PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Martin FROESE (Drone) - Každý máme rád něco jiného a z toho potom tvoříme Drone.

Německá banda Drone u nás není ještě příliš známá, což je dle mého mínění škoda. Ačkoliv jsou kluci ve své podstatě začátečníky na hudební scéně, jejich vystoupení i jejich CDčka stojí za to. S Hannah jsme se tedy rozhodly trošinku pány vyzpovídat a tady máte odpovědi, které nám poskytl veselý basák Martin.

Začněme něčím aktuálním. Jaké je pro vás současné turné s Ektomorf?
Je to skvělé! Poprvé hrajeme pro lidi v našem věku, takže je pravděpodobné, že se jim bude naše muzika líbit. Tourbus sdílíme s Debauchery a Agressive Fear a všechno jde velmi dobře. Pracujeme spolu i spolu paříme... je to tak, jak má být.

A které z vašich turné pro vás bylo to nejlepší?
Není to možné srovnávat. Je to jako se sexem, první je vždycky nejvíc vzrušující. Naše druhé tour s Overkill bylo největší a během něj jsme se hodně naučili a posbírali hodně zkušeností ohledně muziky. Ale během současného turné se potkáváme s nejlepším publikem.

Přejděme k vašemu novému albu, „Juggernaut“. Co na něm najdeme nového oproti staršímu albu, „Head-on Collision“?
Hlavní rozdíl je ten, že jsme si dali víc záležet na natáčení „Juggernaut“. Během psaní songů se vyvinul jakýsi zvláštnější styl a my udělali pár hudebních experimentů. Jeden z nich se na nahrávku dostal: „No pattern“, s Drum & Bass MC Stunnah, jedním z našich dlouholetých přátel z rodného města.
Odlišný je i celkový zvuk díky mixu Jacoba Hansena z Dánska. Líbila se nám jeho předchozí práce s Volbeat a dalšími „skutečnými“ metalovými kapelami. Když jsme se rozhodli zkoušet nové věci, napadlo nás ho oslovit, aby nám namixoval album a jsme s tímhle rozhodnutím velmi spokojeni.

Slyšeli jste někdy nějakou negativní reakci na vaši hudbu?
Jistě, to je ta nejlepší věc na muzice: Každý má svůj vlastní vkus a to je fajn. Ale na novou desku častěji slýcháme pozitivní ohlasy. Někdo říká, že zníme hodně jako banda X, jenže to X může být velmi odlišné, záleží na tom, s kým mluví. Další si myslí, že jsme hodně melodičtí, jiní zase, že málo. Nakonec, jeden nemůže nikdy říct, co si ostatní myslí, protože každý má nějaký jiný názor a je nemožné všechny potěšit.

Hrajete raději u vás doma nebo v zahraničí?
Záleží na tom, v jaké náladě jsme. Když potřebujeme větší publikum, aby s námi zapařilo, musíme hrát doma. Ale když chceme nasbírat nové fanoušky, musíme hrát někde, kde nás nikdo nezná. Potom tam sice není takový mosh-pit, ale je to samozřejmě výzva, vydat ze sebe všechno, když není tolik ohlasu.

Máte nějaký rituál před vystoupením?
Nevzýváme Satana, jestli myslíte něco takového. (smích) Vypadá to jednoduše: trocha atletiky, strečing, zahřátí se, pobíhání okolo, rozezpívání se, rozehrání se. A dělat pitomosti je vždy velmi důležité (smích)

Jaký song si na pódiu užíváte nejvíc?
Každý má svůj oblíbený song: Felix: "Juggernaut", Marcelo: "Grow a Storm", Martin: "T.I.A.", Mutz: "Motör-Heavy Piss-Take"

Vraťme se ke psaní písniček. Kdo píše testy a kdo hudbu a co vzniká jako první?
Slova pocházejí od Mutze a mě, vokálové melodie také. Nejvíc riffů napsal Marcelo. V minulosti jsme stvořili melodie vždycky před slovy, ale to se příště může změnit. Nemáme přesný plán, jak psát hudbu.

Máte nějaký hudební idol, ke kterému vzhlížíte, nebo který máte rádi?
Opět je to u každého člena jinak. Mutz je velký fanoušek Mötley Crüe, Marcelo miluje Bury Your Dead, Felix má rád Mastodon a já Oceansize a Dillinger Escape Plan. Jeden by mohl říct, že to je to, co dělá naši muziku unikátní. Každý máme rád něco jiného a z toho potom tvoříme Drone.

Nedávno vyšlo vaše druhé album „Juggernaut“, máte už nějaké plány nebo nápady do budoucnosti?
Už jsme začali sbírat nějaké nápady a riffy, ale nic ještě není jisté. Cítíme, že potom, co jsme našli „svůj“ sound, to může být základ pro příští nahrávání. Ale než se do toho pustíme, raději ještě vyzkoušíme nový materiál. Jeden nikdy neví...

Vzpomínám si na duet, který měl Mutz se zpěvákem Nikem (ex-Amoral) během vašeho prvního turné, které jste jeli s Norther a Amoral. Neuvažujete o něčem podobném do budoucnosti?
Mutz to v poslední době dělá často. Právě hostoval u německých kapel Cripper a Torture Pit. Kdykoliv se objeví nějaká kapela, která se mu líbí a požádá ho o to, udělá to. My máme také nějakou formu duetu na „Juggernaut“ s naším přítelem, Drum & Bass MC Stunnah v písničce „No Pattern“.

Kde jste vůbec přišli k názvu kapely?
Nejdříve jsme chtěli jméno, které bude znít mocně. Náš přítel navrhl slovo „Drone“ a nám se líbilo, že vyjadřuje mnoho variant: velmi hlasitý zvuk, bezduchý pracující otrok, neobsazený vojenský stroj... Ne, vážně to to všechno neznamená... (smích)

Co vůbec děláte mimo hraní v kapele?
Mutz dělá průmyslové horolezectví, komíny apod., Felix je zvukař, Marcelo pošťák a já jsem programátor. Ale jenom dokud jsme mimo muziku.

A na závěr: Je něco, co byste chtěli vzkázat fanouškům?
Jak jednou Felix improvizoval: “Check our hits out, get your tits out!” ("Zkuste naše hity, vyndejte prsa") (směje se) Uvidíme se na turné!

Veronika             


www.dronemetal.com


Vydáno: 09.05.2009
Přečteno: 2894x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12408 sekund.