Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




13. Budějcká Rockparty – 14.4.2007, České Budějovice, KD Vltava

Na chystaný mejdan v KD Vltava jsem se těšil už dlouho dopředu. Ačkoliv měla akce v podtitulu už číslo třináct, tak pro mě to byla premiéra. Plakáty slibovaly výbornou sestavu a až na jednu větší výjimku se vše podařilo podle plánu. Tou výjimkou byly AGONY, kteří nedorazili, což jsem patřičně obrečel, protože jsem tuhle partu ještě na koncertních prknech neviděl.

Na akci jsem dorazil někdy v půl šestý. Na podiu začala svůj set kapela TĚHOTNÝ YEŽEG a já se raději odporoučel k prvnímu pivu. Nezáživný punk bez jiskry dorazily verše od LUNETICu a pár vykradených slov od TŘÍ SESTER.

EXNI!TO byla další punková banda a tady musím říct, že se mi jejich dravá hudba líbila. Žádné kompromisy, prostě punk!!! Takhle nějak si představuji tenhle styl, který je dnes znásilňován všemi možnými vlivy. Pěkně od podlahy a pořádně syrově…

S kapelou PENTAGON přišlo pro mě největší překvapení večera. Řemeslně výborně zvládnutý thrash metal se poslouchal naprosto libově. Dojem mi srážel občas pouze zpěv, který měl sice několik poloh, ale v té nejbrutálnější zněl nejjistěji. Opakem však byly části s recitativem. Hlavně první song na to shořel. Jinak ale MEGADETH z Českých Budějovic a to není na škodu. Těším se na další shledání.

INGROWING je dnes již naprostá klasika a v sále to bylo jasně cítit. Lidi se nahrnuli před pódium a atmosféra byla slušná. Přesto musím podotknout, že jsem kapelu viděl v lepším rozpoložení. Vše bylo zahráno s profesionalitou, ale trošku bez jiskry. Mírné zklamání…

Grindovou úderku vystřídala úderka black metalová a nebyl to nikdo jiný než AVENGER z Volyně. Svůj set nakopli náramně. Absence basy nebyla vůbec poznat. Zvuk velmi slušný a nasazení totální. „Rámusovci“ si to doslova dávali a byl to rachot. Když Honza Kapák ohlásil „Godless“, tak jeden z vrcholů celého večera byl naservírovaný i s podnosem. Škoda jen, že lidí u pódia ubylo a o nějaké dusné atmosféře se mluvit také nedalo.

Zpátky ke zběsilosti dopomohli borci ISACAARUM v čele se šílencem Chymusem. Koncert měl grády a některé „hymny“ si zpíval s chutí celý sál. Stejně jako u INGROWING bylo vidět, že má kapela u domácích velkou podporu. Super koncert, avšak stále si myslím, že z nosiče zní kapela o něco lépe.

Po totálním pekle přišel čas i na něco mírnějšího. Na KRLEŠ jsem se těšil úplně nejvíc, protože moje heavy srdce tepe stále silně. Byl jsem hodně zvědavý na novou zpěvačku. Ta bohužel doplatila na špatný zvuk. Chvílemi nebyla skoro slyšet, což byla jistě škoda. Občas jsem zaslechl faleš, občas mi to zaskřípalo, ale jinak mi její projev přišel daleko živelnější než u předešlé vokalistky Zuzky. Zazněly skladby z celého období a bylo vidět, že udělený čas je pro tuhle partu hodně těsný. „Kráv´n´roll“ samozřejmě nechyběl a celá Vltava spokojeně hopsala do rytmu. Pro mě nejlepší výkon festu.

DEVANIC z Rakouska mi nic neříkali, proto mě docela překvapili. Příjemný death metal plný skvělých melodií v moderním hávu. Tohle opravdu můžu...

Následující COLP a GYNAT RESIA jsem prokecal, takže nemůžu hodnotit. Závěreční DAATH zahráli velice slušně. Pro mě další velká neznámá, která se mi dostala do podvědomí. Škoda jen, že hráli jako poslední, kdy už byla cítit celková společenská únava.

Na akci se mi líbilo, že byl dodržován čas jednotlivých kapel. Přestávky mezi kapelami byly minimální, takže sotva jedna banda skončila, tak začínala hned druhá. Také zvuk byl až na pár výjimek výborný. Prostředí sálu též bez výhrad. Prostě podařená akce. Těším se na další ročník. Budějovická scéna je velmi silná a tahle párty to opět pěkně zademonstrovala.

Venca Votruba             



Vydáno: 16.04.2007
Přečteno: 5123x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To je jenom...23. 04. 2007 8:26 Venca
FotkaZajímavá fotka...23. 04. 2007 6:42 prof. Hrbolek


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09921 sekund.