22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více

21.06.2018
RAMMSTEIN
Jak to tak vypadá, tak se po bezmála deseti letech od ..více






TYLER BRYANT & THE SHAKEDOWN - Tyler Bryant & The Shakedown
Sledujete YouTube kanal s názvem Rick Beato? Mož ..

THERION - Lemuria
Nevím jaké bude hodnocení Sirius B, ale přijde ..

THERION - Lemuria
Absolutni majstrstyk, stejne jako Sirius B! Rad vz ..

HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2039x

THERION - Vovin
1459x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
985x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
974x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
950x

GHOST - Prequelle
920x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6389
recenzí: 5187
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RAVENTALE - Planetarium

Ukrajinský skladatel Astaroth Merc je jedním z těch, kterým jedno hudební těleso nestačí a potřebují se realizovat hned ve vícero kapelách či projektech. Vedle dvou dalších Astarothových počínání (dvoučlenných Chapter V:F10 s texty orientující se na esoterismus a ambientního projektu P`hevda Phenomenon) je jednočlenný atmosférický blackový projekt Raventale tím stěžejním s již osmi zářezy v diskografii. Abychom Astarothovu hudební aktivitu zkompletovali, musíme ještě k jeho třem projektům přidat zlo jménem Deferum Sacrum, kde je Astaroth coby kytarista obklopen lidmi, kteří hrají na živých vystoupeních Raventale, a konečně téže personálně spřízněné Balfor, kteří s příchodem Astarotha zřejmě doufají v ustálení sestavy, neboť v předchozích letech na postu kytaristy nikdo moc dlouho nevydržel.

Úvodní rozjezd „Planetaria" v podobě nějakého intra se nekoná, jsme vhozeni rovnou do dějství někam za dva černé Měsíce. Kombinace povinné dávky zla, blackové melodiky a nenabubřelé epiky jsou silné stránky tohoto osobního projektu, které se v nejlepším světle dočkáme v téměř jedenáct minut dlouhé „Bringer of Celestial Anomalies“. Vše zde šlape tak, jak má, nikde nic nedrhne, ale ani neodzbrojuje úžasem. Deska jede po temně meloblackových kolejích, všechny čtyři skladby nabízejí uspokojivě hutný zkreslený kytarový zvuk s příjemnými vyhrávkami (brnkne se i o akustickou kytaru), střídání pomalých, středních a rychlých temp, přičemž do těch středních občas jako hurikán vtrhnou masakrující blast beaty (nejkontrastněji se tak děje v „At the Halls of the Pleiades"). Nechybí ani vokální jistota, jež s sebou ale nepřináší žádné žánrové exotično. Okořeňujícího momentu se nám dostává až v posledních vteřinách celé nahrávky ve skladbě „New World Planetarium“, kdy se ucha dotkne mluvené slovo.

Osmá deska Raventale je meloblackovou klasikou, ale pravděpodobně ne takovou, která by se vrývala hluboko do posluchačovy paměti a která by vyžadovala dlouhodobější průzkum. I když se na „Planetarium“ nenacházejí významné přešlapy, chybí tomu to „něco“, co by z nahrávky dělalo nahrávku výbornou. Pokud se ale nesoustředíme pouze na tento jeden oddíl Astarothovy tvorby a Raventale vnímáme jako tu melancholičtější část jejího celku, potom je všechno v pořádku.

Peťulín             


FB RAVENTALE

YouTube ukázka – New World Planetarium

Seznam skladeb:
1. Gemini - Behind Two Black Moons
2. Bringer of Celestial Anomalies
3. At the Halls of the Pleiades
4. New World Planetarium

Sestava:
Astaroth Merc – všechny nástroje

Rok vydání: 2017
Čas: 36:51
Label: Ashen Dominion
Země: Ukrajina
Žánr: atmosférický black metal

Diskografie:
2006 – На хрустальных качелях (On a Crystal Swing)
2008 – Давно ушедших дней (Long Passed Days)
2009 – Mortal Aspirations
2010 – After
2011 – Bringer of Heartsore
2012 – Transcendence
2015 – Dark Substance of Dharma
2017 – Planetarium

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.11.2017
Přečteno: 758x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.34552 sekund.