NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NIGHTWISH – Endless Forms Most Beautiful


- Dustter

Jezevče, jo klidně, jdi do toho, třeba se ti ten materiál hodný sebevykrádacího šrotu zalíbí. :) :D Já už to zkusil podvanácté a nechápu furt, o co se pokouším, pořád žádná změna... :D musím toho už nechat. :D

14. 04. 2015 21:38

- Dustter

Petře, ono i těch 6/10 je na EFMB mnoho :D

14. 04. 2015 21:37

- Petr

Klidně si tu desku poslechni, Jezevče. Třeba dáš 80!

14. 04. 2015 0:39

- Jezevec

Co tady čtu tak se fakt bojím si to pustit :D Teda upřímně jsem se bál už po poslechu Élanu, který jsem měl dost problémy doposlouchat, jo tak mě dokázal uzívat už na první poslech.

14. 04. 2015 0:34

- Petr

Dusterre: Jsem rád že si rozumíme. 80 ze 100 bych dal deskám jako byly třeba "Spiritual Healing". Člověka který dal posledním Nightwish více než 60 si zapamatuju a dále nebudu brát jeho hodnocení čehokoli v potaz.

13. 04. 2015 22:44

- Dustter

Aldysi, jsem rád, že souhlasíš, to hodnocení fakt podle mě sedí, na 8/10 by to album fakt muselo mít už hodně co do sebe s minimálními či přehlédnutelnými chybami, ale tady nemá...a ohledně počtu poslechů? 11x a furt nic, furt je situace pořád stejná, já prostě na tom albu slyším mixařinu Anette s nějakou úplně jinou zpěvačkou, prostě se mi nechce věřit, že Tuomas tak promrhal potenciál Floor...

13. 04. 2015 22:31

- Dustter

Petře, hluchý nejsi, ba naopak jsi to přesně ve zkratce vyjádřil :)

13. 04. 2015 22:29

- Petr

Zařekl jsem se že se k Nightwish už nebudu vyjadřovat ale nedá mi to - téhle desce jsem věnoval asi 4 poslechy a prostě to je velké NIC. Takže jsem buď hluchej já a nebo ta deska stojí za prd.

13. 04. 2015 22:20

- Aldys

Opravdu tohle doposlouchat bylo jedno velké utrpení :) Táhne se to jak sopel. Nevím co kdo od toho čekal, já teda vůbec nic, ale asi to bude nejhorší album od Nightwish. Teda přiznám se, že jsem neslyšel ani předchozí desku a tohle jsem si poslechnul jen ze zvědavosti. Jak zpívá Floor se mi teda vůbec nelíbí a at' už Anette uměla nebo neuměla zpívat, na albu mi zněla daleko lépe ,-) Podotýkám, že tohle píšu po jednom poslechu, ale popravdě nevím jestli budu mít ještě tu sílu tohle dát ještě aspoň jednou :))))) Jak už tu hodnotil Dustter 4/10 je plně právem, protože tohle nedosahuje ani průměru lecjaké jiné podobné kapele, natož NW.

13. 04. 2015 20:32

- Crust

no vyjádřím se k pár věcem, co tu zazněly v recenzích, nebo komentářích :) ad Troy - nakonec je využitej dost, kromě těch svých nástrojů nahrál i některý kytary, zpívá (někde i první linku - začátek My Walden), atd. Ad Emppu - zvuk kytary je jak na předešlých 2 albech (netýká se Once, tam je poměr kytaru v mixu úplně jinde) s tím rozdílem, že na novým albu hraje ale o dost víc a výrazněji (riffy i sóla). Ad Marco - že tu nemá moc sólo vokálních pasáží mi nevadí - mám ho rád, i jeho zpěv, ale poslední dobou mi přišel v Nightwish i mezi jejich fanoušky moc přeceňovanej. Novinka, příp. alba Once a Century Child jsou ideálním příkladem jeho vokálního zapojení. Ad Richard Dawkins - nějak nechápu ty nářky, to si někdo vážně myslí, že jako proslovy ateistického biologa zvýší prodejnost metalového alba? To je vtip? :)

13. 04. 2015 18:05

- Raziel

Já jsem po mnoha přehráních spokojený. Hodnocení bych taky viděl na cca 7,5 - 8 z 10. Nevím, co od toho kdo čekal, ale ta deska hudebně pokračuje ve stopách předešlých alb. Jediná slabší skladba je Edema Ruh, jinak každá má svůj moment + skvělé Weak Fantasy, Shudder Before The Beautiful, Alpenglow a epická záverečná The Greates show on Earth. Nejdříve jsem z toho taky nebyl nějak nadšený - jen průměrná fajn deska, ale po delším čase se mi zalíbila více. Floor znám z After Forever a určitě má na víc, ale určitě bude zpívat na koncertech starší tvorbu, kde to může dokázat a třeba i na dalším albu (pokud nedojde k víměně :D ) to bude taky jinak. Na druhou stranu jsou polohy zpěvu i její volba. V nějakém rozhovoru (tuším ještě než nastoupila k Nightwish) říkala, že chce zkoušet jiné polohy hlasu.

