CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




METAL GATE AWAKENING, 18.4.2009, Praha – Exit Chmelnice

Nejen příroda, ale i další ročník metalového festivalu Metal Gate Awakening se nám v polovině dubna probudil. Místo konání bylo určeno na klub Exit Chmelnice, jenž je poslední dobou velmi využívaný, co se metalu týče. Je sice trochu z ruky, ale kam by pravý metalový fanušek nedojel... Akce měla začít již v 18:00, ale jak už to bývá, nastalo zpoždění.

První kapela s názvem DMC se představila až krátce před 19 hodinou. Zkratka DMC v sobě skrývá slova death mosh core. Skoro prázdná music hall se rozdunila touto směskou. Povětšinou rychlá sypačka, bubny jely klasickou rychlostí, kytary nepříliš výrazné a zpěv? Jako další z mnoha... Klasika na první vystupující kapelu... Noc je však ještě mladá, neházím tedy flintu do žita.

Další vystupující kapelou měl být Nekrolog, thrash death z České Kamenice. Bohužel však nedorazili kvůli technickým problémům s automobilem.

Místo nich okamžitě na scénu vlítli s plným nasazením táborští F.O.B.. Energický a zajímavý death core přilákal alespoň hrstku návštěvníků pod pódium, což je velký úspěch, vzhledem velmi nízkému počtu přihlížejících. F.O.B. nejsou žádní nováčci, fungují již pěknou řádku let, sjezdili kopu akcí, festivalů, činí se i žurnalistickou činností viz. Fobia zine. Jejich produkce byla zajímavá, vokalista využíval řevu, občas zabrousil i do zpěvu čistého. Muzikanti byli sehrání, vše se odehrávalo na vysoké profesionální úrovni . Příjemný výkon.

Petr Staněk je pro mne jednou z čestných ikon české metalové scény. Silent Stream Of Godless Elegy byla pro mě úžasná kapela do té doby, než byl Staněk odejit. Od té doby jsou pro mě uzavřená kniha. LIVEEVIL je však kniha doširoka otevřená a věřím, že nejen pro mě. Od vydání svého debutu Arctangel (2007) se nám v matičce Praze ještě neukázali, ale dneškem svůj malý prohřešek okamžitě napravili. Přehráli skoro celý Arctangel, kdy předvedli svoji skvělou kombinaci metalu, rocku, gothiky a elektroniky. Ano, nikdo není dokonalý, chyběla mi tam určitá kompaktnost, vokál trochu ujížděl mimo, ale celková energie a nasazení mě naprosto dostalo. Publikum bylo sice trochu vlažnější, ale co naplat, proti gustu... Možná jsem nekritická, ale LIVEEVIL mě naprosto nadchli a naplnili. Skvělé, pro mě jednoznačně vrchol večera, a nejen jeho!

Dále se představilo havířovské uskupení Euthanasia. Klasická sestava, doplněná o klávesy a housle, rozbalila svůj moravský doom. Perfektní sehranost, klávesy doplňující hudební podklad, ke všemu skvělé housle a vcelku působivý vokál, který, ač byl čistý, nepůsobil nepříjemně - to vše nám moravská kráska Euthanasia naservírovala. Velmi příjemná a pozitivní hudba včetně pohansko-folkově-skočných vsuvek. Tímto setem pro mě Metal Gate Awakening skončil. Kapela Nekrolog sice prý ještě dorazila, ale já už byla na druhém konci Prahy, takže snad jindy...

Metal Gate Awakening měl zajímavou sestavu, místo i čas. Bohužel celý klub byl téměř prázdný, což atmosféře moc nepřidalo. Kdo ale mohl tušit, jak je doba zlá k metalovým akcím. Že by finanční krize nebo nezájem o hudbu? Věřím, že je to spíše první variantou. Přesto všechno byl (alepoň pro mě) tento festival už jen kvůli formaci LIVEEVIL skvělou volbou!

Ascela             


www.dmcmetal.net
www.fob.cz
www.liveevil.cz
www.euthanasia-czech.com



Fotogalerie


DMC



F.O.B.



LIVEEVIL



EUTHANASIA


foto:
Dystrofie


Vydáno: 24.04.2009
Přečteno: 4062x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Blbe datumSpis bych rekl ze...24. 04. 2009 13:54 Cloudi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09492 sekund.