NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Gary MOORE - After The War


After the War - Cipísek*

Tak jsem si taky konečně našel čas na přečtení recenze na After the War. Asi bych o Pepsim neřekl, že tímto hodně nepovedeným výtvorem ztrácí reputaci, ale že se k této desce postavil dost blbě, je úplně jasné. Především v tom, že si protiřečí. Deska dobrá, místy velmi silná, skoro geniální prostě nemůže být za 6,5. :-) Desek, které snesou takto pozitivní slovní hodnocení je i na tomto webu dost pomálu. A když pak recenzent takové fošně přidělí 6,5, tak to vypadá jako výsměch, který navíc Pepsi korunoval nesmyslným zdůvodněním opřeným o Led Clones - jinak parádní song. Tohle se mu fakt nepovedlo. Ale věřím, že příště to bude určitě lepší. :-)

22. 03. 2016 18:40

Recenze - Gogo

je skutečně především individuální názor recenzenta. Také bych šel s hodnocením výš až na 8/10, ale neznamená to, že budu dehonestovat osobu recenzenta. Prostě vyjádřím svůj nesouhlas a basta :)

18. 03. 2016 20:26

- Savapip

lidi neblázněte, kazit si reputaci..., podle jakého pravidla nemůže mít Pepsi takový názor jaký má? Mě hodnocení u téhle desky taky překvapilo (pro mě jedna ze dvou, po které od Moora občas sáhnu), ale to snad ještě neznamená, že nelze mít na desku vlastní názor...

18. 03. 2016 17:20

- Teddybear

Pročetl jsem všechny recenze na desky mého oblíbence s potěšením, že je najdu pouze a jedině na tomto místě. Děkuji autorovi i redakci. Ovšem poslední výplod na After the War vypadá, jako by ho psal někdo jiný a jako parodii, což podtrhl závěrečným hodnocením. Nechápu to. Skvělé album, kterému nelze dát méně, než 9! Škoda, že si autor takto kazí reputaci, jak už tady někdo napsal. Těším se, že následující recenze budou opět vysoké kvality a s korektním hodnocením.

18. 03. 2016 16:35

- JonathanGray

Původní vinylová edice, kterou sjíždím obsahuje o 3 songy méně. Chybí oba party Dunluce a Buchananův Mesiáš. Výtky na Led Clones a Ready for Love taktně přehlížím. U mě jsou to skvělé songy. Škoda zbytečného podhodnocení, kterým autor především devalvuje svojí recenzentskou reputaci.

17. 03. 2016 18:37

??? - Deny

Tak toto bylo od recenzenta nefér! After the War za šest a půl? To se normálně zbláznil. Minimálně by si zasloužila 8 a to když budeme hoooodně kritičtí. Hlavně že tady Pepsi průběžně opěvuje každý shit. To je tedy zklamání...

17. 03. 2016 13:19

GM - JW

Za mne taky 8,5 výborná deska a Kingdom C jsou skvělí , tedy spíše byli :-). Kritizovat , že se \\\\\\\\\\\\\\\"podobá\\\\\\\\\\\\\\\" jedna kapela LZ, a přehlížet tisíce podobných heavy , speed atd. kapel podobných jako vejce vejci, a dávat jim 9 mi připadá velice velice zábavné :-)

17. 03. 2016 12:49

- Pepsi Stone

Že Led Clones je nekolegiální, bylo řečeno s nadsázkou, i když tu skladbu za slabou považuju a nezachrání jí ani Ozzy Osbourne.

17. 03. 2016 10:42

Jenomže tvoje... - Kolík

...zdůvodnění není subjektivní (což by bylo v pořádku), ale vyloženě zaujaté. "Nekolegiální" je stejně tak parazitování na slavném jménu Led Zeppelin. Proto by bylo lepší, kdybys takovou zaujatost do hodnocení alb nepromítal. 6,5 je prostě nekorektně zoufale málo. I kdyby na něm byly dvě skladby úplně slabé (jakože nejsou) a zbytek tak, jak jsi to popsal, tak to prostě neodpovídá v porovnání s žádnými předchozími recenzemi.

17. 03. 2016 10:33

- Pepsi Stone

"deskou dobrou, místy velice silnou, místy skoro geniální"... Geniální místo je třeba The Messiah Will Come a silné například After The War, ale celkově After The War považuju v porovnání s alby Wild Frontier, Run For Cover, Corridors Of Power nebo Victims Of The Future za slabší kousek. To právě kvůli věcem jako Led Clones nebo Ready For Love (schválně ji teď znovu poslouchám a určitě bych se nerozplýval, kdyby ji natočili Crüe nebo Keifer, ten refrén je prostě slabý). K těm Kingdom Come... Led Clones mi prostě nepřijde kolegiální :-D

17. 03. 2016 10:07

- JonathanGray

Beztak dostaneš odpověď ve smyslu, že seriály se bodují "jinak". Co takhle začít už konečně všem měřit stejně a bodovat podle jednoho mustru. Anebo prestat bodovat úplně. Desku jsem poslouchal v době vydání, poslechnu i dnes. Mam jí rad, s klidem obstojí mezi dnešními alby. 8,5/10

17. 03. 2016 8:24

Tak tady... - Kolík

...Pepsi dost ujel. 6,5 bodu za album, které sám nazývá "deskou dobrou, místy velice silnou, místy skoro geniální" je celkem schizofrenie, ne? Navíc ve srovnání s veškerým většinově bezvýznamným smetím, které tady častuje oblíbenými sedmičkami. Začnu Led Clones. Kingdom Come mám dost rád, nicméně vyčítat Mooreovi jejich kritiku a označit tuto skladbu za trapnou, je směšné. Lenny Wolf si v období prvního alba skutečně těžce zahrával s kopírováním Zeppelínů, a to zejména z komerčních důvodů. Známá je aféra, kdy při vydání prvního singlu tajil společně s producentem, kdo je jeho autorem a nemálo novinářů se domnívalo, že jde o reunion skutečných Zeppelínů. Takže není divu, že se Moore s Ozzym pustil do jejich kritiky. Trapní tedy byli ve svých počátcích spíše Kingdom Come, což znechuceně několikrát komentoval taky Robert Plant a mnoho dalších. Kritika Ready for Love je rovněž přehnaná, i když jde spíše o poprockový kousek. Kdyby takovou skladbu natočil Keifer nebo Crue, tak by se tady Pepsi rozplýval nad její odlehčeností a psal o "trefě do černého" (Shelter Me) :-). Slabší místa After The War bezpochyby má, ale je jich pohříchu málo, navíc jsou vyváženy perlami jako např. právě Messiah Will Come Again. Proto hodnocení Pepsiho považuji za úlet a nefér vůči Mistrovi. Za mě 8,5/10.

17. 03. 2016 7:31

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08086 sekund.