PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NORTHERN GENOCIDE - Genesis vol. 666

Finská skupina Northern Genocide se ke svému debutového albu dopracovala až v desátém roce svojí existence. Název jejich prvotiny „Genesis vol. 666“ zní poněkud black metalově, nicméně ačkoliv hudba Northern Genocide prvky tohoto žánru také obsahuje, pasuje k nim spíše škatulka Industriální metal. Jejich muzika je plná elektronických zvuků, industriální atmosféry, ale také agrese.

Titulní skladba má nečekaně divoký nástup, který velice připomíná „The Obsidian Conspiracy“ od Nevermore. Následně však nabídne ony zmíněné black metalové prvky. Ty jsou patrné ze zpěvu Tommiho Salonena, ale také z brutality, s jakou Northern Genocide útočí na sluchovody. I přes divokost však nezanikají bohatě využité klávesy, jež písni dodávají elektro nádech. „Black Widow“ začne klidně. Jednoduchý riff podpořený melodickými klávesami zní příjemně, jenže pak kapela přepne na blast beat mód. Výborně fungují ženské vokály, které skladbu zpestřují a zní až nečekaně démonicky. Tommiho projev se pohybuje od blackového skřehotu až do hlubšího growlingu a právě v „Black Widow“ své hlasivky skutečně nešetřil. Místy píseň působí až „úchylně“ (zda je to pozitivum, posuďte sami). Sekané robotické riffy, temné industrial klávesy a střední tempo. To je „Annihilation Of The World Of Spirits“. Poměrně neměnnou atmosféru přeruší kytarové sólo.

Northern Genocide znějí velice sebevědomě a nabušeně. V jejich hudbě není žádný kalkul a sypou jeden řízný riff za druhým. Obsáhnou i žánry jako thrash nebo death, přitom si dovolí takové kulišárny, jako v „Neon Demon“ použití kláves, které by se spíš hodily do nějaké stařičké arkádové videohry. Někdy pro změnu využijí překvapivé melodie. Jako například v „Eclipse“, která nic neztrácí na divokosti, ale kytaristé jako by se rozhodli ukázat, že slovo harmonie jim není cizí. Po této písni už bohužel nepřijde žádný další vrchol. Deska neztrácí energii a tah na bránu, jen už ničím nepřekvapí. Za zmínku však ještě stojí závěrečná thrashem načichlá „Ikirouste“, protože je jako jediná píseň na albu zpívaná v rodném (tedy finském) jazyce.

„Genesis vol. 666“ je velice povedený debut. Sebevědomý a především energický. Pokud bych měl Northern Genocide s někým porovnat, pak mě napadají naši Minority Sound. Žánrově jsou si velice podobní, i když „naši“ jsou přeci jen o něco pestřejší a propracovanější. To však nic nemění na faktu, že Northern Genocide mohu s čistým svědomím doporučit všem fanouškům industriálního metalu.

Tomáš Marton             


FB NORTHERN GENOCIDE

YouTube ukázka - Ikiruoste

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Genesis vol. 666
3. Black Widow
4. Annihilation of the worl of spirits
5. Neon Antichrist
6. Ecplise
7. The siren
8. Soul dystopia
9. The avalanche
10. Sintropolis
11. Ikiruoste

Sestava:
Tommi Salonen - zpěv
Pyry Pohjanpalo - kytara
Jussi Pulliainen - baskytara
Markku Tuuri - bicí
Rainer Pekkinen - programing

Rok vydání: 2019
Čas:41:50
Label: Inverse Records
Země:Finsko
Žánr: Industrial metal

Diskografie:
2019 - Genesis vol. 666

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.09.2019
Přečteno: 1138x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09832 sekund.