ALIEN ANT FARM - Mantras
Rešpekt, že potiahli 25 rokov trvajúcu kariéru na...

AMERIKAN KAOS - Armageddon Boogie
plný súhlas s recenziou. Pohodové a veľmi dobre...

UNLEASH THE ARCHERS - Phantoma
..za mňa jedno obrovské sklamanie. Najslabšie a...

Sebastian BACH - Child Within The Man
Nějak mi ta deska sedla a v porovnání s Gangs All...

DOMAIN - Our Kingdom
Výborně. Prvni dvě desky jsou bomby

DOMAIN - Our Kingdom
...celá kapela i její alba. První tři rozhodně -...

DOMAIN - Our Kingdom
Velice dobré album (ještě pod titulem Kingdom -...

VADER - De Profundis
Úplný súhlas 10/10

DOMAIN - Our Kingdom
Domain sú jedným z mojich restov, ktoré plánujem...

VADER - De Profundis
Jedna z nejlepších Metalových desek vůbec....












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MEAN MESSIAH - In Infinite Illusion

Tuzemští Mean Messiah jsou na scéně více než deset let a za tu dobu stihli vydat tři desky a jedno EP. Když se podíváte na jména, která tvoří Mean Messiah, mohli byste si klidně říci, že jde o all-star sestavu. Lídrem kapely je Dan Friml, který kromě toho, že je muzikantský všeuměl, je známý především jako hudební producent, mistr zvuku a majitel nahrávací studia The Barn. Za bicími najdeme Miloše Meiera, jenž si zahrál ve spoustě hudebních projektů, ale nejznámější je díky působení v Dymytry. Baskytaru má na starost půvabná Lenka Čechová, jež zpívala v heavy metalové bandě Imortela. Vlivy některé z výše uvedených kapel ale u Mean Messiah nenajdete. Tady se jede jiný metal. Spíš by se dalo hovořit o mixu Static-X, Fear Factory a Devina Townsenda.

Třetí deska Mean Messiah dostala název „In Infinite Illusion“ a za čtyřicet minut stihne nabídnout osm songů. Startuje se zostra titulní skladbou - vyvalí se salva blast beatů a masivní produkce, v níž klávesy, kytary a zpěv jsou v naprosté symbióze. Hudebně se jedná o industriální metal, střídají se tvrdé pasáže s melodickými a pořád se něco děje. „I See Black“ lehce zpomalí, ale maximálně do středního tempa. Dominuje melodický zpěv, který místy připomene gothic rockové kapely. V závěru songu se opět dostanou na řadu blast beaty. Meierova hra na bicí je nesmírně živá, energická a je radost ji poslouchat. Jeden z vrcholů alba je největší hitovka, klipová, „Fire“. Kdo tu neslyší Devina Townsenda? Tohle klidně mohlo být na jeho desce. Zatím jsem neslyšel nikoho, kdo by se takhle dobře přiblížil soundu kanadského génia. Mean Messiah se podařilo udělat skladbu, které nechybí tvrdost, parádní melodie a chytlavost, aniž by sklouzla k podbízivosti.

Hodně překvapí druhý vrchol desky „Clouds“, v němž nechybí kytary a rock / metalové prvky, ale stylově se to dost blíží synth popu. A vůbec to není špatné! Po něčem klidnějším se hodí něco ostřejšího. V „Crash Test“ si na své přijdou fandové Fear Factory a říznějšího electro metalu s příměsí death metalu. „Right Now“, která překvapí takřka thrash metalovým úvodem. hudba se opět stočí do vod industriálního metalu a je znát, že Mean Messiah mají dost nápadů. Skladba se různě vlní, proměňuje a není zdaleka tak přímočará jako jiné kousky na desce. „Midnight“ zaujme především skvělým kytarovým sólem a groove metalovými riffy. Závěrečná klidnější „Ashes“ náladou lehce naváže na „Clouds“, občas lehce synth-pop, jindy se znovu přihlásí o slovo inspirace Townsendem.

Dan Friml se na desce vyřádil. Hlasově podal velmi pestrý výkon, zkusí vše od growlu až po popově čisťounký přednes. Hlasově občas slyšíte Devina, jindy Waynea Statica. To jsou komplimenty, aby bylo jasno. Zvuk je parádní, jasná světová úroveň! Vynikající výkon předvádí i baskytaristka Lenka a pozornost na sebe často strhává Miloš Meier.

Vizuální zpracování desky je naprosto excelentní! Obal alba je tvořen černobílými ilustracemi na plastové folii, uvnitř naleznete booklet. Ilustrace znázorňují zkameněliny. „In Infinite Illusion“ nemá slabá místa. Pokud bychom hledali nějaká negativa, druhá polovina desky už není tak silně zajímavá jako první, druhým negativem může být fakt, že Mean Messiah připomínají výše zmíněné trio interpretů, ale i když podobnosti naleznete, nelze hovořit o vykrádání. Spíš si Mean Messiah berou to nejlepší z jejich tvorby a dělají to po svém.

„In Infinite Illusion“ nabídne parádní metal, který uspokojí posluchače, lačnící po pořádném nářezu, stejně jako ty, kteří dávají přednost melodiím. Album se ohromně povedlo a doufám, že Mean Messiah vydrží tahle forma i nadále.

Tomáš Marton             


www.meanmessiah.com

YouTube ukázka - Fire

Seznam skladeb:
1. In Infinite Illusion
2. I See Black
3. Fire
4. Clouds
5. Crash Test
6. Right Now
7. Midnight
8. Ashes

Sestava:
Dan Friml - zpěv, kytary, klávesy
Lenka Čechová - baskytara
Miloš Meier - bicí
host:
Viktorie Surmová - zpěv

Rok vydání: 2024
Čas: 39:04
Země: Česká republika
Žánr: Metal

Diskografie:
2013 - Hell
2020 - Divine Technology
2024 - In Infinite Illusion

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.05.2024
Přečteno: 504x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09346 sekund.