbornú kapelu, doteraz som nepoznal ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Opravdu to není žádný zázrak...ale!. ..z mého ..

THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2732x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1834x

AEROSMITH - Pump
1369x

AEROSMITH - Get A Grip
1223x

PINK CREAM 69 - Headstrong
980x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
954x



22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

25.12.2017
NAŠROT...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:21:00, vstupné: 100



článků celkem: 6017
recenzí: 4853
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - The Neon God: Part 2 - The Demise

V dubnu 2004, kdy se na pultech objevil první díl „The Neon God“ s podtitulem „The Rise“, už měl Blackie Lawless nachystaný i díl druhý. Jak napovídal jeho název - „The Neon God: Part 2 – The Demise“ bylo jasné, že se bude jednat o přímého pokračovatele prvního alba. To hned po vydání potvrdil i samotný principál Lawless, na kterého se už v té době sypaly komentáře k „The Rise“, které byly ovšem ponejvíce vlažné a poukazovaly na nedostatečnou sílu předkládaného materiálu. Proto se nedalo čekat, že by dvojka Neonového boha dopadla jinak. Rázem se pro řadu fanoušků stala „The Demise“ jen albem, které prostě někdy vyjde a v zásadě se na něj nečekalo.

Dvojka „The Neon God“ vyšla ještě téhož roku (stále jsme v roce 2004) a to přesně 28. září. Že by se deska nějak odchylovala od svého předchůldce, to už důrazně během letních rozhovorů dementoval sám Lawless, takže žádné překvapení se také nečekalo. A ono se také nekonalo. Posluchače možná trochu překvapil lepší zvuk, který na „jedničce“ byl skutečně slabý, ovšem ani v případě „The Demise“ se Blackie nijak skladatelsky nevytáhl. Je zde jasně patrné, že skladby vznikaly ve stejném období, které ovšem pro Lawlesse nebylo tím, kdy by byl na vrcholu svých tvůrčích sil.

To je znát hned z otvíráku „Never Say Die“, který je svým opakovaným sloganem možná úplně nejslabším úvodním kouskem všech desek W.A.S.P. Prostě rozhodně nic, co by vyrazilo dech a co by jasně naznačilo, že „jednička“ byla teprve překrm a to pravé přijde právě teď. Nepřišlo. Kapela na „The Demise“ poprvé zvedne hlavu v silné „Clockwork Mary“, kde si Blackie pohrál s kontrastem pomalého, baladického začátku a následného rozjedu v heavymetalovém hávu. Poté se ještě snaží držet prapor vysoko a daří se mu to ve skladbách „Tear Down The Wall“ a pravděpodobně v nejlepší „Come Back To Black“, kde se objevuje i hymnický refrén, který ze skladby dělá asi největší hit alba.

Jedinou baladickou vložkou je tentokrát (kromě zmíněného úvodu „Clockwork Mary“) dvouminutová „All My Life“, která se ovšem s klasickými kousky „Hold On To My Heart“ a „Keep Holding On“ a ani s „What I`ll Never Find“ z prvního dílu rovnat nemůže, přestože Blackie v ní předvádí takřka životní pěvecký výkon. Nakonec úplně nedokáže zaujmout ani závěrečná třináctiminutová (!) „The Last Redemption“, která by sice ráda byla novou „The Great Misconceptions Of Me“, ale bohužel zde opět selhává songwritting, kterým Blackie v roce 2004 nebyl schopen obsáhnout třináct minut bez toho, aby skladba nezačala nudit.

S „The Demise“ je to v podstatě podobné jako s „The Rise“ I když druhý díl je, díky malému množství baladických míst, považován za tvrdší a zvukově dotaženější, nápady na něm jsou možná ještě o něco slabší než na „jedničce“. Obě desky se následně s velkým úspěchem, ve který Lawless ve skrytu duše doufal, nesetkaly a přestože je někteří fanoušci považují za díla skoro rovná „The Headless Children“ a „The Crimson Idol“, jejich úrovně nedosahují ani v nejmenší. Celkově i v diskografii W.A.S.P. se oba díly „Neonového boha“ krčí v zadních řadách. Navíc v kapele dochází k personálnímu rozvratu, kdy ihned po vydání „The Demise“ znovu odchází bubeník Frankie Banali, který se vrací k reaktivovaným Quiet Riot, se kterými natočí labutí píseň Kevina DuBrowa, album „Rehab“. Na pár týdnů se vrací Stet Howland, ovšem jeho místo brzy zaujme mladík Jeremy Spencer. Ten si nakonec padne do noty s Darrellem Robertsem natolik, že koncem roku 2005 oba odchází, aby založili dnes komerčně megaúspěšné Five Finger Death Punch.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – Never Say Die

Seznam skladeb:
1. Never Say Die
2. Resurrector
3. The Demise
4. Clockwork Mary
5. Tear Down The Walls
6. Come Back To Black
7. All My Life
8. Destinies To Come (Neon Dion)
9. The Last Redemption

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara, klávesy
Darell Roberts - kytara
Mike Duda - baskytara
Frankie Banali - bicí

Rok vydání: 2004
Čas: 46:38
Label: Noise/Sanctuary
Země: USA
Žánr: heavy metal/hair metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.08.2017
Přečteno: 2112x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
2:DenyPodobný pocit mám...5. 08. 2017 10:18 Domy
Pepsi je příliš shovívavý.Deska je to...5. 08. 2017 8:53 Deny
Veliká škoda, že...3. 08. 2017 19:36 Martin
Iron Maiden......The Book of...3. 08. 2017 19:20 Kolík
řadím oba díly...3. 08. 2017 15:49 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17164 sekund.