PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku RIMORTIS - Peklo, co říká si svět


- Savapip

Tak mě napadá, jestli tahle debata není vlastně Vencovou konspirací v rámci snahy o zrušení bodování :D. A je mi trochu líto, že se svezla čistě k tomu drobnému číslu, místo toho, aby se více týkala samotného obsahu recenze. Ještě dříve, než písnu něco také k desce Rimortis, tak coby zastánce zachování bodování k tomu můžu říct asi tolik – berte závěrečné číslo skutečně jako subjektivní zhodnocení aktuálního (mám na svém kontě řadu alb, u nichž bych bodové hodnocení klidně změnil, a to nahoru i dolů) pocitu z desky. Proč dal Hermes takové bodové ohodnocení, jaké dal, je poměrně podrobně vysvětleno v psaném textu. A jestliže je hodnocení takové, jaké je, chápu to tak, že Hermes tuhle desku považuje za výbornou. A pokud nám World Council of Metal (světová rada metalu :D) striktně nenařídí používat tabulku, ve které Judas Priest a Iron Maiden (a v jednom nejmenovaném periodiku i Manowar) možno hodnotit pouze body 9 -10, Nightwish 8 -9, Circle II Circle 7 – 8, Delain 6 – 7, Rimortis 5 – 6, atd., ponechte nám prosím tuto možnost individuálního vyjádření k dané desce. Díky (a speciálně dvojnásob pro Aldyse, který mi promluvil z duše) vám za to ;-).

3. 10. 2012 18:58

bodování - Aldys

to Venca: možná jo :))) ne podívej, tak jinak.....ne tak chápu, že bodování je jen orientační...a vlastně k ničemu, každý si udělá úsudek sám až poslechne....jen jsem asi stále nepochopil ten smysl bodování....přijde mi, že tady jde pouze o to, že když takový Judas Priest podle někoho udělají album na 10/10 a já si pustím třeba tady tyhle prokletý Rimortis :))) a líbí se mi úpně stejně jak prní jmenovaní... tak jim musím zákonitě dát, 3/10 protože nedosahují takových kvalit a nikdy nedosáhnou, i když podle mnohých je to pecka... je tak?? ale to je fuck už no, já bych nemohl dělat recenze :))))) já vím, že tady to ohodnocení Rimortis je přehnaný, ale na to by nám musel odpovědět samotný Hermes, v jakým kontextu to bodování udělal :)

3. 10. 2012 18:30

- Venca

Aldys: Zdá se mi, že jsi se nám do toho trošku zamotal :-) Každopádně, chceš nám tedy vlastně říct, že bodování je od toho, aby recenzent ukázal, zda se mu nahrávka líbí. To znamená, že pokud se mi do ruky dostanou Pink Floyd, kteří se mi nelíbí (tím neříkám, že mně), tak jim tam vypálím jeden bod? Tohle mě opravdu opět přesvědčilo, že bodování nemá smysl. Nikdo se tu nebaví o náplni recenze, ale jenom o tom, že deska dostala 9, 5...

3. 10. 2012 18:18

- Aldys

a poslední dovětek :) tu Hermes: vždyt' ty jsou tou recenzí urazil všechny hudební velikány, jak jsi mohl dovolit dát Rimortis 9,5/10 :))

3. 10. 2012 17:50

:)) - Aldys

ach jo....už se probud'te !!! pokud se mi to album líbí kompletně celý a je to pro mě pecka, proč bych mu neměl dát 9,5/10 ???? jenom k vůli tomu, že nedosahují kvalit např. Iron Maiden, tak jim mám dát 1/10 ???? což by odpovídalo podle vás realitě.... bodově snad hodnotím album ! jak můžu dát někomu 1/10 když se mi líbí a myslím si, že je to výborný album? to bych byl přece sám proti sobě..... :) nevím je to můj názor, ale jsem nepochopil smysl recenze, sorry ,-) já bych Rimortis taky nedal 9,5/10, ale proč ne? pokud to takhle budou cítit i ostatní....zdarec :)))

3. 10. 2012 17:43

to Lars - martan

Tak jsem dal dohromady celou diskografii HYSTERIA (3 a půl placky). Jsou tam slušný fláky, ale taky až moc utahanějších cajdáků. Udělám si z toho výběr cca 15 skladeb a bude to OK. Ten zpěvák je zajímavej, ale připomíná mi projevem (příliš) Aleše Brichtu:-)

3. 10. 2012 15:32

to KO33 - martan

KREYSON "Anděl na útěku" (první placka) byla podstatně (o ligu) lepší než zde recenzované album RIMORTIS.

