PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku THE L.A. GUNS - American Hardcore


- Soichiro Honda

namiesto Hybrid Theory by som skôr spomenul Toxicity.. dost veľa ľudí si teraz ide Black Veil Brides, Avenged Sevenfold alebo Sabaton, ale u všetkých je to skôr čerpanie z dôb minulých než nejaká vízia.. aj ked metalcore dokázal podla mna strhnúť zásadné množstvo ludí, keď som sa tak nejak nechtiac ocitol na koncerte, sa mi zdá, že The Paranoid, v mosh pite jak na slayeri, ktorý síce tvorili prevažne pätnásťročné/ý, ale pri tom všetkom som nemal pocit, že by už metalová hudba nemala ludom co ponuknut.. a taký malý dodatok, nedivil by som sa keby polovica z tých miliónov fanúšikov poznala len Smells Like Teen Spirit, Nothing Else Matters, Enjoy The Silence, alebo Final Countdown, potom už ale meno kapely akosi koluje v širšej verejnosti a stáva sa prístupnejšie masám.. ono ťažko povedať čo je väčší uspech; byť na scéne roky, alebo zrobiť hit/album, ktorý ujebe dekel ešte generácii za 20 rokov. Taký Mustaine má za sebou kopu skvelých dosiek ale stále ho sere že nebol pri zrode Ride The Lightning alebo Master.

30. 01. 2014 2:08

to Venca - MARA 91

Přidaná hodnota není to hlavní, proto je tam to slovo PŘIDANÁ :-) zrovna Kiss dokázali strhnout obojím, těžko někdo může říct, že za sebou nechali jen přidanou hodnotu (kostýmy) a žádnou hudbu. Samozřejmě mi můžeš oponovat, že 99% lidí si od Kiss pamatuje jen I Was Made For Lovin' You, já zas můžu oponovat, že těch samých 99% lidí si od Nirvány pamatuje jen Smells Like Teen Spirit. . . . . . . . . a navíc - jak už jsem nadhodil - jedním albem (viz. Nevermind) dokáže strhnout hodně kapel, ale strhávat hudbou 20 let, to je teprve výkon ;-)

29. 01. 2014 14:11

- Venca

Ona je otázka, jestli dokážeš posluchače strhnout muzikou, nebo k tomu potřebuješ přidanou hodnotu...

29. 01. 2014 13:52

Kiss x Nirvana - MARA 91

A ještě jedna věc. Ono to o čem se tu bavíme nedávno nadhodil i Gene Simmons, když jeho Kiss a Nirvanu zařadili do rockové síně slávy. Gene řekl, že Nirvána není legenda a sklidil za to brutální kritiku. A já - i když je mi grunge bližší než glam rock/metal - s ním 100% SOUHLASÍM . . . . . . . Proč? Protože mě ta pohádka o zmalovaných šašcích Kiss a dobrákovi Kurtovi prostě se*e!!! Opakuju, grunge mám raději než glam rock, ale ten mediální obraz konkrétně Nirvány (a Kurta) je na blití. . . . . . (((1))) Každá hudební revoluce je jen přeháňkou, pokud je pro ní na 1. místě nepřítel a až na 2. místě hudba, v momntě kdy porazí nepřítele ztrácí iniciativu. Bylo to tak s punkem a bylo to tak i s grungem. Zanechali za sebou výraznou stopu, to ano, ale stejně tak je pravdou, že tu nebyly dlouho, rychle vyletěly, ale rychle spadly. Navíc vůdci obou vln - Sex Pistols, Nirvana - měli ve svých žánrech nejvetší vliv, nejlepší postavení, byli stylotvorní, ale nikam se taky nepohnuli, nikam tenžánr neposunuli, to za ně museli udělat až jejich kolegové (punk - The Clash, Exploited, grunge - Pearl Jam, Soundgarden). . . . . . . . (((2))) Kiss, Ozzy, Mötley Crue - ti všichni si možná užívali, chlastali, fetovali (až na Simmondse), šukali, měli drahý hadry, ale na nic si nehráli, byli upřímní a dokázali dělat dobrou hudbu 20 let v kuse i dýl, zatím co z Kurt si hrál na skromňáka, obyčejnýho kluka v kostkované košili, přitom byl stejná holywoodská primadona jako oni, navíc měl hovno výdrž, po 2 letech byl troska a jsem skálopevně přesvědčen, že i kdyby nenatáhl bačkory, stejně by vydal maximálně jednu desku a nevěděl by co dál. Navíc nevěděl co chce, chtěl skopávat trůnu holywoodský frajery. A jak na to? Musel se proslavit a převálcovat je. A když se proslavil? Byl znechucenej, vždyť on chtěl být tím obyčejným klukem! Smůla Kurte, seš dospělej, na to si měl myslet dřív. . . . . . . (((3))) Další věc, Kurt nezažil jaký to je mít za sebou 8, nebo 10 alb a naplňovat očekávání náročných fanoušků. Holt je lepší umřít v největší slávě, pak seš za hrdinu. . . . . . . (((4))) A co móda? Dneska má kde kdo Kiss za kašpary, že si hrají na hrdiny, že jsou pomalovaní atd. Jenže oni to brali jako přidanou hodnotu, aby fanoušek dostal něco extra, hodiny a hodiny se líčily, a nemluvě o tom, že to chtělo odvahu v tomhle vylézt na pódium, taky to mohlo dopadnout úplným fiaskem. Zato dobrák Kurt vytáhl kostkovanou flanelku, otrhaný džíny a hned byl HRDINA! že? ...humus.

