16.10.2017
WIND ROSE
Novým videoklipem připomínajícím letošní studiovku ..více

16.10.2017
IVAN GIANNINI
Bývalý zpěvák italských melodiků Derdian vydal ..více

15.10.2017
DR. LIVING DEAD!
Druhá ukázka z alba "Cosmic Conqueror" (27. říjen) nese ..více

15.10.2017
VAIN
Davy Vain a jeho parta zažívají opět drobný rozkol v ..více

15.10.2017
L.A. COBRA
Hairmetalisté z Jihoafrické republiky pouští do světa ..více

15.10.2017
BLACK STAR RIDERS
Kytarista těchto pohrobků Thin Lizzy Damon Johnson si ..více






POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Kiskeho - Past In Different Ways (2008) je vynikaj ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tezko rict co dopadlo hůře, jestli PumpKings, ne ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Roland se mi už od Time To Be King jeví jaksi "v ..

GUN - Favourite Pleasure
Co říká wikipedie, tak Rankin s hudbou skončil ..

GUN - Favourite Pleasure
Kam se poděl Rankin, co dnes dělá. Já to bez n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2360x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2043x

AEROSMITH - Aerosmith
1967x

AEROSMITH - Get Your Wings
1887x

AEROSMITH - Rocks
1822x

MOTORBAND - V
1609x



17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)

21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma



článků celkem: 5877
recenzí: 4731
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


TEN - Gothica

Jak to vypadá, tak hluboká tvůrčí krize je v Ten přece jen zažehnána. Ledacos už naznačila minulá deska „Isla De Muerta“, se kterou se parta kolem zpěváka Garyho Hughese odrazila ode dna. Po mizerných albech „Stormwarning“, „Heresy And Creed“ a především „Albion“ působila „Isla De Muerta“ osvěžujícím dojmem, a i když se nejednalo o žádnou přelomovou nahrávku, byla pro Hughesovu kapelu velmi důležitá. Už jen proto, že na ní kapela konečně dokázala najít společnou řeč, ke kterou po skoro kompletním překopání sestavy v roce 2013, před albem „Heresy And Creed“, ne a ne dospět. Na minulém počinu si Ten už začali sedat a ukázalo se, že tahle kapela přece jen na odpis úplně není.

Ona totiž ani novinka, bůhví proč pojmenovaná, „Gothica“ nezní až tak špatně, jak by člověk, který slyšel alba z první poloviny této desetiletky, mohl čekat. Ten sice ani letos nemají takovou sílu, jakou disponovali na konci devadesátých let, kdy u nich působil kytarový střelec Vinny Burns (dnes je opět členem své původní kapely Dare), jenž byl s Hughesem jasným tahounem kapely. A asi i fanoušci sami se během let smířili s tím, že takové desky jako „In The Name Of The Rose“ či „Spellbound“ od Ten už nedostanou. Navíc Hughes se věnoval i řadě jiných projektů a loď Ten klesala pomalu, ale jistě ke dnu.

Proto je novinka „Gothica“ pro fanoušky jakousi náplastí na bolístky, které jim nedávné desky způsobily. Nebudeme si nic nalhávat, „Gothica“ je asi to nejlepší, s čím je tato kapela v současnosti schopna přijít. Není to skvostnádeska, která by platila za špičku ve svém žánru (a to ani pro letošní rok), ale je to album, které se docela dobře poslouchá a které nabízí několik opravdu výborných nápadů. K nim lze určitě zařadit úvodní „The Grail“, které nakonec ale škodí její osmiminutová stopáž, protože Ten nejsou tak schopní skladatelé, aby dokázali přijít se stěžejními nápady na takový prostor. Lépe pak na tom je pilotní singl „Travellers“, která se může pyšnit nejen velmi dobrým, zapamatovatelným refrénem, ale především výtečným kytarovým sólem (další velice dobré je v trochu slabší „Paragon“).

Nejlépe to ale kapele svědčí v tvrdších věcech „Welcome To The Freak Show“ a „La Luna Dra-cu-la“, ve kterých se dotýkají i takových teritorií, kde jsou doma Pretty Maids a podobné spolky. Ovšem vrchol kolekce je nutné hledat jinde. U „A Man For All Seasons“. Ta zpočátku sice tepe na renesanční notu po vzoru Blackmore‘s Night, ale následné dramatické zvraty vrcholící ve slušném refrénu, kde překvapí i na posledních albech horšící se pěvec Hughes, z ní dělají nejlepší věc desky. Co „Gothice“ rozhodně nesluší, je její skoro hodinová délka. Dojde přitom totiž na přehmaty, jako jsou slabší skladby typu „In My Dreams“, „The Wild King Of Winter“ či „Jekyll And Hyde“, jenž album opět sráží dolů.

Jestli lze „Gothicu“ považovat za album, od kterého se Ten zase odpíchnout k lepším výkonům nebo se bude jednat o vrchol jejich pozdní tvorby, o tom je samozřejmě ještě předčasné hovořit. Ale je vidět, že tvrdší kabátek, který deska nabízí, je možná to, co kapele v minulosti chybělo. Jestli se jedná o lepšící se trend by snad už definitivně mohlo potvrdit následující album.

Pepsi Stone             


www.tenofficial.com

YouTube ukázka – Travellers

Seznam skladeb:
1. The Grail
2. Jekyll And Hyde
3. Travellers
4. A Man For All Seasons
5. In My Dreams
6. The Wild King Of Winter
7. Paragon
8. Welcome To The Freak Show
9. La Luna Dra-Cu-La
10. Into Darkness

Sestava:
Gary Hughes - zpěv
Dann Rosingana - kytara
Steve Grocott - kytara
John Halliwell - kytara
Steve McKenna - baskytara
Darrel Treece-Birch - klávesy
Max Yates - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 57:57
Label: Frontiers Music
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock

Diskografie:
1996 - X
1996 - In The Name Of Rose
1997 - The Robe
1999 - Spellbound
2000 - Babylon
2001 - Far Beyond The World
2004 - Return To Evermore
2006 - The Twilight Chronicles
2011 - Stormwarning
2012 - Heresy And Creed
2014 - Albion
2015 - Isla De Muerta
2017 - Gothica

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.08.2017
Přečteno: 308x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13209 sekund.