PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SUICIDE SILENCE - Become The Hunter

Kalifornská pětice Suicide Silence si s minulou eponymní deskou solidně na*rala do bot. Málokdy se stane, aby kapela naštvala takřka všechny své fandy. „Suicide Silence“ to kdovíjak nevyhrála ani u kritiky, nicméně rozhodující ukazatel je spokojenost fanoušků. Ti kapele nadávali na sociálních sítích a jejich nespokojenost se projevila také na prodejích, které byly doslova hrůzostrašné (až 163. místo v americké prodejní hitparádě Billboard 200).

Je otázkou, do jaké míry je nové album „Become The Hunter“ reakcí na předchozí nezdar, ale jedno je jasné – Suicide Silence se po nu-metalových experimentech vrátili k tomu, co jim jde nejlépe – tedy k brutálnímu deathcoru. Fanoušky vyčítaný „čistý“ zpěv z minulé desky z té aktuální zcela vymizel. Zpěvák Eddie Hermida si nabrousil hlasivky a vydává ze sebe skutečně extrémní zvuky. Growl, hrdelní screamy, vřeštění, takřka guturální ultra hluboký chropot či řev, ze kterého vám vstanou chlupy na těle. Po vokální části se deska skutečně vydařila.

Už intro „Meltdown“ je natolik znepokojivé, aby jasně napovědělo, že tentokrát se žádné „zpívánky“ konat nebudou. První blast beaty, první brutální breaky a riffy vyzkouší, jak vám hrají repro bedny. „Two Steps“ má jeden ohromný trumf v kapse – zničující ústřední riff. Naprosto brutální a devastující. Takový ten riff, který si budete pamatovat celý život. Suicide Silence zde znějí jednak valivě, jednak jako vichřice, neboť coreové pasáže se střídají s brutal death metalovými. Skladba ale jen neničí sluchovody, nýbrž také přináší zajímavou (i když velmi drsnou) atmosféru.

„Feel Alive“ je deathcore jak má být. Kytary se vám snaží uříznout hlavu a Eddieho hlas je naprosto animální. Malým překvapením je potom poměrně melodické kytarové sólo. Šikovným mi coru a death metalu přináší „Love Me To Death“. Zde je už jasné, že kapela vsadila na jistotu a nehodlá opakovat neúspěch desky předchozí. Pro někoho to bude krok zpátky, nicméně pro většinu fanoušků nejspíš úleva. Sluchovody vám provětrá i „In Hiding“. Zde zaujme především Eddieho obludný řev. Drsné riffy a extrémní vokál tvoří z písně jednu z nejtvrdších na albu.

Přestože se kapela vrátila ke své typické tvorbě, neznamená to, že by úplně kašlala na progres. Například „Skin Tight“ zní dlouhou dobu jako velice depresivní balada. Kytarové vybrnkávání jak od nějaké alternativní rockové bandy a do toho manický Eddieho řev dělá z písně pořádný „nervák“. Tyto pasáže jsou však střídány s coreovými výpady. A do toho všeho se tu objevují nefalšované slam deathové momenty, kde Eddie tahá z rukávu ten nejhlubší možný („totální kanál“) growl. Mix téměř rockové písně s totálním extrémem zní velice zajímavě. Nechybí ani lehké koketování s nu-metalem v „Thy Scythe“ nebo akustická kytara v „Serene Obscene“, jež nabídne i velice melodické kytarové sólo. Přesto i tato skladba přinese velkou porci deathcoreu. Suicide Silence experimentují, ale už poměrně opatrně. Potěší i téměř ryzí death metalová vypalovačka „Death Valley“ či závěrečná titulní drtička.

„Become The Hunter“ je deska, se kterou se Suicide Silence vrátili tam, kde už byli. Album je tvrdé, převážně deathcoreové, ale nechybí ani pořádná porce death metalu a občas skupina přihodí i nějaké to další koření. Především Eddie Hermida se snaží natolik, že má člověk pocit, že chce všem ukázat, jak je masakrální. „Become The Hunter“ je dostatečně pestrá deska, aby nenudila a držela posluchače ve střehu. Tohle album láme kosti.

Tomáš Marton             


www.suicidesilence.net

YouTube ukázka - Two Steps

Seznam skladeb:
1. Meltdown
2. Two Steps
3. Feel Alive
4. Love Me to Death
5. In Hiding
6. Death´s Anxiety
7. Skin Tight
8. The Scythe
9. Serene Obscene
10. Disaster Valley
11. Become the Hunter

Sestava:
Eddie Hermida - zpěv
Chris Garza - kytara
Mark Heylmun - kytara
Dan Kenny - baskytara
Alex Lopez - bicí

Rok vydání: 2020
Čas:
Label: Nuclear Blast
Země:USA
Žánr: Deathcore

Diskografie:
2007 - The Cleansing
2009 - No Time to Bleed
2011 - The Black Crown
2014 - You Can´t Stop Me
2017 - Suicide Silence
2020 - Become the Hunter

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.03.2020
Přečteno: 2118x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tak ja osobne teda...9. 03. 2020 20:13 Demonick
Supermartonator: Jj...9. 03. 2020 20:12 Aldys83
Aldys: je v...9. 03. 2020 15:22 Supermartonator
Nemyslím si, že...9. 03. 2020 8:57 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10066 sekund.