29. 01. 2014 13:24

- MARA 91

Tak on taky rock existuje pomalu 50 let, vymejšlej s takovou něco novýho :-) nemožný to není, ale je to hooooodně těžký.

29. 01. 2014 12:47

- Pepsi Stone

Jistě, za posledních 10 let vyšlo plno dobrých alb, která by v 80. letech byla platinová, ale ukaž mi jedno, které je stylotvorné. Myslím, že takové není. Poslední opravdu velká deska, která přinesla něco nového (i když už to až tak žhavé nebylo), byla Hybrid Theory.

29. 01. 2014 12:31

- Venca

A proto je metal tak krásný... I bez reklamy si k němu dokáže najít cestu plno lidí :-)

29. 01. 2014 12:26

to Pepík Stoun - MARA 91

Jak se to vezme, ono dneska hrozně záleží na marketingu, já znám například dost alb (např. z posledních 10 let) který by se dle mýho názoru třeba v 80. letech chytly tak, že by se jich prodaly klidně miliony ...myšleno kvalitou materiálu, ne žánrem. Jenže dneska pro ně není místo, je elektro doba, pokud dřív platilo, že může mít kapelu kdejakej floutek co má kytaru, tak dnes platí, že ji může mí kdejakej de*ent co má PC, je libo trubka? lesní roh? kytara? basa? zpěv????? neumíš zpívat? žádnej problém! Všechno za tebe udělá počítač, navíc hlavní melodii někde ukradneš, trochu to mixneš a je to, 90% lidí poslouchá to co jim předhodí moderátor v rádiu, nemají přehled, furt někam spěchají, nechtějí si rozšiřovat obzory.

29. 01. 2014 11:48

- Pepsi Stone

Máš sice pravdu, ze rock byl koncem 80.let mainstreamovou záležitostí, ale je taky pravda, že už ztrácel sebereflexi a svého ducha. A proto mi ani není líto toho, že už je dávno pryč móda pruhovaných kalhot, odrbaných džísek a pudla na hlavě. Čeho je mi líto, že už nevznikají přelomový alba a podle mě hlavně díky tomu je rocková muzika spíš v undergroundu než v hlavním vysílacím čase v televizi.

