CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KINDER GRINDER fest vol.2 - 23.1.2010, Praha, Exit Chmelnice

Jednoho mrazivého lednového dne, v sobotu 23.1.2010, se v pražském klubu Exit Chmelnice uskutečnil v pořadí druhý festival toho nejextrémnějšího metalu, a to Kinder Grinder fest. Po loňském debutovém ročníku, kde v čele soupisky stáli maniaci Birdflesh, se letošním headlinerem stali naši západní sousedé Blood. Tato formace si svůj death/grind hrne již od poloviny 80.let a právě oni stáli u zrodu tohoto „nemocného“ žánru. Mrzlo až praštělo, ale na festival se vypravilo opravdu nemálo nadšenců. Troufám si říci, že takhle plnou Chmelnici jsem nezažila dlouho. A to je jen dobře.

Krátce před šestou hodinou večerní se představili pražští Clytor. Tuto formaci jsem měla čest vidět již několikrát, avšak „kindergrinder“ nazvučení bylo luxusní. Death/grindové kombo se rozvalilo s neskutečným nasazením po jemně zaplňujícím se klubu. Kluci měli z časových důvodů na playlistu jen asi pět skladeb, což jim ale nebránilo předvést svůj barevný death grind v pravém světle. Dva hlavní vokály, kterým sekundoval i kytarista Laileb, basové pozadí a neskutečně skvělý bubeník - vše jelo jak na drátcích. Velká škoda odstupujícího bicmena Mura!

Večer se však nezastavil a pokračovat dál v krutém a bolestném tempu. Po Clytor se na pódium vřítila úderka Diptheria. Parádní HC/grind byl energicky nakažlivý díky pochodujícímu frontmanovi Čerwovi. Byl k nezastavení jako lev v kleci a číhal na kořist v podobě smrtící muziky, kterou drtil svým uřvaným vokálem. Kroužil a neustále přecházel, čímž naservíroval neskutečně dynamickou show. Zbytek kapely a hostujicí vokalista mu sekundovali stejně dobře. Diphteria je opravdu energická mlátička, kterou stojí za to vidět naživo.

Moravské zvrhlíky Konfident, kteří se právě nacházejí na turné po Mexiku, jsem zaregistrovala jen tak zběžně, protože jak se sluší a patří, pomohla jsem příteli v nouzi a stala se tak na chvíli obsluhou výborné krmě pro hladové krky členů ostatních kapel. Ale zpět ke Konfident, kteří razí hlavní zásady, a to rychle, tvrdě a jednoduše, takže sice grind/crust jako vystřižený, pro mé lačné ucho však monotónní a nezáživné vystoupení.

Elektroničtí násilníci M.A.C. Of Mad se zpočátku potýkali se zvukovými problémy, avšak nakonec svůj set bez větších okolků započali. Systémový „tuc tuc“ podklad zabezpečil dostatek vlnících se a poskakujících nadšenců, k tomu jako nadstavba pořádný death/grind nářez a všichni byli spokojení. Zvuk mi však stále přišel dosti nejasný a zadekovaný, je jasné, že nazvučit živé nástroje v kombinaci s umělými samply není vždy jednoduché. Už jsem M.A.C. Of Mad zažila v mnohem lepším zvukovém kabátě.

V klubu již bylo téměř k nehnutí, když si to na stage štrádovali jihočeští Ingrowing. „Kluci od vedle“ rozbalili svůj poctivý grind, kterým již obohacovali posluchače na třech kontinentech naší přelidněné planety. Nářezový masakr a´la Napalm Death třetina publika odměnila velkým kotlem a zbytek si souhlasně pobrukoval, jak to těm masérům z Budweisu jde. Jednoduché a strhující, a o to v tomhle stylu jde. Great!

To, co však následovalo, bylo neuvěřitelné. Za téměř nepřístupného oblaku umělé mlhy se na pódium vřítila kultovní německá death/grindová banda Blood. Na začátek fanouškům naservírovali ohnivé „plivance“ v podobě svébytné fireshow, čímž první řady skoro roztavili. Po rozpuštění mlžného oparu bylo konečně i něco vidět - pět týpků věkové skupiny 45+ s parádním frontmanem, jehož Body Mass Index jistě nebyl v normě. Pomalovaní různými barvami rozjeli jednu z nejlepších akcí deathgrindového střihu. Je úžasné vidět kapelu, jež po více jak dvaceti letech existence dokáže rozbalit echt death/grind pořádně od podlahy. Nejen já jsem byla naprosto unešená. Hlavní cenu večera by si zasloužil baskytarista, jehož vizuál usedlého bankovního úředníka s koutky od umělé krve byl naprostý úlet. Blood? Hell yes!

Závěrečný set zajistili ostravští řezníci Rubufaso Mukufo. Tak, jak je krkolomný jejich název, tak „prostý“ je jejich gore. Dva vokály, tři mikrofony a hudební zabijačka. Tomu se říká prasopal na dobrou noc.

Teď jen zbývalo vyrazit s chorobnou spokojeností vstříc 15 stupňovému mrazu a s hřejivým očekáváním se těšit na třetí Kinder Grinder fest.

Ascela             


www.neonarcis.com
www.exitchmelnice.cz



Fotogalerie


CLYTOR



DIPTHERIA



KONFIDENT



M.A.C. OF MAD



INGROWING



BLOOD



RUBUFASO MUKUFO


Foto: Dystrofie


Vydáno: 01.02.2010
Přečteno: 2842x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09475 sekund.