13. 04. 2015 16:33

- Anonim

I já souhlasím s tím, že album nesplnilo očekávání. Je velká škoda, že Floor nedostala více prostoru, aby mohla předvést své kvality. Ale rozhodně nesouhlasím s Hermesem v tom, že přínos Troye Donockleyho je nulový. Naopak já tam ty jeho "píšťaličky" slyším. A hlavně když jsem viděl Nightwish na MORu, hrozně se mi líbilo, jak se Troy zapojil i do starších skladeb, kde právě lidovými nástroji částečně suploval některé symfonické pasáže. Což hodně oceňuji. Za prvé z toho důvodu, že má kapela odvahu znít živě jinak než na deskách a za druhé že upřednostní živého muzikanta před playbackem. Takže Troyův přínos pro kapelu je, myslím si, obrovský.

12. 04. 2015 10:21

4/10 - Dustter

Hermes to vystihl no :D ale vlastně i celkově, hledat silnější místa na tomto albu těžko, něco jo, ale...8 je už tak přehnané. 2 body za Élan, 1 za část Shrudder a 1 za část Alpenglow, tím to končí...na 8/10 by bylo album které mě opravdu zaujalo z většiny a hluchá místa jen občas někde, ale tady to je ve většině nudné, plytké o ničem a o tom sebevykrádání radši nemluvě, abych v každé písničce slyšel útržky ze starší tvorby už je známkou toho, že Tuomas neví, kam dál s matrošem. A Dawkins je tam taky k ničemu, to album by byla naprosto ta samá nuda i bez něj.

11. 04. 2015 22:42

Nightwish - b.wolf

mám jedinou fošnu, která je trochu snesitelná, a tou je Once. Jinak je to prostě komerce, když už frontwoman, tak třeba Whyzdom nebo Crystal Viper. Ještěže má Hietala Tarot, to už je naštěstí o něčem jiném.

10. 04. 2015 10:28

- Fenris 13

Po asi šestém poslechu mi nezbývá než prohlásit že v rámci diskografie kapely je EFMB naprostý průměr, nevyčnívající ani nad DPP či Imaginaerium. Je tam pár velice dobrých písní, které by se neztratily ani na Oceanborn či Once – Shudder Before The Beautiful, titulní skladba, Alpenglow a především My Walden, zapojení folkových prvků je tam prostě perfektní. Zbytek je ale šedý průměr, závěrečný megalomanský opus nudí, navzdory faktu, že pasáže ve druhé polovině, kde se do toho Floor (konečně!!!) pořádně opře, jsou opravdu parádní. A Floor je překvapivě nejslabším místem nového alba, ačkoliv to podle mého zazdil Tuomas, když naprosto nevyužil možnosti, které mu všestranná zpěvačka nabízela. EFMB mi přijde jak ušité na míru Anette, singlovka Élan je toho nejlepším důkazem. Jakou cenu má mít za mikrofonem dynamit, když pak musí celou skladbu odkníkat? Závěr – je to příjemná kulisa k vaření či přesazování květin, ale to je tak vše, revoluce se nekoná, posluchače jen zamrzí ten promarněný potenciál. 6/10

10. 04. 2015 8:35

- František Šafr

Přijde mi, že to snad ani nezpívá Floor, ale Anette. Přitom Floor má téměř neomezené hlasové hranice. Je to poměrně škoda, že se nevyužil její hlasový potenciál. Několik skladeb ujde, ale asi nejsem jediný, který čekal od nového alba mnohem více. Je to zkrátka zvukově nablýskané nic. Za mě (zatím) 5/10. Uvidíme, co přinesou další poslechy .

10. 04. 2015 6:13

- Václav

No,mě osobně to album přijde docela nudné. Vlastně, nejnudnější z jejich dosavadní historie. Od Flor jsem čekal to, že mě její zpěv toálně rozseká. Nestalo se. Neznat ji, tak ji zaměním za kohokoliv na scéně. V hudbě NIghtwish jde především o refrémy, které jsou zde z větší polovinjy hodně nudné. Kytara mi přijde taková placatá, bez hlöubky. Dud a píštťalek je zde na můj vkus až příliš. Abych to zhrnul, to album není zas tak špatné, ale Nightwish mají na víc. Na mnohem víc.

10. 04. 2015 0:23

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1113 sekund.