CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FREUND HEIN - Chaos Immanent

Zcela nádherný booklet! Ručně kreslený, vše černé na bílém podkladu, asi kombinace tuš - uhel? I texty jsou psané ručně. Obrázky plné detailů a na každém z nich vystupuje smrtka. Humor, perverze, nadhled a zřejmě i hloubka.. Nádherné, nenásilné, --silné.. A co je tam vlastně vyobrazeno? Vývoj kapely napříč časem. Už samotný cover, který u recenze vidíte i vy, je vlastně prvním obrázkem.. Smrtka veze miminka-členy kapely v kočárku.. jedno řve, jiné mlátí o kočárek baby-flaškou.. ano, už tam jsou vidět hudební vlohy.. po otevření bookletu následují další vyobrazení s obrázkem smrtky (ona se tam vždycky tak nějak náhodně nachomýtne)..... Tedy napříč časem..

malé dětí hrající koncert ve školce

hippie kapela

metaloví pózéři v kontrapunktu s prdelatými děvkami (jedna má výrazné cecky, druhá je otočena nejen zády, což ale vůbec nevadí)

kapela užívající si (zřejmě nejen slávu) ve fontáně s tlustými andělíčky-prasaty, přičemž smrtka pije koktejl s deštníčkem

formace mění svůj repertoár a v domově důchodců hraje odrhovačky (smrtka se už dívá na hodinky)

na dalším výjevu se kapela tak nějak už rozpadá, přesto drží pohromadě a hraje.. vzpomínáte ještě na Eddieho, maskota IRON MAIDEN?.. obecenstvo tvoří důchodci, zřejmě nemocniční prostředí, smrtka klepe jednomu z diváků na rameno..

a závěrem?

co jiného než vlak.. smrtka ho řídí a kapela se odebírá přes hranice času a prostoru do Pekla, kde je zdraví (?) nějaký tlustý čert.. nebo dokonce samotný Satan?

Všechny ilustrace přeplněné nádhernými detaily i symbolikou.. Tak jsem si vzpomněl, co mi před mnoha a mnoha lety při jedné filosofické disputaci, snad o posmrtném životě, řekl jeden známý.. „Já chci jít do Pekla, protože tam budou hrát CRADLE OF FILTH...“

Začíná to jako klasický střednětempý old-school death, ale pak se struktura bortí do avantgardního bordelu (chaosu) - pop, jazz..... Chcete škatulku? Tedy avantgardně-úchylný metal nejblíže k deathu. Většina alba je protknuta klávesami, často progresivně jazzujícími. Hudba se mi víc líbí v zmíněných "avantgardních" pasážích - ty deathové mi přijdou standardní a nic moc z nich většinou necítím. Nějak mi nesedí zvuk kytary, ale to je samozřejmě otázka vkusu. Vokál celkem klasicky deathový, v avtg pasážích různé deklamace, popová úchylnost, klasický zpěv, jódlování.. Sem tam jakoby inspirace kouzelnými MR. BUNGLE (projekt Mike Pattona, ex-zpěváka mých absolutně nekriticky milovaných FAITH NO MORE). Ale MR. BUNGLE mi hudebně i feelingově dávají daleko víc. Co se týče hudby, nahrávka FREUND HEIN mě přes svou pestrost a techničnost moc nezaujala.

V textech najdete angličtinu, němčinu a u písně s (krásným) názvem "Truth And Other Lies" je dokonce i řečtina. Budete-li chtít, povšimněte si níže i zajímavých názvů skladeb..

Rakouští FREUND HEIN vznikli v roce 1994 a za sebou mají kromě aktuální dlouhohrající desky následující počiny: "Craving For Valusia" (EP, 1997), "Bone Video" (Video/VHS, 2000), "Bonetrax" (demo, 2000), "Subversive Revolution" (EP, 2001) a "Coincidentia Oppositorum" (EP, 2002).

A etymologie názvu kapely? „Freund Hein“ není jen německé synonymum pro zubatou, ale také pro černý humor a inkontinenci. Alespoň tolik oficiální web.

Hodnocení cítím na 6/10 a k tomu přidávám 1,5 bodu za booklet.

(aa)             


www.myspace.com/freundhein

Seznam skladeb:
1. White Dictator
2. Truth And Other Lies
3. Trilogy
4. Sorry, I Forgot To Pray Today
5. Junk?
6. In Den Letzten Zügen Liegt Die Menschheit
7. Der Tod Lässt Sich Nicht Berechnen
8. Anthropomorphen Gestirns Vergang

Čas: 31:35

Země: Rakousko



Sestava mluví za vše.

Demiurgs of Stygian Concrete-Culture are:

GOREPHEUS BLOODIMIR GRINDPA HEARTBREAKER JESUS WURSCHTL CHRIST (PSEUDO) BEATNIK HEIN A.K.A. SCHMEICHELKÖNIG: guttural vociferations and martial pamphlet, Declamator

PRIMARIUS GRILLHACKER: the pulse, pensive low motion

THE MAN WHO WASN´T THERE BEFORE (GLASO): surrealistic high-frequency dadaist, string-magic of electric bohemian

HOMBRE „THE BULGARIAN“ DESTRUCTORE: abnormal libertuine keysbreaker

THE NOTORIOUS PENTA-PEIL: impulsive, hard-liner whip


Vydáno: 05.08.2008
Přečteno: 2882x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09484 sekund.