PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MORSGATT - Butt Mud

MOTTO:
„Tak já teda navrhuju, že třeba ženský by měly bejt nahatý jenom vocaď-pocaď…“.
„Jasně, předsedo! A mužský vod pytlíku dolů!“


Při ohledání mírně řečeno nestandardního skupinového fota uvnitř bookletu, kde je každý ze členů Morsgatt vyfocen se svým přírodou naděleným „nástrojem“ v ruce, mě tahle hláška z klasické Troškovy komedie padla na mysl s rychlostí exkrementu mizejícího v útrobách veřejné toalety. Homosexuální anální praktiky (slovo „anal“ je v názvech dvanácti položek – až na jednu jsou to všechno intra), výkaly, evidentní patologická touha po obnažování… Chvilku jsem přemýšlel, co je to proboha za úchylné existence, ale když jsem si pak s plácnutím do čela přečetl, že tito elegáni, po nichž jistě zaplesá nejedno něžné dívčí srdéčko, pocházejí z našeho sousedního Německa, bylo všechno jasné. Jednoho vlahého večera roku 2000, kdy záchody čvachtaly obzvláště líbezně, se sešla ke společné konzumaci alkoholu vykutálená čtyřka Clitcommander, Long Dong Rubber, Tankball a v neposlední řadě skrytý intelektuál a lidový myslitel (soudě podle nicku), Slowshitter. Padli si svými společnými koníčky do oka, zastrčili si vzájemně do zadní části těla něco ze stolovacích potřeb (viz obrázek s umělohmotnými vidličkami) a pod názvem Morsgatt se rozhodli svým sypajícím death/grindem dokázat svým maminkám, že z nich přeci jen v životě něco bude.

Debutové plnometrážní prkénko „Butt Mud“ je logickým pokračovatelem splitka s kolegy Scurvy (vzájemná láska je natolik neochvějná, že je jim tato deska dokonce věnována). Čtyři písně z této libozvučné strofy „Funeral Fist Fucker“ jsou k novým jednadvaceti stopám připojeny jako milý bonus. Na to, že se Němci tváří spíš jako sranda-projekt (hesla typu „no lyrics, no vocals and also no clothings are used on this recording“, popřípadě „coverartwork by a mongoloid 3year kid“), „má hudba více než slušné grády a mnohdy mi jejich „mlaskavě“ nazvučené kopáky silově znějících rychlopalných bicích + těžce podladěné kytary dokonce připoměly velikány Dying Fetus (ovšem méně technické a s kanálnějším „praso-vokálem“). Smrtící songy „Horney Chicken Joints“ (můj favorit) či titulní „Butt Mud“ řádně provětrají vaše reproduktorové soustavy, o grind se zde jedná spíš co do rychlosti klepaček, jinak se disk nese v zatěžkaném deathovém soundu. Jalových pasáží je jak šafránu, riffy jsou velmi zdravě chytlavé a mají se k životu. Nedlouhá akurátní stopáž je vyloženým kladem. Clitcommanderovu hlasovému rejstříku nelze řící jinak než kanalizační bas, bublavý murmur překrásně hladí ušní bubínky. Co se týká onoho bonusového splitka – zvuk sice celkem pokulhává (dá se to), ale úroveň muzicírování není až tak moc horší. Upozorňuji útlocitné povahy, že až uslyšíte některé z inter a uvidíte lahůdkové fotečky z coveru (německé fekal-porno:-), tak se buďto v té vteřině odběhnete nadýchat se čestvého vzduchu a „odložíte si“ z balkónu právě snědený oběd, nebo se budete smát ještě týden potom. Doporučuji k ruce německý překladový slovník… Když už jsme u obalu, ten je totální parodií na „Altars Of Madness“ od Morbid Angel - doufám, že poslali jednu kopii CD také Treyovi, jistě nevyjde z údivu.

„Butt Mud“ je hudebně velmi příjemným překvapením minulého roku, jejich death/grindové tlučení se jen tak neoposlouchá – třeba „Shit On Her Clit“ je sice jen o dvou třech riffech, „Gastric Influenza“ má cca sedm vteřin (z toho pět vteřin ticha), ale to je vedlejší. Stylový instrumentální fortel mají Morsgatt spolehlivě osvojený ( „Anal Armageddon“). Jen se k tomu CD nikdy neotáčejte zády a pokud vám v koupelně spadne mýdlo na zem, tak pamatujte, že němečtí „anal attacking grinders“ jsou vždy ve střehu…

Štembus             


www.morsgatt.de

Seznam skladeb:
1. Anal 1
2. Nudist Razor Rape
3. Anal 222
4. Mongo Mosh
5. Butt Mud
6. Anal Anal Anal
7. Gastric Influenza
8. Shit On Her Clit
9. Anal 44
10. Horny Chicken Joints
11. Anal 5
12. Vulva Violator
13. Anal 666
14. Moray Masturbation Massacre
15. Anal 77
16. Whip You With My Old Shit Klister Hose
17. Anal 8
18. Cadaveric Gangbang
19. Anal 969
20. Anal Armageddon
21. Attila
Bonus:
EP „Funeral Fist Fucker“
22. Dickcheese
23. Cheers Fuckface
24. Shit Explosion
25. Asses On Fire

Sestava:
Clitcommander - zpěv
Long Dong Rubber - kytara, řev
Tankball - baskytara
Slowshitter - bicí

Rok vydání: 2004
Čas: 33:47
Studio: Soundlodge
Label: Nice To Eat You / Goregiastic Records
Země: Německo


Vydáno: 30.01.2005
Přečteno: 3965x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09317 sekund.