NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WOLFMOTHER - Rock N`Roll Baby

Je pravda, že sláva australských Wolfmother tak trochu pominula. Ovšem předák Andrew Stockdale si za to může vlastně sám. Myslí si totiž, že může donekonečna opakovat model, který uplatnil v roce 2005 na bezejmenném debutu, jenž z Wolfmother udělal hvězdu, když se kopií po světě prodalo více než milion a půl. Kvůli tomu se Wolfmother začali propadat mezi šedý zástup retro kapel a přestože nad nimi stále ční, ten rozdíl se začíná pomalu stírat. Ničemu nepřidaly ani vleklé personální problémy, když se už od počátku kolem svéhlavého frontmana střídají spoluhráči jak na běžícím pásu.

Co se týká personální stránky, i tentokrát je všechno u Wolfmother úplně jinak. Od čtyři roky starého alba "Victorious" zůstal jen Stockdale, kterého v současnosti doplňuje bubeník Hammish Rooser od krajanů The Vines a basista Brad Heald, který si už prošel dlouhou řadou australských, víceméně lokálních kapel. Ovšem ono je to vlastně jedno, kdo se Stockdalem ve Wolfmother hraje, výsledek je v podstatě podobný jako vždy v minulosti. Čili v absolutní tichosti vydaná novinka "Rock N`Roll Baby" nemůže přinést vůbec žádné překvapení, a hned, jakmile předák kapely vypálí úvodní riff "Higher", je jasné, oč půjde. Žádné experimenty nebo zvraty v tvorbě se ani nyní nekonají. Otázka je, jestli je to dobře nebo špatně...

Skalní fanoušci budou určitě spokojeni, protože opět dostanou ( tentokrát jen sedmiskladbovou) kolekci, která dokazuje, že Stockdale neztratil svůj skladatelský talent a že svoje retro, v němž se nejvíce opírá od odkaz Led Zeppelin, krajanů AC/DC a zachycující památné momenty Aerosmith, umí zatraceně dobře. Dovede také stále napsat výbornou skladbu, která zůstane v uších uhnízděna, a tím demonstruje fakt, že Wolfmother nejsou kapelou na jedno použití, což jim nejeden škarohlíd během kariéry vyčítal. Jen je všechno průhlednější a dalo by se (dost ošklivě) říct lacinější. "Rock N`Roll Baby" je bezesporu příjemná deska, která nemá (snad možná kromě "Hot Night") vyloženě slabé místo, dobře se poslouchá, ale nemůže vůbec ničím překvapit.

Posluchači se zase dostane klasické porce sedmdesátkového hard rocku, s patřičně stylově dobovým zvukem (ten může leckomu lézt na nervy), která připomene, že se kapela vzhlédla v hudbě poloviny sedmdesátých let (tehdy se její ústřední postava narodila) a tomu podřídila celou tvorbu. To může být drobná výtka, ovšem albu zase nahrává fakt, že má gradaci, když se přes slušný otvírák "Higher", trochu slabší "Rock N`Roll Survivor" a zdaleka nejhorší "Hot Night" dostaneme k velice dobré "Kick Ass", která otevře podařenější druhou část desky. "Spanish Rose", "Freedom Is Mine" a především "Special Lady" s výborně zakomponovanými "cizími" zvuky, tak představují výtečně rozjeté energické skladby, jež by mohly v blízké budoucnosti patřit ke koncertním oporám Wolfmother. Při nich totiž Australanům odpustíte i vlastně ten samý vzorec, podle kterého tvoří, i zvuk, který mohl být zajímavý v začátcích jejich kariéry, ale dnes už působí trochu nudně.

"Rock N`Roll Baby" tak představuje další velmi dobrou nahrávku ve Stockdaleově diskografii, ovšem vzhledem k tomu, co má tahle kapela za sebou, se už nejedná o kolekci výjimečnou. Fanoušek bude jistě spokojen, ale ten kdo nad Wolfmother zlomil hůl v minulé desetiletce s tím, že se od nich ničeho převratného už nedočká, bude ve své současné adoraci kapely pokračovat.

Jan Skala             


www.wolfmother.com

YouTube ukázka - Higher

Seznam skladeb:
1. Higher
2. Rock N`Roll Survivor
3. Hot Night
4. Kick Ass
5. Spanish Rose
6. Freedom Is Mine
7. Special Lady

Sestava:
Andrew Stockdale - zpěv, kytara
Brad Heald - baskytara
Hammish Rosser - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 23:18
Label: UMe
Země: Austrálie
Žánr: hard rock/stoner rock

Diskografie:
2005 - Wolfmother
2009 - Cosmic Egg
2014 - New Crown
2016 - Victorious
2019 - Rock N`Roll Baby

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.02.2020
Přečteno: 1827x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Byt originalny v...12. 02. 2020 14:13 johny
Oproti Airbourne...8. 02. 2020 13:39 Pepsi Stone
O debutuWolfmother všichni...8. 02. 2020 13:35 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09441 sekund.