TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AUTOGRAPH - Get Off Your Ass

Že mohou Autograph existovat i bez svého někdejšího tahouna Stevea Plunketta dokázali už na loňském EP „Louder“, kde základní dvojice Steve Lynch (kytara) a Randy Rand (baskytara) představila své dva nové spoluhráče, zpěváka a kytaristu Simona Danielse a bubeníka Marka Weilanda. Plunkettův duch samozřejmě na „Louder“ chyběl, ovšem možná i proto dokázala současná čtveřice jméno Autograph přenést do nových časů a zamezila tím tomu, aby jejich kapela zněla vyčpěle a tápala stále v osmdesátých letech. Autograph dnes zní skutečně současně a dokonce dnešní době přizpůsobili i zvuk, takže se nakonec, i přes prvotní nedůvěru, dalo hovořit o tom, že se návrat této kapely povedl. „Louder“ nebyla špatná ukázka současné formy a proto se čekalo, jestli to nebyl jen výkřik do tmy a slušnou fazónu potvrdí i comebacková deska.

Jistěže o Autograph dnes není takový zájem jako v polovině osmdesátých let, kdy s debutem „Sign In Please“ vydali svůj největší hit „Turn Up The Radio“, ovšem koncertní forma kapely je v (soudě podle záznamů na internetu) velmi dobrá a proto se dalo i čekat, že novinka (trochu hloupě) pojmenovaná „Get Off Your Ass“ nebude žádný velký propadák. Není. To dokázala titulní skladba, která se už během léta objevila jako pilotní singl a nabídla nahuštěnou tříminutovku s výborným refrénem, který nepostrádá všech atributy stadionového rocku, ovšem v moderním balení a se současným zvukem. Právě ona skladba se za těch pár týdnů či měsíců stala výkladní skříní kapely a Autograph jako kdyby jejím prostřednictvím chtěli ze všech sil říct, že jsou skutečně zpět.

Jako otvírák je „Get Off Your Ass“ skutečně dobrá volba a když na ní Autograph naváží loňskou „Every Generation“ (vyšla stejně jako několik dalších skladeb už na „Louder“, čímž zmíněné EP ztrácí jakoukoliv hodnotu), je zaděláno na desku jako hrom. Ta se sice nakonec nekoná, protože dojde na pár zádrhelů, ovšem i tak Autograph procházejí svou zkouškou ohněm dobře. Kromě prvních dvou věcí totiž má deska ještě několik záchytných bodů. K nim lze řadit i „You Are Us, We Are You“ (opět z „Louder“), kde skladbu táhne zejména vydařený refrén, čerpající z tradic omdesátých let, ale díky postupům (a zejména zvuku) kapela dokáže držet krok se soudobou produkcí.

Že se Autograph vyvíjí a snaží se držet krok s dobou, je na „Get Off Your Ass“ velmi dobře slyšet. To se nemusíme bavit vůbec o srovnávání s klasickou tvorbou kapely, ohraničenou deskami „Sign In Please“ a „Loud And Clear“, stačí jen porovnání skladeb, které loni vyšly na „Louder“ a těch, které ještě ke slyšení nebyly. Loňské skladby možná ještě tak po očku pošilhávají po osmdesátých letech (nejvíce je to slyšet ve zmíněné „You Are Us, We Are You“ a v „I Lost My Mind In America“), ovšem věci jako „Meet Me Half Way“, „All Emotions“, „Ready To Get Down“ a samozřejmě titulní píseň jsou energické vypalovačky, které ctí klasickou melodiku, ale stojí na pevných kramflecích roku 2017. A tak možná jedinými dvěma místy, kde kapela klopýtne (když nepočítáme vcelku zbytečný živý bonus v podobě „Turn Up The Radio“) je nicneříkající balada „All I Own“ a nevýrazná „Watch It Now“. Zbytek alba totiž můžeme posuzovat podle velmi přísných kritérií.

Comeback Autograph je tedy zpečetěn a nutno přiznat, že kapela má v současné době sil dost. „Get Off Your Ass“ se až nad očekávání povedla a ve srovnání s některými kolegy, tedy těmi sekáči z barů na Sunset Stripu, Autograph svůj comeback vzali za správný konec. Našli totiž vyváženost mezi odkazem své minulosti a tím, co se sluší a patří v roce 2017. Deska zní až na pár výjimek energicky a je nanejvýš sympatické, jak se s ní tahle čtveřice z kalifornské Pasadeny dokázala popasovat. „Get Off Yur Ass“ tak nabízí velký příslib do budoucna, že tenhle comeback by mohl stát za to.

Jan Skala             


www.autographband.com

YouTube ukázka – Get Off Your Ass

Seznam skladeb:
1. Get Off Your Ass
2. Every Generation
3. All I Own
4. You Are Us, We Are You
5. Meet Me Half Way
6. I Lost My Mind In America
7. All Emotions
8. Watch It Now
9. Ready To Get Down
10. Turn Up The Radio (live)

Sestava:
Simon Daniels - zpěv, kytara
Steve Lynch - kytara
Randy Rand - baskytara
Marc Weiland - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 38:41
Label: EMP Group
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
1984 - Sign In Please
1985 - That`s The Stuff
1987 - Loud And Clear
1997 - Missing Pieces
2003 - Buzz
2016 - Louder EP
2017 - Get Off Your Ass

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.09.2017
Přečteno: 2002x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 1.0761 sekund.