PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BRUTAL ASSAULT, 14.-16.8.2008, vojenská pevnost Josefov, Jaroměř - 3.den

Jako již každoročně se v srpnu koná přehlídka extrémního metalového umění. Tentokráte posunuta o týden později, ale za to ve stejném areálu, vojenské pevnosti Josefov. SOBOTA
Od rána opět prší a prší:-(
Do areálu se dostávám až na 14 hodinu, kdy to právě rozjíždí Rusové Illidiance. Na předminulém BA hráli až v časných ranních hodinách, tentokráte měli čas lepší, i když za nevhodných srážkových podmínek. Mladí blackoví progresivci se svého nářadí chopili velmi dobře. Černěkovový nářez okořenili baskytaristovým čistým vokálem a dále tak dnes oblíbenými elektronickými prvky.

Po nich nastoupili jejich krajané Arkona – dosti oblíbený název NSBM kapel. Tato Arkona je však spíše pagan metalovým spolkem, ale kdo ví. Každopádně zní to asi tak, jako když spojíte křehce vypadající plavovlasou dívčinu zpívající ruské lidovky, k tomu přihodíte dobrý tvrdý metalový podklad a onu dívčinu přimějete občas zařvat jak pořádný ruský medvěd a je to. Arkona přijela představit své nové album Od serdca k nebu. Publikum je přijalo vážně s nadšením.

Dále vidím až Hate, průměrný death s blackovými prvky, ničím zvláště nepřekvapuje, snad jen tím, že na deathovou kapelu vystupují překvapivě s warpaintem, což je doplněk spíše blackových spolků.

Šílení francouzští maniaci Zubrowska zahráli na veselou vlnu. Vzhledem působili jako učitelé, kteří mají na starosti problematického výlupka (baskytarista) a přitom dokázali udělat parádní metalocorovu show. Kytarista a druhý vokalista v jednom komunikoval dokonce i v češtině a jako „...the most evil song ever“ uvedl skladbu s názvem „Kurva piča disco“. Opravdu povedené.

Pak vtrhli na scénu s vervou kanadští mazáci Kataklysm. Naposledy jsem je viděla na BA před pěti lety, kde mne vůbec nezaujali, ale teď? Kurevskej nářez. Více slov by jen uškodilo. Dokonalost!

Začíná však další vlna deště, snažím se ale ze všech sil vydržet na magory Sebkha-Chott. A že to magoři opravdu jsou! Teď teprve jsem poznala, co to znamená avantgarda:-) Naprosto úchylná sebranka z Francie předvádí jakýsi kabaret ve složení Fantomas, generál „čehosi“, mikuláš s odhaleným zadkem, „dáma“ s penisovým doplňkem na hlavě apod. Jejich produkce je asi tak stejně šílená jako jejich kostýmy. Dlouho jsem se tak nepobavila a myslím, že jsem nebyla sama.

Němečtí veteráni Sodom, to bylo z jiného soudku. Starý thrash jak má být. Celá formace vytvořila úžasnou atmosféru, zazněly i největší hity jako "Napalm In The Morning" či "Agent Orange". Skvělé.

Velikou očekávanou hvězdou byli Arch Enemy. Byla jsem na ně dost zvědavá, protože z cd mi po hudební stránce celkem sedli (bratři Amotti jsou opravdu výteční hudebníci), ale vždy mě zarážel chlad ze zpěvu Angely Gossow. Toto se mi bohužel potvrdilo. Hudebně výborné, po lidské stránce mě absolutně neuspokojili. Sympatie se nedá vynutit. Angela má však fanoušků dosti, publikum bylo ve varu.

Nášlápnutej HC nářez v podobě neworských Agnostic Front jsem slyšela jen z dálky.

Paradise Lost, kapela, která má podle mě absolutně charakteristický sound, je rozeznatelná mezi tisíci jiných. Zahráli skladby z aktuálního alba In Requiem, kterým se snaží trochu přiblížit ke svým doomovým kořenům. Nick Holmes byl vcelku podrážděný z vlažnosti publika, ale na jednu stranu, co se dá očekávat od unavených návštěvníků festivalu při doomovém setu po třídenním metalovém masakru. Jen ten zpěv nemusel někdy odflákávat. Alespoň zahráli i něco ze straších skladeb jako "As I Die" nebo "Pitty The Sadness", takže jsem byla celkem spokojena.

Megacomeback večera, to byli velikáni Carcass. Jen co si Michael Amott odpočinul po vystoupení Arch Enemy, tak opět naběhnul na scénu obnovených Carcass. Od poslední alba Swansong uplynulo přece jen dlouhých 12 let. Formace byla ve výborné kondici, triumfální návrat proběhl hladce, snad jakoby ani žádná pauza nebyla. Parádní nářez jak má být!

Six Feet Under, Esoteric a Hell show vynechávám. Carcass mi tímto uzavírají letošní ročník Brutal Assaultu, který mimochodem považuji za nejlepší, který jsem zažila.

Myslím,že tento ročník se podařil nejen po stránce dramaturgické, ale i organizační. Na jedné straně stánky s jídle a pitím, na druhé Metal market s Horror cinema stanem. Milovníci filmů si zde přišli na své:-) Vše klaplo na výbornou, teda až na inflaci (žeton za 27 Kč) a počasí, které opravdu komplikovalo život v areálu i kempu. Teď nám nezbývá nic jiného než odškrábnout bláto z našich těl a těšit se na další, v pořadí již čtrnáctý ročník Brutal Assaultu!

Ascela             


www.brutalassault.cz
www.obscure.cz
www.shindy.cz


Vydáno: 21.08.2008
Přečteno: 3734x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
zkouska...22. 08. 2008 23:39 lukas
Hodně jalové...21. 08. 2008 23:15 Hooya


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09017 sekund.