3. 10. 2012 13:02

do toho - čéééšííí

SOUHLAS!!!! Česká tvorba MUSÍ být porovnávaná se zahraniční!!! To je jako by se porovnávalo auto vyrobené v česku pouzes autem vyrobeným v česku a ne se zahraniční konkurenci.

3. 10. 2012 10:10

- Venca

Ale proč to pořád rozdělovat na české a cizí? Proč by v Čechách někdo nemohl natočit desku, jako je Painkiller? Pokud by Rimortis byl německý, dostal by pět bodů, protože mu tam konkuruje Helloween či Gamma Ray?

3. 10. 2012 8:48

- Anonim

to Venca: To s tebou nemohu souhlasit. Podle mě měl Alkehol nejsilnější období až po roce 2000 - desky jako Už se to smaží a peče či Planeta opic. Ale zpět k tomu hodnocení. Máš pravdu, že by se mělo hodnotit v kontextu celé scény. Jenomže nemůžeme přece házet do jedné škatule Judas Priest a Rimortis. To není ani stejný styl. Takže jestli jako scénu bereme český (nebo dokonce pouze česky zpívaný)power metal, tak je podobmé hodnocení na místě.

2. 10. 2012 22:27

- Venca

Tohle je mimo mísu... Nic proti. Hodnocení by mělo být v kontextu celkové scény a ne v kontextu diskografie. To by pak mohl dostat první Alkehol desítku, protože je z jejich diskografie nejlepší, že?

2. 10. 2012 21:44

hodnocení - Aldys

to bodové hodnocení, bych nechal být, autor hodnotí danné album, nikoliv ho srovnává s otatními....snad si tady někdo nemyslí, že když Rimortis mají od Hermese 9,5 / 10 a nový Vision Divine od autorky Ray pouze 9 / 10, že jsou snad VD horší :) prostě je to pohled na album v konzistenci alb minulých, kvality zahrání a zpěvu a mnoho dalších aspektů, které jsou pro bodování rozhodující. Tudíž psát zde, že Rimortis oproti Judas Priest - Painkiler mají víc nebo stejně bodů je úplně mimo mísu....dotyčný by asi chtěl slyšet, aby autor ohodnotil bodově 1/10 Rimortis - Peklo, co říká si svět, ku 10/10 Judas Priest - Painkiller, což chápu, ale viz. výše....

2. 10. 2012 20:26

nic moc - ko33

takže po přečtení recenze mne to dost navnadilo..... ale po čtvrtém songu ubírám hlasitost a nechávám raději v povzdáli hrát hlasitěji TV. Zvuk je naprostá katastrofa a i když to říkám nerad v určitých pazážích mi to připadá jako strary Kreyson a tohle fakt nemohu. Hoši zklamali jste. U mne určitě v dnešní době vyhrává EAGLEHEART + SYMPHONITY

2. 10. 2012 17:40

do toho - čéééšííí

Album nehodnotím, neslyšel jsem ho ale ze všech předchozích co jsem od nich slyšel tak io pro mě to je "zábavovka". .... trochu mě zaráži bodování...9,5??? ... já nevím, ale pro mě jsou desky které bych ohodnotil 10/10 třeba Judas Priest - Painkiler, Accep - Metal Heart, Iron Maiden - Fear of the dark, Gamma Ray - Somewhere Out In Space atd. ..... dosahuje Rimortis "téměř" kvality těchto alb když dostane 9,5/10 ????

