RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PRECEDENS - Drž hudbu

Musím se přiznat, že na poslech tohoto CD jsem se dost těšil. Precedens s Bárou Basikovou je pro mne dlouholetá a naposlouchaná klasika. Jan Sahara Hedl patří mezi mé další oblíbence (jeho CDs plánuji na další recenzi) a tak jsem s chutí sáhl po CD Precedensu s, tentokrát, Petrem Kolářem. Jejich frontmena myslím není nutné představovat. Petr zpívá s Arakainem, Precedensem, v muzikálech Johanka z Arku a v mnoha dalších… má za sebou jedno sólové album. Jeho muzikální záběr je, myslím, dosti široký.

Tohle CD svou náladou rozhodně nevybočuje z Precedensovské klasiky, tím samozřejmě nemyslím nic špatného, ba naopak. Každá jejich deska má určitý náboj a náladu a dovolím si tvrdit, že žádná se nedá považovat za slabší a žádná za silnější. Skupina Precedens si právě tímto vybojovala svůj post na, bez nadsázky řečeno, českém hudebním nebi. Svou kvalitou a určitým a ojedinělým hudebním výrazem. Ať už zpívá Bára Basiková, nebo Petr Kolář, vždy je se na co těšit.

Deska Drž hudbu začíná úplně nejúžasnějším songem Berlínská zeď. Tímhle mne skupina Precedens totálně dostala. Fakt smekám a dávám podtrženou jedničku. Výborná věc. Chytlavá úvodní melodie, která se celou skladbou prolíná… ani nevím k čemu to přirovnat. Nahrát CD jen s touhle věcí by mi úplně stačilo. Ani jsem si nechtěl pustit další… ba ne, samozřejmě jsem se těšil na další pecky. Anděl, další nádherná píseň. Martin Němec (otextoval všechny songy) se předvedl v nejlepším světle. Nálada v textu přesně koresponduje s náladou hudby. Je vidět, že i Petr Kolář to pochopil.:o). Pak v rychlém sledu pokračuje Komisař sex, Zatmění a další pecky.

Myslím, že rozepisovat se konkrétně o každém songu nemá cenu. Dovolím si tvrdit, že celé CD je „nabito“ perfektními skladbami. Možná jen za, řekněme, slabší považuji písně Španělská moucha a Dny padaj ke dnu. Na mne jsou až příliž „hozené“ do jazzu, který zrovna moc nemusím.

Od doby, kdy jsem poprvé slyšel tohle album jej můj CD player byl nucen přehrát ještě několikrát. Opravdu skvělá práce. Ve školním známkování bych dal za jedna (výtku mám jen ke dvěma již zmíněným skladbám). O zvuku nahrávky se u takto „ostřílené“ kapely, jakým bezesporu Precedens je, se nebudu ani zmiňovat. Prostě kvalita studia Sono. Co dodat? Těším se na další CD skupiny Precedens.

Ioannes             


www.precedens.cz

Seznam skladeb:
1. Berlínská zeď
2. Anděl
3. Komisař sex
4. Zatmění
5. Španělská moucha
6. Markéta
7. Padá hvězda
8. Láska jak trám
9. Drž hudbu!
10. Šedá myš
11. Nostalgie
12. Dny padaj ke dnu


rok vydání: 2002


Vydáno: 12.03.2003
Přečteno: 8035x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
zkouska21. 08. 2008 11:09 Lukas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09547 sekund.