22.06.2018
LUCA TURILLI
Italský hudebník oznámil fanouškům, že se skládáním ..více

22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více






REFUGE - Solitary Men
Tak z toho pohledu jo. Já ty EP moc nepočítám ..

REFUGE - Solitary Men
"Refuge" bylo EP, které vyšlo zhruba půl roku p ..

REFUGE - Solitary Men
Já myslím, že Refuge byl singl obsahující 4 s ..

REFUGE - Solitary Men
Ještě bych dodal, že současní Rage mají mož ..

REFUGE - Solitary Men
Poslední nahrávka sestavy nebyla Refuge, ale The ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Největší překvapení byl Bruce! Skoro dokonal ..

REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2116x

THERION - Vovin
1468x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1008x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
990x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
953x

GHOST - Prequelle
937x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


STORMWITCH - Bound To The Witch

Své spojenectví s čarodějkami deklarují němečtí romantici Stormwitch už téměř čtyřicet let nejen jménem kapely, ale od ukončení hibernace před šestnácti lety také tím, že každé nově vydané album do svého názvu nějakou tu čarodějku dokáže propašovat. A až do minulého alba museli mít Stormwitch přízeň cechu čarodějnického plně na své straně, protože nejen v době předhibernační (v té o trochu více), ale i po ní byla jistota, že se svou muzikou do šedivého průměru nespadnou. Před třemi lety s albem „Season Of The Witch“ si však parta kolem zpěváka Andyho Mücka sáhla hrubě na své dno s naprosto bezpohlavní a nudnou nahrávkou. Na otázku, zda šlo o momentální ztrátu formy nebo trvalé a definitivní opotřebování by měla dát odpověď aktuálně vydaná v pořadí již jedenáctá deska s názvem „Bound To The Witch“.

Stormwitch se na ní zmátořili. Po nevydařeném „Season Of The Witch“ nastala solidní škatulata v sestavě, kdy se po boku Andyho udržel pouze basák Jürgen Wannewetsch (ten dělal Andymu společnost již v samotných počátcích Stormwitch, ale tehdy se v řadách kapely nedočkal ani vydání debutového alba). Do sestavy se vrátil bubeník Marc Oppold, který již udával takt na prvních dvou ponávratových albech i kytarista Volker Schmietow, který krátce po vydání krizové desky Stormwitch na čas opustil, novým přírůstkem se pak stal druhý kytarista Tobi Kipp. A s novou (či spíše s částečně staronovou) sestavou Stormwitch chytli dech. Což na jednu stranu po tak mizerném předchůdci asi nebylo obtížné, na druhé straně asi jen blázen by očekával, že se kapele podaří plně navázat na nejsilnější díla z osmdesátých let, ty časy jsou již definitivně pryč.

Ideálním vahadlem současné formy kapely se stává nově nahraná titulní skladba alba „Stronger Than Heaven“ z roku 1986 (ke vzpomínání na minulost sáhli Stormwitch celkem třikrát). Ten povedený šmak dávného hitu kapely zůstává, Stormwitch zde však znějí usedleji, s trošku těžkým pozadím. A tak nějak je to i s celým albem. Tam, kde se jim podaří z této polohy vyklouznout (případně tam, kde jí dokáží využít ve svůj prospěch), je dobře a někdy dokonce velmi dobře. Třeba tak jako v energické a bezprostřední heavíkovce „The Choir Of Dead“ se silným melodicky skandovatelným refrénem, v pestrém „King George“, vystřeleném z rozjímavého vybrnkávání do šlapavě klokotavého tempa a příjemně sekaného riffu, ve kterém právě ta určitá usedlost dokáže díky narůstajícímu napětí být hodně ku prospěchu věci, či v sympaticky nadýchané mávatkovosti refrénu a celkové tanečnosti skladby „The Ghost Of Mansfield Park“. Nejen u těchto písní si doplňte velmi šikovné kytary a velice solidní kondici hlasivek Andyho Mücka, kdy i jeho občasné výlety do specifických výšek znějí hodně smysluplně. Příkladem toho, jak to vypadá, když se váhy zhoupnou pod horizont může být úvodní „Song Of Steel“, ve které Stormwitch znějí sice melodicky a jakž takž chytlavě, ale přitom utahaně a staře (na první poslech to nemusí být až tak markantní, na povrch to začne vylézat v momentě, kdy zjistíte, že Stormwitch už zase umí být plní života), hodně průhledná eponymní skladba bez nějakého zásadního nápadu (leccos zachrání šikovné kytary), či nenáročný standard „Ancient Times“. Lepší časy si Stormwitch prožili i s baladami, obyčejná a trošku chladná „Nightingale“ neurazí, ale nejsilnějším citovkám kapely se nepřiblíží ani na dohled. Drobným plusem může být přirozeně sytý a důrazný zvuk.

Optimistu určitě potěší, že Stormwitch nacházejí starou formu i nápady, byť to není bez ztráty kytičky, pesimista může žehrat nad tím, že návrat do těch nejlepších časů se ani zdaleka nekoná. Podstatné asi je, že touhle deskou si Stormwitch vlastní jméno už kazit nebudou, že se nehraje jen na nostalgii a že k některým skladbám budete mít chuť se vracet. Jestli je to po čtyřech dekádách existence hodně nebo málo, nechám na vás. Za sebe jsem rád, že Stormwitch vstali téměř z mrtvých.

Savapip             


www.stormwitch.de

YouTube ukázka - Songs of Steel

Seznam skladeb:
1. Songs of Steel
2. Odin`s Ravens
3. The Choir of the Dead
4. Bound to the Witch
5. Arya
6. Stormwitch
7. Life is Not a Dream
8. King George
9. Ancient Times
10. The Ghost of Mansfield Park
11. Nightingale
12. Stronger Than Heaven
13. Rats in the Attic
14. Priest of Evil

Sestava:
Andy Mück - zpěv
Tobi Kipp - kytara
Volle Schmietow - kytara
Jürgen Wannenwetsch - baskytara
Marc Oppold – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 1:05:43
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 – Walpurgis Night
1985 – Tales Of Terror
1986 – Stronger Than Heaven
1987 – The Beauty And The Beast
1989 – Eye Of The Storm
1992 – War Of The Wizards
1994 – Shogun
2002 – Dance With The Witches
2004 - Witchcraft
2015 – Season Of The Witch
2018 – Bound To The Witch

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.06.2018
Přečteno: 669x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
STORMWITCH - Bound To The Witc......18. 06. 2018 16:31 Devin
U názvu Stormwitch...12. 06. 2018 22:17 Cloudie


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18111 sekund.