RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KROKUS - Headhunter

Švýcaři KROKUS položili svůj základní kámen v roce 1974 a o dva roky později, tedy v roce 1976 vyšel jejich oficiální debut jménem „Krokus“. Já jsem první signál o jejich existenci zachytil až počátkem 80-tých let 20. století prostřednictvím dvojice alb „Metal Rendez-Vous“(´80) a „One Vice At A Time“(´82). Rozhodně jsem od začátku nepochyboval o tom, že se mi dostala do rukou přesně ta správná hard and heavy nálož, po které tehdy většina z nás prahla. Navíc KROKUS působili zemí svého původu poněkud exoticky vedle anglo-amerických partiček, které jsme všichni „nářezem“ posedlí sjížděli standardně.

V roce 1983, kdy vyšlo předmětné album „Headhunter“ (mimochodem, jak vidno, s velmi vydařeným obalem) jsem v okamžiku jeho pořízení zažil absolutně devastující, euforický pocit.

Deska vznikla již v pozměněné sestavě Marc Storace (v.), Fernando Von Arb (lg.), Mark Kohler (rg.), Chris Von Rohr (b.) a Steve Pace (d.) a nikoho už od prvního fláku nenechala na pochybách, že to chlapcům dál šlape na výbornou. Muzika to není v žádném případě komplikovaná. Čistá a kvalitní riffařina, skladby jednoduše a úderně vystavěny, s nepřeslechnutelným hitovým potenciálem napříč celým albem. Čitelná a funkční sóla, typicky zapasovaná do druhé třetiny songu, prostě přesně tak, jak se to tehdy dělalo, a jak bylo také námi očekáváno. Tom Allom se postaral o perfektní, žánru padnoucí produkci a tehdejší „gigoš“ ARISTA o rovněž bezchybnou distribuci. Nakonec, posuďte sami…, v tehdejším, bolševiky ovládaném Československu si pořídit žhavou novinku ve fólii balenou, to nemělo chybu, ne? Velikou radost mi dodnes vážně dělá skvěle vyvedený cover „Sayed Awake All Night“, který pochází z pera Randyho Bachmana, z poněkud již dříve se vyskytnuvší, rovněž fenomenální, bandy jménem „Bachman Turner Ovedrive“ (B.T.O.), pocházející z Kanady. I tahle pecka zapadá do kontextu „Headhunter(a)“ naprosto skvěle a bezchybně.

Já bych hrozně rád vyzdvihl nějakou skladbu, která se nějak významněji kvalitativně vyvyšuje nad ostatní, ale to by v tomto případě byla jistě velká křivda. Materiál je to totiž parádně vyvážený a žánrově navýsost čistý. Napadá mě snad jen poslední, devátá „Russian Winter“, která na sebe upozorní nejen značnou podobností v refrénu s německými souputníky ACCEPT, ale hlavně nás na ní tehdy náramně bavil ten její název, protože v tehdejším Československu skutečně „mráz z Kremlu“ nikoho nenechal na pochybách, že „ruská zima“ (u nás doma) ještě dlouho neskončí.

heide             


krokusonline.seven49.net

Seznam skladeb:
1. Headhunter
2. Eat The Rich
3. Screaming In The Night
4. Ready To Burn
5. Night Wolf
6. Stayed Awake All Night
7. Stand And Be Counted
8. White Din
9. Russian Winter

Sestava:
Marc Storace - zpěv
Fernando Von Arb - kytara
Mark Kohler - kytara
Chris Von Rohr - baskytara
Steve Pace - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 37:50
Studio: Bee Jay Studio Orlando
Label: ARISTA
Země: Švýcarsko


Vydáno: 26.03.2009
Přečteno: 4528x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Taktiež náhodou...2. 08. 2022 10:46 J.A.N.
DAKUJEM!!!! Ze si...6. 04. 2009 9:40 Marek - Janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09887 sekund.