22.06.2018
LUCA TURILLI
Italský hudebník oznámil fanouškům, že se skládáním ..více

22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více






REFUGE - Solitary Men
Tak z toho pohledu jo. Já ty EP moc nepočítám ..

REFUGE - Solitary Men
"Refuge" bylo EP, které vyšlo zhruba půl roku p ..

REFUGE - Solitary Men
Já myslím, že Refuge byl singl obsahující 4 s ..

REFUGE - Solitary Men
Ještě bych dodal, že současní Rage mají mož ..

REFUGE - Solitary Men
Poslední nahrávka sestavy nebyla Refuge, ale The ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Největší překvapení byl Bruce! Skoro dokonal ..

REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2116x

THERION - Vovin
1468x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1008x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
990x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
953x

GHOST - Prequelle
937x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


LORDI - Sexorcism

Jednu věc nelze finským příšerkám Lordi upřít – smysl pro humor a důvtipné hraní si se slovy. Vždyť titul jejich devátého alba „Sexorcism“ svou šikovnou přesmyčkou spolehlivě přitáhne pozornost (a ano, témat spojených se sexem se na albu najde přehršel) a navíc určitým způsobem koresponduje i s obvyklou strašidláckou image, „Romeo Ate Juliet“ dostatečně vyjádří, o co v tomhle romantickém vztahu půjde, „Polterchrist“ může působit dostatečně provokativně, „Sodomestical Animal“ jasně signalizuje, že se domestikování domácího mazlíčka vydařilo…, problém je, že tohle jejich žonglování se slovy je tím nejpovedenějším fíglem, se kterým parta Mr. Lordiho letos přichází. Jistě, Lordi leckteré vycpávky určitě doženou svou pódiovou show, jenže v klidu obýváku a bez nezbytných vizuálních lízátek ta podstata, ze které by všechno mělo vycházet, je čím dál tím víc tuctová.

Konstatování, že tentokrát (na rozdíl od drobných inovací z poslední desky) Lordi nemají potřebu dělat vůbec nic jinak, než to dělali plus mínus v prvních šesti až osmi letech tohoto století, nejspíš uspokojí jejich letité fanoušky. A jak už před osmi lety tvrdil kolega Pepsi, pokud se vám Lordi líbili do teď, tahle deska na tom nic nezmění. A naopak. Jenže zatímco před těmi osmi lety měl tento výrok svůj základ maximálně pevný, letos se přece jen může trochu chvět. Důvod je prostý, z „Hard Rock Hallelujah“ můžete těžit stále o sto šest, ale jednou se to prostě vyčerpá. A jelikož tvorba Lordi je až prostě přímočará a nekomplikovaná, jednou na ten stereotyp prostě začnete dojíždět. A byť už se s podobným problémem strašidláci potýkali, na „Sexorcism“ je nejmarkantnější.

Melodické a chytlavé písně, na které budou pravověrní přísahat se určitě najdou – horrorová atmosféra ve šlapavé „Your Tongue`s Got A Cat“ s příslušně nakřáplým vokálem a slušnou gradací do halekacího refrénu, rozevlátá „Slashion Model Girls“ s povedeným dialogem mezi ležérním sólovým zpěvem a skandovatelnými sbory, akční „Rimskinn Assassin“ s dominantními klávesami (častý to prvek u Lordi) vrcholící v klasické refrénové halekačce, či zcela klasická vyřvávačka „Hot & Sattaned“ s melodickou skluzavkou…, ano, tohle jsou klasičtí Lordi, ale fakt se vám tyhle kousky zavrtají pod kůži tak důkladně, jako nejsilnější kousky z minulosti?

V podstatě se dá říct, že od „Sexorcism“ dostanete téměř přesně to, co se od Lordi dá očekávat, s výjimkou toho, že desce chybí hit. Což s ohledem na to, že je Lordi uměli a letos jim to při třinácti pokusech naplno neklapne ani jednou, je trošku alarmující. Ale co, bylo i hůř, setrvačník prostě jede dál.

Savapip             


www.lordi.fi

YouTube ukázka - Your Tongue`s Got the Cat

Seznam skladeb:
1. Sexorcism
2. Your Tongue`s Got the Cat
3. Romeo Ate Juliet
4. Naked in My Cellar
5. The Beast Is Yet to Cum
6. Polterchrist
7. SCG9: The Documented Phenomenon
8. Slashion Model Girls
9. Rimskin Assassin
10. Hell Has Room
11. Hot & Satanned
12. Sodomesticated Animal
13. Haunting Season

Sestava:
Lordi - zpěv
Amen - kytara
Ox - baskytara
Hella - klávesy
Mana - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 1:02:40
Label: AFM Records
Země: Finsko

Diskografie:
2002 - Get Heavy
2004 - The Monsterican Dream
2006 - The Arockalypse
2008 - Deadache
2010 – Babez For Breakfest
2013 – To Beast Or Not To Beast
2014 – Scare Force One
2016 - Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy)
2018 - Sexorcism

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2018
Přečteno: 418x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14151 sekund.