2. 10. 2012 17:36

to GNT - martan

No, pro mě je anglický text taky tajemstvím a přiznám se, že občas i český. Souhlasím, že moje soustředění v tomto směru souvisí hlavně s poslechem kytarových riffů a kopáků bicmena. Určitě poslechni (třeba na Bandzone) českou bandu EAGLEHEART, tam se s češtinou trápit nemusíš a je to rozhodně v našich luhách momentální jednička:-) Albumy mají obě svižné, první se mi asi líbí o malinko víc.

2. 10. 2012 16:18

- GNT

Martan: přiznám se, že český powerspeed nijak programově neposlouchám, nemám snad ani žádný nosič (pominu-li LP desky z konce 80. a zač. 90. let), tady mi prostě ujel vlak a už ho ve svém věku nedohoním. Jistě, že se dá na češtinu i v tomto žánru zvyknout, jenže kde na to vzít čas? A mým osobním problémem je, že text v powerspeedu nepovažuji za cosi rovného hudbě, považuji ho jen za "nutné zlo", aby zpěvák mohl použít svůj "hudební nástroj". A pak konkrétní melodie ve mně vyvolává určité představy, které mohou být v ostrém protikladu s textem, proto je pro mě lepší, když textu nerozumím (s psanou angličtinou se tak nějak jakž takž vyrovnám, ale mluvený či zpívaný projev je pro mě "tajemstvím"). Už jsme tady měli debatu o důležitosti textů, já zastával názor, že záleží na žánru, v takovém folku, šansonu apod. hraje text prim; v powerspeedu se nejčastěji omílají fantasy, boj a touha po svobodě, případně nějaký únik do svobodného světa a nějaká historická témata, občas se objeví nějaké ulítlosti a srandičky, občas někdo řeší vztahy - nemyslím, že bych se ještě mohl dovědět něco tak zásadního, aby nemohl bez českého textu existovat. Německé powerspeedové skupiny také nezpívají německy - a neznám nikoho, kdo to toleroval, nakonec v němčině snesu jen staré Puhdys, možná Karat. Určitou opodstatněnost mateřského jazyka vidím v hudbě folkmetalových kapel, kde mi např. použití švédštiny (Falconer) či faerštiny (Tyr) nevadí (možná také proto, že tomu nerozumím). Proti Rimortis nic nemám a přeju jim úspěch, možná si i zakoupím jejich řadovky, abych je podpořil (na koncerty nechodím a to jak kapela hraje naživo mě tudíž ani moc nezajímá, mě postačí studiová dokonalost).

2. 10. 2012 12:30

- adrian

Vyborna deska i recenze! Budu si muset sehnat i starsi alba. Cestina zni zpocatku skutecne divne, ale postupem casu si na ni clovek zvykne. Tu zminovanou Hysterii si taky poridim.

1. 10. 2012 21:46

to Aldys - martan

Nebál bych se jít ještě dál, na Bandzone (a nejen tam) jasně vítězí Pláč Andělů a to je 2004!! Toť byla samozřejmě jiná sestava, minimálně bicí a kytara....

1. 10. 2012 20:34

- Aldys

Takže jsem přátelé tomu dal ještě jednu šanci a projel si na banzone éru kapely, musím říct, že alba 2009 a 2006 zní mnohem zajimavěji a o 200% lépe, tam je to kvalitní power-speed, kdežto tohle je jen slabej odvar.

1. 10. 2012 18:43

to Lars - martan

Kamaráde, máš u mě velký plus. Teď dávám poslech HYSTERIE a je to fakt pecka. Nechápu, že nejlepší český powerspeed teď válej v Uherském Hradišti (+ NEUTRAL). S českým textem bych tady viděl ještě konkurenceschopnou bandu GARANT. Pro GNT: s problematikou českých textů by se dalo souhlasit, ale myslím že u RIMORTIS a bohužel ex-CRUEL BARBARIAN, to tak špatné není. Doufám, že znáš EAGLEHEART, to je určitě naše momentální špice.

1. 10. 2012 18:06

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07898 sekund.