TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AFTERLIFE SYMPHONY - Lympha

Pokud jste si pochutnali na rok a půl starém albu italských Afterlife Symphony „Moment Between Lives“, možná vás napadne, že ten odstup mezi touhle deskou a aktuálně vydanou novinkou může být vzhledem k určité složitosti jejich muziky docela krátký. Afterlife Symphony totiž patří k těm kapelám, které do nadýchaně romantického symfometalu rozpouští hodně emocí, progresivních kliček a drobných složitostí, které nedovolují (anebo aspoň důkladně ztěžují) nějaké nenáročné klouzání po povrchu. A pokud si měli Afterlife Symphony tento svůj status a kvalitu udržet, čekala je při tvorbě třetí desky docela řehole.

Album „Lympha“ vypovídá o tom, že buď Afterlife Symphony dřeli dnem a nocí anebo mají svůj rukopis a lehkou melancholii silně pod kůží, protože plných pětačtyřicet minut (ti vnímavější však již postřehli, že „Lympha“ trvá ještě o víc než deset minut déle…) jejich hudby neztratilo nic na dramatičnosti, propracovanosti i velmi decentní chytlavosti a přístupné zapamatovatelnosti. Stejně jako v díle minulém lze kapele blahopřát k tomu, že má ve svých řadách zpěvačku s velmi příjemným a osobitým hlasem Annu Giusto, která dokáže do jakkoliv náladově zabarvených motivů dostat plno emocí, se svým hlasem si smyslně pohrává a i ty nejsložitější pasáže dokáže odzpívat s takovou grácií, že vše vypadá nesmírně jednoduše. A když jejímu silnému a hladivému hlasu (za vydatné podpory zvonivých kláves) alespoň na chvíli dělají kontrastní křoví důrazné kytary a sytá rytmikou, tak jako v emotivní skladbě „Era“, či v živé „Enemy“ s éterickým poletováním ve výškách, sekanými riffy a poměrně vyhroceným sólem, jsou to ty nejsilnější (možná proto, že ne příliš často využívané) momenty alba. Ten nakonec přijde v potemnělém skorofinále s titulní a silně melodickou skladbou, ve které ty rozjitřené Anniny pocity naráží do hodně kousavých kytar. Možná trochu nepochopitelně pak přijde zlom zhruba v polovině písně do dlouhé uspávací pasáže – právě tady je třeba hledat hlavní část těch chybějících minut k plné spokojenosti. Ty zbývající pak patří dvěma krátkým položkám, obklopujícím zmíněnou „Eru“, jako by Afterlife Symphony potřebovali na plné rozvinutí do krásy delší časovou plochu…

Anna Giusto by se svým hlasem dokázala vzbudit pozornost asi v jakémkoliv žánru, výhodou je, že její parťáci ji dostatečně podporují i zajímavou muzikou. Předchozí album „Moment Between Lives“ možná trošku těžilo z většího momentu překvapení, „Lympha“ je jeho přirozeným pokračováním a tedy závěr o tom, že Afterlife Symphony jsou nevtíraví, až se mohou stát nenápadnou kulisou, ale nastraženým uším nabídnou kupu děje, stejně jako to, že na zařazení do kategorie silných alb je třeba správné naladění na posmutnělost kapely, platí i nadále.

Savapip             


FB AFTERLIFE SYMPHONY

YouTube ukázka - Artemisia

Seznam skladeb:
1. Artemisia
2. Oroboro
3. Mantra
4. Do
5. Cremisi
6. Era
7. Creation
8. Nebula
9. Obscura
10. XXI
11. Enemy
12. Lympha

Sestava:
Anna Giusto - zpěv
Eddy Talpo - kytara
Nicolas Menarbin - baskytara
Stefano Tiso - klávesy
Antonio Gobbato - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 55:45
Label: Revalve Records
Země: Itálie

Diskografie:
2013 – Symphony Of Silence
2016 – Moment Between Lives
2016 – Lympha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.05.2018
Přečteno: 1693x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1022 sekund.