29. 01. 2014 7:56

No vidím to jinak - Gogo

Nemám celkem nic proti Grunge jako stylu. Dokonce mám doma i nějakou tu Nirvanu a Alici in Chains. Ale přiznejme si to. Rocková potažmo metalová muzika byla před nástupem Grunge v podstatě popovou a masovou kulturou. Po nástupu Grunge a návratu rocku ke kořenům se v podstatě přestala rocková muzika v rádiích nebo nedej bože v televizi hrát. No a tenhle stav trvá dodnes. Já nevím jak vy, ale já v obchodech s originálními CD potkávám více méně stále stejné lidi a dost z nich kupuje onen zatracovaný Metal. Už to sice vymírá, ale bylo nás fakt hodně :) Takže vůbec neberu Grunge nějakou tu státotvornou zásluhu, ale vždycky si postěžuju, že mi skončila ta doba pruhovaných kalhot, křiváků a džínových bund plnejch nášivek :) Bylo to moje mládí, měl sem to rád a ještě dneska mi ty hadry visej ve skříni :)

27. 01. 2014 20:51

- Venca

Přesně tak... S punkovou revolucí to má hodně společného. Každopádně bych ještě dodal jednu věc. Proč ty kapely z 80. let nepřežily? Proč stačily dvě tři kapely, aby se scéna úplně změnila? Možná proto, že ty osmdesátkové kapely měly povrchní fanoušky, ne? Já nevím, ale i kdyby teď byl hlavním proudem punk, tak třeba black metal opravdu poslouchat nepřestanu :-)

27. 01. 2014 9:31

- Pepsi Stone

Klipy Kiss nebo Whitesnake z osmdesátých let možná můžou vypadat úsměvně, ale to by bylo to poslední proč bych chválil nástup grunge. Význam grunge spatřuju v tom, že scénu pročistil a že na ní nezůstaly haldy zbytečných kapel. Přežili jen ti silní, což bylo zapotřebí. Navíc to byl novátorský styl, z kterého rocková hudba čerpá doteď. Jeho význam je pro mě srovnatelný punkem model 1976.

27. 01. 2014 9:12

- Venca

Já bych spíš řekl, že grunge vrátil rockovou muziku ke kořenům - k syrovosti a neučesanosti. A je to jedině dobře. Zmizela uhlazená bezpohlavní produkce, sexistické klipy a popová líbivost. Díky bohu za to... Miluji Whitesnake, ale když vidím klipy k Slip... vrháááááám :-)))) A to nemluvím o klipech Kiss z 80. let, to je teprve paráda :-)))

26. 01. 2014 12:52

Díky - Gogo

Jo Grunge nám tu naší metalovou muziku poslali na pěkně dlouho do sraček :) Většina kapel se z toho už vlastně doteď nevyhrabala.

24. 01. 2014 22:18

- Pepsi Stone

Na letošek počítám s Metallicou a Judas Priest. Pak by mohlo dojít na Van Halen. Ovšem nemyslím si, že by třeba Bonfire byli zásadnější kapela než L.A. Guns. Gogo: Wildside natočili v roce 1991 EP Sheet Music, což je v podstatě těžce raritní záležitost, pak tebou jmenovaný debut Under The Influence. Posléze přišli změny v sestavě, kdy kapelu opustil kytarista Brent Woods (přidal se k Vince Neil Bandu) a s jeho náhradníkem Wildisde natočili bezejmennou desku v roce 1995. S původním zvukem ale neměla nic společného. Byl to grunge jako řemen. Tím kapela skončila.

24. 01. 2014 6:46

Wildside - Gogo

Už několikrát recenzent zmínil kapelu Wildside.Od nich znám jen fošnu Under The Influence z roku 1992 a považuji ji za parádní. Když jsem od nich sháněl něco dalšího došel jsem k názoru, že už nic jiného nenatočili. Mají tedy ještě něco jiného? Víte někdo, nevíte ?

23. 01. 2014 23:36

- Bubák

Vydrž, dočkáš se, zrovna něčeho cos jmenoval. ;-)

23. 01. 2014 23:17

Sorry... - Kolík

...na webu nemohly... :-)

23. 01. 2014 23:04

Ne... - Kolík

...že by na tomto webbu nemohli být recenze na L.A. Guns. Ale přijde mi, že zde chybí řada podstatnějších kapel a alb. Marně hledám kompletní Pink Cream 69, Bonfire, Van Halen, Manowar, Alice Cooper, Glenn Hughes, Gary Moore. Raději už dále nehledám a přeji, ať to lépe "odsejpá". :-)

23. 01. 2014 23:03

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08176 sekund.